Екстра-ліга. Підсумки першого кола

Дев’ятий тур став останнім у першому колі Екстра-ліги. До вашої уваги турнірні підсумки та статистичні дані першої половини чемпіонату.

Турнірна таблиця

1 місце. «ХІТ» (23 очки)

Перед дев’ятим туром команда Дмитра Шувалова посідала друге місце. Кияни не поступилися жодного разу, двічі зігравши внічию – 2:2 з «Енергією» та 4:4 з «Продексімом. Втім, перемога на власному паркеті над «Кардиналом-Рівне» – 3:2 знову дозволила столичним очолити турнірну таблицю. Окрім того, «ХІТ» є колективом з найкращим захистом (16 пропущених м’ячів).

Найбільша перемога: «Титан» – «ХІТ» – 0:5
Найкращий бомбардир: Сергій Журба (7 голів)

2 місце. «Кардинал-Рівне» (21 очко)

Підопічні Станіслава Гончаренка за результатами дев’яти турів (разом з «Титаном» та «Епіцентром К-Авангард») є однією з найменш компромісних команд, оскільки не мають у своєму активі жодної нічиєї. Так само як і киянам колективу з Рівного вдалося здобути сім перемог. Важливою чинником для цього стала чудова форма найкращого бомбардира ліги Ігоря Салтанова, який відзначився у володіннях суперників 16 разів. Втім, на відміну від «ХІТа», підопічні Станіслава Гончаренка зазнали двох поразок. Невдача в очній зустрічі у столиці призвела до того, що нині «кардиналівці» опустилися на другу сходинку.

Найбільша перемога: «Кардинал-Рівне» – «Сокіл» – 7:0
Найбільша поразка: «Продексім» – «Кардинал-Рівне» – 5:0  
Найкращий бомбардир: Ігор Салтанов (16 голів)

3 місце. «Ураган» (19 очок)

Команда Максима Павленка завершила чемпіонат розгромною перемогою в Одесі – 5:1, яка дозволила їй стати найрезультативнішою у першому колі з показником у 41 забитий м’яч. У дев’яти поєдинках «дракони» здобули шість перемог, втративши очки у зустрічах з головними конкурентами. Матч з «Продексімом» завершився з результатом 2:2, а підсумком виїзних протистоянь з «Кардиналом-Рівне» та «ХІТом» для івано-франківців стали мінімальні поразки.

Найбільші перемоги: «Ураган» – «АРПИ Запоріжжя» – 7:1, «ІнБев/НПУ» – «Ураган – 1:7
Найбільші поразки: «ХІТ» – «Ураган» – 5:4, «Кардинал-Рівне» – «Ураган» – 6:5   
Найкращий бомбардир: Артем Фаренюк (9 голів)

4 місце. «Продексім» (16 очок)

На відміну від «Кардинала», херсонці є найбільш компромісною командою. Підопічні Карлоса Барбози здобули чотири перемоги і таку саму кількість нічиїх. Остання з них була зафіксована у Львові. Впродовж 15-ти секунд «мельники» пропустили двічі, втративши два очки та шанси наблизитися до п’єдесталу. Водночас, єдина поразка для клуба з Південної України була зафіксована у протистоянні з «Титаном».

Найбільші перемоги: «Продексім» – «Кардинал-Рівне» – 5:0  
Найбільша поразка: «Продексім» – «Титан» – 3:9
Найкращий бомбардир: Фумаса (5 голів)

5 місце. «Енергія» (12 очок)

У матчі-повторенні минулорічної фінальної серії підопічні Валерія Легчанова здійснили неймовірний камбек, здобувши одне очко, яке допомогло представникам міста Лева піднятися до першої п’ятірки, обійшовши покровський «Титан» за додатковими показниками. «Зелено-білі» впродовж дев’яти турів мають абсолютно однакові результати за кожним показником (по 3 перемоги, нічиїх та поразки). Окрім того, варто відзначити, що «енергетики» є одним з двох найменш результативних клубів. Разом з «Епіцентром К-Авангард» вони забили по 15 голів.

Найбільша перемога: «ІнБев/НПУ» – «Енергія» – 0:3
Найбільша поразка: «Енергія» – «Кардинал-Рівне» – 1:5
Найкращі бомбардири: Віталій Радевич і Тарас Кузь (обидва – 4 голи)

6 місце. «Титан» (12 очок)

Команда Олега Зозулі продемонструвала абсолютно однакові показники за забитими та попущеними м’ячами (по 25). Так само як і «Кардинал-Рівне», представники Дніпропетровщини не мають жодної нічиєї. Зрештою, покровці впродовж першого кола виступали абсолютно різним чином, свідченням чого є статус єдиної перемоги над чинним чемпіоном – «Продексімом» з результатом 9:3. Водночас, саме «титанівці» стали єдиним клубом, який поступився «ІнБев/НПУ».

Найбільша перемога: «Продексім» – «Титан» – 3:9
Найбільша поразка: «Титан» – «ХІТ» – 0:5
Найкращий бомбардир: Богдан Свірідов (7 голів)

7 місце. «Сокіл» (10 очок)

Хмельничани завдяки тріумфу над «АРПИ Запоріжжя» зуміли підтягнутися ближче до першої шістки. Всі звитяги представників «Поділля» були зафіксовані у зустрічах з суперниками, які перебувають нижче за них у таблиці – «ІнБев/НПУ», «Епіцентром К-Авангард» та вже згаданим «АРПИ Запоріжжя». Єдиний нічийний результат був зафіксований у львівському поєдинку з «Енергією». Втім, нині відставання підопічних Романа Ковальчика від «Енергії» та «Титана» складає всього два пункти і на цей момент «соколята» є найбільш явним претендентом на боротьбу за потрапляння до чільної шістки.

Найбільша перемога: «ІнБев/НПУ» – «Сокіл» – 1:6
Найбільша поразка: «Кардинал-Рівне» – «Сокіл» – 7:0
Найкращий бомбардир: Андрій Хамдамов (6 голів)

8 місце. «Епіцентр К-Авангард» (6 очок)

Дві звитяги над головними конкурентами – «АРПИ Запоріжжя» та «ІнБев/НПУ» так і залишилися єдиними в активі команди Кирила Красія. Починаючи з 5-го туру одесити не зуміли здобути жодного очка та нині йдуть восьмими. Як ми вже зазначали раніше, одесити не мають жодної нічиєї і є одними з найгірших щодо результативності. Особливо неприємними для представників Південної Пальміри стали дві поразки поспіль з результатом 0:1 від «ХІТа» і «Енергії». Відстань від шостого місця для «Епіцентра К-Авангард» нині становить шість балів, тож всі надії команда покладатиме на вдале друге коло.  

Найбільша перемога: «Епіцентр К-Авангард» – «ІнБев/НПУ» – 5:2
Найбільша поразка: «Епіцентр К-Авангард» – «Ураган» – 1:5
Найкращий бомбардир: Руслан Остапчук (4 голи)

9 місце. «АРПИ Запоріжжя» (5 очок)

Новачок Екстра-ліги поки що перебуває на передостанній сходинці, здобувши єдину перемогу у третьому турі та втративши дві нагоди збільшити цей показник у домашніх матчах з «Продексімом» та «ІнБев/НПУ» (обидва завершилися з результатом 3:3) і саме запоріжці пропускали голи на останніх хвилинах. Відстань від першої шістки нині складає 7 очок. Тож, так само як і одеситам, підопічним Максима Павлюка доведеться докласти чимало зусиль, аби спробувати продовжити для себе чемпіонат після завершення його регулярної частини.

Найбільша перемога: «Енергія» – «АРПИ Запоріжжя» – 0:2
Найбільша поразка: «Ураган» – «АРПИ Запоріжжя» – 7:1
Найкращий бомбардир: Андрій Огністий (4 голи)

10 місце. «ІнБев/НПУ» (4 очки)

Об’єднана команда з Житомира та Києва хоч і не набрала жодного пункту за результатами стартових семи турів, за підсумками останніх двох поєдинків здобула чотири очки, зігравши внічию у Запоріжжі та здолавши «Титан» на власному паркеті. «Пивовари» продемонстрували найгірший захист за результатами першого кола, пропустивши одразу 42 м’ячі. Втім, прогрес щодо здобуття залікових пунктів допоміг колективу Валерія Директоренка наблизитися до найближчих переслідувачів і скоротити відстань до верхньої шістки. Нині вона становить 8 балів.

Найбільша перемога: «ІнБев/НПУ» – «Титан» – 7:3
Найбільша поразка: «ІнБев/НПУ» – ««Ураган» – 1:7
Найкращий бомбардир: Максим Чеберяк (6 голів)

Таблиця за показниками очних протистоянь між командами першої шістки:

Місце

Назва команд

І

В

Н

П

ЗМ

ПМ

РМ

О

1

«ХІТ» (Київ)

5

3

2

0

19

12

+7

11

2

«Кардинал-Рівне» (Рівне)

5

3

0

2

15

15

0

9

3

«Ураган» (Івано-Франківськ)

5

2

1

2

17

14

+3

8

4

«Продексім» (Херсон)

5

1

1

3

17

18

-1

6

5

«Енергія» (Львів)

5

1

2

2

10

15

-5

5

6

«Титан» (Покровське)

5

1

0

4

13

17

-4

3

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!