Енергія - Кардинал-Рівне 3:1. Післямова +ВІДЕО

Пропонуємо Вашій увазі післяматчеві коментарі голового тренера "Енергії" Валерія Легчанова та головного тренера "Кардинала-Рівне" Сергія Піддубного. 

Пропонуємо Вашій увазі післяматчеві коментарі голового тренера «Енергії» Валерія Легчанова та головного тренера «Кардинала-Рівне» Сергія Піддубного.

Валерій Легчанов, головний тренер СК «Енергія» (Львів).

- Валеріє Акіндіновичу, вітаємо Вас із першою офіційною перемогою у якості головного тренера «Енергії». Як Ви оцінюєте першу гру «Енергії» у цьому сезоні?
- Дякую за привітання. Я очікував, що гра буде нервовою. Той тягар поразки від «Локомотива» висів над хлопцями весь тиждень. Ми були розчаровані таким результатом. Він не гідний команди нашого рівня. І десь це відчувалося по грі. Але забили перший м'яч, який повинен нам додати впевненності у своїх силах. Ця хвороба продовжується у нас ще з Хмельницького. Не можемо скористатися помилками, втягуємось у непотрібну «біготню» і привозимо собі проблеми та м'яч, пропущений у кінці.

- Скажіть, будь ласка, з чим пов'язані помилки в обороні у другому таймі? Тому що у першому таймі таких помилок майже не було, а у другому таймі вони почали з'являтись. Це що – незіграність чи якісь інші причини?
- Думається, це йде від втоми. Коли людина втомлюється, людина втрачає концентрацію і не грають простіше. Будемо над цим працювати, наголошувати на це, тому що коли втрачається концентрація, то і получаються м'ячі непотрібні. Тоді втрачається і психологічна концентрація.

- Враховуючи проблему з воротарями – у матчі за Суперкубок України грав Войтович, у грі з «Кардиналом» - Кардаш – хочеться спитати: чи відомі строки, коли відновиться Пітуля?
- По Пітулі – це ближче питання до лікарів. Який буде термін, коли зніметься гіпс – це одне. А от коли він відновиться та набере форму – це інше питання. Будемо дивитися. Кардаш лише напередодні гри приступив до тренувань. Він додав нам впевненності, виручив у потрібний час. А коли виручає воротар, то і команді легше досягати результату. 

Сергій Піддубний, головний тренер МФК «Кардинал-Рівне».

- Як Ви можете охарактеризувати цю гру – першу офіційну в сезоні? І як вийшло так, що могли здобути очки, але все-таки на останніх хвилинах програли?
- По-перше, я би хотів сказати, що ми зіграли непогано. Ми виглядали непогано. Все-таки, сказується, що прийшли нові гравці у команду, і ще немає такої зіграності. Але є місяць часу, щоб підготуватись. Хоча це не виправдовування тому, що ми програли. Нам все вдавалось, і можна було не тільки внічию зіграти, а і здобути перемогу. Треба, звичайно, гру проаналізувати, але по тому, як складався матч, можу сказати, що ми побудували гру так, що не дали «Енергії» нічого зробити. Може, не завжди у нас полуалося виходити з пресинга. А так – в цілому, ми переводили гру на «стандарти», могли щось із цього витиснути. Далося взнаки те, що і у минулому сезоні, і у матчі за Суперкубок у «Енергії» є одна фігура – це Кардаш. Є Кардаш – зовсім інша гра. Один з колишніх тренерів «Енергії» казав: «Є Кардаш, і ми виграємо будь-яку гру». Можна сказати, що Кардаш знову подарував перемогу «Енергії». Хоча це теж не виправдовування з нашого боку. А так – ще раз підкреслю, що гра, в принципі, вдавалася. Була боротьба, нема кому дорікнути. Так, були помилки, але індивідуальні. А так – в цілому результатом я незадоволений, а грою – на «четвірку».

- Скажіть, будь ласка, якщо порівнювати нинішній «Кардинал» з минулорічним складом, то вже відчувається різниця і по грі, і по її малюнку, і по тактичним моментам, що ця команда команда, в принципі, виглядає перспективніше, ніж та, яку Ви мали минулого року, коли казали, що команда трохи схожа на аматорську?
- В тому році команда булла дійсно аматорською, тому що до професіональної було дуже далеко, і про це навіть близько не йшлося. Зараз команда зовсім інша. Те, що я кажу – хлопці це роблять. Ми ставили завдання на гру, вони виконували те, що я хотів. Можливо, були помилки, але це буває у кожній грі, навіть якщо команда довго грає одним складом. А так – в цілому, я знаю, що ми непогано підготувались. Могли сьогодні виграти, нав'язували боротьбу, старалися щось організовувати. Є якісь моменти. Якщо буде робота – буде результат. Плюс, у нас ще є два гравці, яких ми не встигли заявити. І поки у нас є до наступних матчів місяць, ми будемо готуватись, аналізувати, награвати щось. Я думаю, що якщо ми не зможемо в цьому сезоні, то це буде тренерська помилка, і треба буде міняти тренера.  

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!