Екстра-ліга. Огляд матчів десятого туру

«Сокіл» (Хмельницький) – «ІнБев/НПУ» (Житомир-Київ) – 2:3 (0:1)
Голи: Подлюк (21, 40, 2П) – Яблонько (15), Смоловик (34, пен.), Чеберяк (40)
Попередження: Щербань (14), Вербовий (34), Подлюк (35) – Войток (13), Бакум (17), Карбула (28), Смоловик (35), Чеберяк (40), Соколовський (40)

Два представники нижньої частини боролися за надважливі очки у змаганні за першу шістку до останніх секунд. Поєдинок вийшов доволі напруженим і за його підсумками арбітри продемонстрували аж 9 жовтих карток. Впродовж першого тайму Євген Яблонько забезпечив гостям мінімальну перевагу. Втім, після перерви команда Романа Ковальчика доволі швидко відквитала перевагу, зусиллями Артура Подлюка.

Найцікавіші події у зустрічі розгорнулися протягом останніх шести хвилин. Спочатку Євген Смоловик, реалізувавши пенальті повернув підопічним Валерія Директоренка мініміальний гандикап. Втім, за 26 секунд до завершення зустрічі проти об`єднаної команди з Житомира та Києва зіграв перебір фолів. Вирок у вигляді дабл-пенальті чітко виконав Подлюк, оформивши дубль.

Втім, гості були рішуче налаштовані покинути останню сходинку і все ж таки досягли свого. За 4 секунди до фінального свистка Максим Чеберяк приніс перемогу гостям, які здобули сьоме очко та вийшли на восьме місце турнірної таблиці. У свою чергу, хмельничани залишилися сьомими.

«ХІТ» (Київ) – «АРПИ Запоріжжя» (Запорізька обл.) – 3:2 (0:0)
Голи:
Жук (26), Школьний (30), Колесников (30) – Кондращенко (33), Йапарама (38)

Непростим виявився і шлях підопічних Дмитра Шувалова для збереження першого місця. Після безгольової першої половини зустрічі, столичний колектив до середини другого тайму оформив перевагу у три м`ячі завдяки влучним ударам Євгена Жука, Олександра Школьного та Олександра Колесникова.

Втім, доволі швидко Дмитро Кондращенко зумів скоротити різницю до двох м`ячів. А ще пізніше Йапарама залишив лише один гол від гандикапа господарів. Втім, цього вистачило для киян, аби здобути 26-те очко та закріпитися на вершині турнірної таблиці. У свою чергу, підопічні Максима Павлюка з п`ятьма пунктами в активі опустилися на останню сходинку. 

«Епіцентр К-Авангард» (Одеса) – «Продексім» (Херсон) – 2:7 (0:3)
Гол: Остапчук (21, 24) – Роніньо (8), Скорий (15, 40), Волянюк (17), Зварич (24), Клаудіньо (24), Шотурма (31)
Попередження: К. Бондаренко (29)

Найбільш впевнену перемогу у турі здобув чинний чемпіон. На відміну від попереднього сезону, вояж до Одеси для підопічних Карлоса Барбози видався куди більш приємним. Вже до 17-ої хвилини «мельники», зусиллями Роніньо, Віталія Скорого та Михайла Волянюка оформили собі перевагу у три м`ячі.

Після перерви злива голів продовжилася. Руслан Остапчук намагався не відпустити суперника далеко, формивши дубль. Втім, Михайло Зварич, Петро Шотурма і ще одного разу Віталій Скорий довели результативність гостей аж до семи м`ячів. Як результат, команда Федіра Пилипіва опустилася на дев`яте місце. Водночас, херсонці продовжують йти четвертими.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Енергія» (Львів) – 1:2 (0:1)
Голи: Мануйленко (35, пен.) – Струк (1), Пелех (37)
Попередження: Радевич (7), Струк (22), Пітуля (35)

Початок другого кола видався не надто вдалим для команди Станіслава Гончаренка, який через одноматчеву дискваліфікацію не міг керувати діями своїх підопічних з лавки для запасних. Зрештою, на відміну від поєдинку в Одесі, це протистояння принесло не надто багато голів. Хоча нагод команди створили чимало.

Впродовж більшої частини зустрічі мінімальну перевагу утримував колектив Валерія Легчанова завдяки голу Степана Струка на першій хвилині. Однак, доволі добре для господарів розпочалася остання п`ятихвилинка. Львів`яни вшосте сфолили, зробивши це у штрафному майданчику. Пенальті чітко реалізував Максим Мануйленко. Втім, змусити суперника сфолити ще бодай раз рівняни не зуміли. Натомість, Мар`ян Пелех своїм голом приніс перемогу своїй команді, яка зуміла взяти реванш за невдачу у першому колі та допоміг «енергетикам»  закріпитися на п`ятій сходинці. У свою чергу, господарі опустилися на третє місце.

«Титан» (Покровське) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 3:5 (2:4)
Голи: Кожем`яка (10), Єрьомін (17), Пічкуров (38) – Фаренюк (8, 15, 39), Кордоба (10), Федюк (17)
Попередження: Пічкуров (20)

У Покровському команда Олега Зозулі намагалася не відпустити від себе «Енергію», здолавши їхніх географічних сусідів на власному паркеті. Втім, івано-франківці набрали чудову форму і також розраховували винятково на три очки. Доволі результативна перша половина подарувала глядачам одразу шість голів. Втім, на жаль, для місцевих вболівальників, чотири з них побували у воротах Андрія Мельника. Голами у складі господарів відзначилися В`ячеслав Кожем`яка та Олег Єрьомін. Натомість, у складі гостей на це своїми двома м`ячами відповів Артем Фаренюк. Окрім  нього по голу на свій рахунок оформили Роман Кордоба і Андрій Федюк.

Втім, на 38-й хвилині Павло Пічкуров скоротив різницю до мінімуму, але вже за кілька миттєвостей Фаренюк формив хет-трик, встановивши підсумковий рахунок зустрічі. Тож, ця звитяга допомогла «ураганівцям» піднятися на другу сходинку. Представники Дніпропетровщини залишилися шостими. 

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!