Екстра-ліга. Огляд матчів шостого туру

«Титан» (Покровське) – «Енергія» (Львів) – 2:4 (1:2)
Голи: Ященко (16), Мілінький (22) – Кузь (11, 19), Радевич (25), Струк (40)
Попередження: Кожемяка (18) – Радевич (27)

У Покровському підопічним Валерія Легчанова вдалося продожити свою безпрограшну серію, здолавши місцевий «Титан». Гості двічі виходили вперед, завдяки голами Тараса Кузя, однак представники Дніпропетровщини двічі зрівнювали рахунок, зусиллями Ященка та Мілінького. 

Для того, аби суттєво покращити свої позиції кожній з команд потрібно було здобути три очки і це вдалося саме львів'янам. Спочатку Віталій Радевич втретє вивів «енергетиків» вперед, а потім, а вже на останніх секундах Степан Струк закріпив перевагу клубу з Західної України. Тож, 4:2. Чинні віце-чемпіони Екстра-ліги здобувають своє 8 очко та піднімаються на 5-ту сходинку. Натомість, колектив Павла Пічкурова з шістьма балами ділить сьому сходинку з «Епіцентром К-Авангард».

«Продексім» (Херсон) – «ІнБев/НПУ» (Житомир-Київ) – 5:2 (1:1)
Голи:
Білоцерківець (15, 39), Скорий (23), Фумаса (33) – Яблонько (19), Смоловик (25, АГ), Литвиновський (37)
Попередження: Фетько (26) – Бакум (23), Соколовський (25)
Вилучення: Бакум (24, друга ЖК)

Об'єднана команда з Житомира та Києва дала гідний бій чинному чемпіону Екстра-ліги та все ж змушена була залишити південь України без залікових балів. Протягом 14-ти хвилин обидва колективи не могли вразити ворота суперників. Першим це вдалося зробити Миколі Білоцерківцю. Втім, до завершення тайму гості відігралися. Євген Яблонько трохи більше, ніж за хвилину до свистка на перерву встановив рівновагу на табло – 1:1.

Ключовим у зустрічі став початок її другої половини. А точніше, період з 23-ої по 25-ту хвилину. Впродовж нього Михайло Соколовський змушений був двічі витягати м'яч з сітки власних воріт. У складі господарів забив Віталій Скорий, натомість, за команду Валерія Директоренка відзначився автоголом Євген Смоловик. Окрім того, двічі жовтих впродовж 60-ти секунд отримав Роман Бакум. 

Як підсумок, колектив Карлоса Барбози впевнено довів поєдинок до звитяги, здобувши 11-те очко та залишившись на 4-тій сходинці. Водночас, «ІнБев/НПУ» продовжує крокувати без очок та перебувати на останній позиції.

«Епіцентр К-Авангард» (Одеса) – «ХІТ» (Київ) – 0:1 (0:1)
Гол: Боргун (16)
Попередження: Коваленко (31), Гай (32)

Найменш результативний поєдинок туру відбувся в Одесі. Господарі вкотре продемонстрували своє вміння протистояти лідерам турнірної таблиці. На цей раз не солодко довелося підопічним Дмитра Шувалова. Єдиний гол Ореста Боргуна приніс киянам перевагу за підсумками стартової десятихвилинки.

Після перерви одесити значно додали в агресії та мали низку нагод для того, аби бодай зрівняти рахунок. Зрештою, м'яч таки побував у воротах Євгена Іваняка після удара Віталія Зеленчука, але арбітри його відмінили у зв'язку з порушенням правил проти кіпера столичної команди. Тож, гості здобувають своє 16те очко та продовжують очолювати турнірну таблицю Екстра-ліги.  

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «АРПИ Запоріжжя» (Запорізька обл.) – 6:2 (3:0)
Голи: Кравчук (9), Салтанов (15, ДП, 39), Концеба (17), Кравцов (22), Горпинич (28, АГ), Ардашников (38), Мануйленко (38, АГ)
Попередження: Гурко (26), Моспан (35)
Вилучення: Моспан (37, друга ЖК)

Господарі продовжують утримувати другу сходинку, здобувши яскраву звитягу над підопічними Максима Павлюка. Ще до перерви Кравчук, Салтанов та Концеба довели перевагу команди Станіслава Гончаренка до трьох м'ячів.

Після відпочинку рівняни не збавили обертів і відвантажили супернику таку саму кількість голів, зусиллями Кравцова, Ардашникова і того-таки Салтанова. Натомість, Горпинич та Мануйленко відзначилися у воротах вже своєї команди. Зрештою, рахунок 6:2 залишив команди на попередніх позиціях. «Кардиналівці» продовжують перебувати на другій сходинці, а «АРПИ Запоріжжя» залишився дев'ятим.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Сокіл» (Хмельницький) – 5:1 (3:0)
Голи: Абакшин (3), Микитюк (16, 24), Федюк (16), Моспан (40) – Щербань (25)
Попередження: Цілик (15), Микитюк (34) – Борисевич (15), Подлюк (16)
Незабитий дабл-пенальті: Кордоба (19)

У заключному матчі туру івано-франківці продовжили свою переможну серію, здобувши чергову результативну звитягу. На цей раз відібрати очки у команди Максима Павленка не зумів колектив Романа Ковальчика. Як і у Рівному, до свистка на перерву у воротах гостей побувало три м'ячі. За «драконів» відзначилися Даниїл Абакшин, Микола Микитюк та Андрій Федюк. Шанс довести перевагу до більшої втратив Роман Кордоба, не зумівши переграти Богдана Чеха з десятиметрової позначки.

На початку другої половини швидким голом відзначився той-таки Микитюк, майже вбивши інтригу. Зрештою, Владислав Щербань доволі швидко відіграв один м'яч, однак, не більше. А за декілька секунд до завершення зустрічі вже порожні ворота хмельничан, які пішли в атаку з п'ятим польовим вразив Владислав Моспан. Тож, в єдиному протистоянні двох команд з першої шістки сильнішим став «Ураган», який з 13-ма очками продовжує перебувати на 3-ій сходинці. «Сокіл» з 7-ма балами опустився на 6-те місце.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!