Екстра-ліга: результати 8 туру

У чемпіонаті України серед команд Вищої ліги «Екстра-ліга» відбувся 8 тур. Нагадаємо, що незадовго до нього з чемпіонату знявся одеський «Юні-Ламан», тому цей тур був неповним. Щодо інших результатів, то варто зазначити, що цей тур подарував нам кілька несподіванок, про які детально ми розповімо нижче.

Центральним матчем туру, звичайно, був поєдинок у Києві. Для «Сокола» та «ХІТа» очне протистояння було дуже принциповим з турнірної точки зору, тому ніхто не хотів втрачати очки. Однак, хтось все ж таки мав би їх втратити. Перший тайм «ХІТ» залишив за собою, вигравши його з рахунком 1:0. Однак, тільки-но розпочався другий тайм, як голкіперу київської команди Владиславу Лисенку довелося виймати м’яч з сітки своїх воріт. Авторство цього голу було записано на Сергія Журбу, який, таким чином, забив у власні ворота. Однак, незадовго до екватору другого тайму «ХІТ» знову вийшов уперед після точного удару Євгена Жука. Та зберегти мінімальну перемогу підопічним Олега Лук’яненка не судилося. На 32-й хвилині Андрій Лисенко вкотре підтвердив своє реноме «палочки-виручалочки» для «Сокола», врятувавши хмельницьку команду від поразки. 2:2, і кожний з претендентів на високі місця залишився «при своїх», хоча цей результат, скоріше, більше на руку «Соколу», ніж «ХІТу».

«ХІТ» (Київ) – «Сокіл» (Хмельницький) – 2:2
Голи:
Школьний (15), Жук (28) – Журба (21 – автогол), Лисенко (32)
Попередження: Школьний (27), Жук (32) – Подлюк (19), Хамдамов (24)

Львівській «Енергії» потрібно було перемагати, щоб виправитись перед своїми вболівальниками за поразку від «Сокола» у Хмельницькому. Однак, «ІнБев/НПУ» також мав собі на меті забрати кілька очок зі Львова (бажано – три, але і від одного нічийного пункту підопічні Валерія Директоренка навряд чи би відмовились). Тому, на паркеті Палацу спорту «Галичина» мала б відбутись цікава битва. Однак, по ходу першого тайму жодній з команд не вдалось відзначитись бодай би одним голом. Тому, з’ясування стосунків було відкладено на другий тайм…

А там стало набагато цікавіше. Все почалося з того, що на 25-й хвилині відзначився молодий Олег Гасюк. Цей гол мав додати грі ще більше швидкості та змушував гостей з «ІнБев/НПУ» шукати варіанти для відповіді. Однак, поки гості шукали ті варіанти, «Енергія», зусиллями свого капітана Андрія Федюка, подвоїла рахунок. Тим не менш, футзалісти об’єднаної команди не здалися, і на 38-й хвилині Віталій Дзюба відновив інтригу в поєдинку. Більше того - трохи згодом Бакум зрівняв цифри на табло. Однак, «Енергії» на останній хвилині все-таки вдалося витиснути максимум і завоювати дуже нелегкі три очки.  

«Енергія» (Львів) – «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – 3:2
Голи:
Гасюк (25), Федюк (33), Танський (40) – Дзюба (38), Бакум (40)
Попередження: Легендзевич (17), Струк (24), Танський (39) – Сухов (16), Соколовський (40)

«Ураган», вочевидь, хотів зробити ставку на швидкий гол, щоб потім надалі контролювати хід гри. Однак, ця ставка івано-франківців не спрацювала. Тим не менш, для «драконів» був і позитив. Він походив у тому, що гості змушували своїх одеських візаві фолити. І результати не змусили себе довго чекати. Вже на 11-й хвилині «ураганівці» заробили право на пенальті, який вийшов пробивати вихованець одеського футзалу Олександр Гірка. Однак, Дмитро Бутов, який вийшов під цей 6-метровий, зміг впоратися з ударом гравця «Урагану». Можливо, цей епізод позитивно вплинув на підопічних Кирила Красія, які змогли відстояти нульову нічию за підсумками першого тайму.

А вже практично на початку другої 20-хвилинки «Епіцентр К Авангард» несподівано відкрив рахунок після однієї з небагатьох атак на ворота Романа Колтка. Автором голу став Сергій Коваленко. Після цього прикарпатцям потрібно було щось придумати, аби якомога швидше забити свій гол у ворота Рустама Рахметова, який, до речі, свого часу провів кілька років у системі «Урагану». Однак, змусити капітулювати 99-го номера не вдавалося. Натомість, це вдалося одеситам, які на 36-й хвилині зробили рахунок 2:0 на свою користь. «Ураган» кинув усі сили на те, щоб за той час, який залишився до кінця поєдинку, зробити «камбек». Але максимум, що вдалося зробити гостям – забити «гол престижу». 2:1 – перша, історична перемога МФК «Епіцентр К Авангард». А «Ураган» опускається на останнє, дев’яте місце, маючи у своєму активі лише два очки. Хто міг уявити собі таке перед стартом чемпіонату?  

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:1
Голи:
Коваленко (24), К. Бондаренко (36) – Шотурма (38)
Попередження: Коваленко (31) – Цілик (26)
На 11-й хвилині Гірка («Ураган») не реалізував 6-метровий.

Якби «Титан» у цьому сезоні не встиг перемогти на виїзді «Ураган» та «Енергію», то перемогу над чинним чемпіоном України, «Продексімом», можна було би назвати сенсацією. А так – вже поступово всі звикають до того, що у нинішньому чемпіонаті «Титан» стає автором гучних перемог. І звитяга у Херсоні – не виняток. Більше того – покровці ще у першому таймі зробили заявку на перемогу, вигравши його з рахунком 1:0.

А у другому 20-хвилинному відрізку матчу «титанам» вдалося збільшити свою перевагу в рахунку. Все почалося з того, що Боргун скористався помилкою гравців «Продексіма» при переході з оборони до атаки і зробив рахунок 2:0 на користь «Титану». Той же Боргун міг згодом відзначитися ще раз, але йому завадили спочатку штанга, а потім поперечина. Варто зазначити, що підопічні Дмитра Камека часто застосовували високий пресинг, і футзалісти «Продексіма» не були до цього готовими, внаслідок чого виникали помилки, які могли би бути фатальними. Однак, коли до кінця гри залишалося менше п’яти хвилин, херсонцям вдалося зрівняти рахунок. Проте, тут же Грицовець знову вивів «Титан» вперед. «Продексім» відповів виходом Свірідова у якості п’ятого польового, однак, всі намагання «мельників» врятувати гру перекреслив Мілінькій, забивши у порожні ворота команди з Херсону. І цим він становив остаточний рахунок – 4:2 на користь «Титану».

«Продексім» (Херсон) – «Титан» (Покровське) – 2:4
Голи:
Свірідов (35, 36 – з 10-метрового) – Леміш (14), Боргун (23), Грицовець (36), Мілінькій (38)
Попередження: В’яч. Чуднов (23), Свірідов (37) – Мілінькій (36), Моспан (36)

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: ФК «ХІТ» (Київ) 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!