Favbet Екстра-ліга: три перемоги до фіналу

Найближчих вихідних у Favbet Екстра-лізі відбудеться чотири півфінальних поєдинки. Про те, як команди торували свій шлях до цієї стадії читайте у нашому прев’ю.

«Продексім» (Херсон) – «Енергія» (Львів)

Матч №1. 17 квітня. 14:30
Матч №2. 18 квітня. 12:30

Протистоянням у Херсоні розпочнеться боротьба за перепустку до фіналу між першою та четвертою командами чемпіонату.

Підопічні Андре Броканело розпочинатимуть її у чудовому гуморі. «Мельники» подолали надскладний шлях у рамках кубкового турніру й зуміли звести надскладні двоматчеві протистояння з «Енергією» та «Ураганом» на свою користь.

Незважаючи на рахунок, непростим був й фінал проти «ХІТа». Втім, індивідуальна майстерність окремих виконавців (зокрема, Корсуна й Моспана) у необхідний момент принесла клубу з Херсона важливі голи, необхідний результат й дебютний трофей.

Звичайно, якось окремо описувати боротьбу «мельників» за чемпіонство не варто. Чотири поспіль титули, звичайно, говорять про те, що команда звикла до такої боротьби й відчуває себе у ній напрочуд впевнено.

Щодо самого чемпіонату, то першу сходинку підопічним Андре Броканело забезпечила січнева нічия у Києві. Надзвичайно яскравий поєдинок проти «ХІТа» у рамках другого кола завершився з рахунком 5:5 і у підсумку не дав можливості команді Олега Лук’яненка фінішувати другою. Звичайно, у «кабельників» ще був очний матч з «Ураганом», але у разі звитяги над «Продексімом» до нього б «ХІТ» підходив у зовсім іншому турнірному положенні.

Щодо серії плей-офф, то тут суперником «мельників» став АФФК «Суми», який в останньому турі позбавив восьмої сходинки хмельницький «Сокіл». У цій серії варто відзначити другий матч. Підопічні Ярослава Пєсоцького боролися як могли й перевели поєдинок в екстра-тайм. Звичайно, приємно потішила сумських вболівальників й гра кіпера їхньої команди Євгена Балухти. Втім, наприкінці додаткового часу Петро Шотурма приніс «Продексіму» другу вікторію у серії, яка, фактично, стала ключовою. Зрештою, все завершилося перемогою херсонців з рахунком 3:0.

Найкращий бомбардир у чемпіонаті: Петро Шотурма (16 голів)

Щодо львів’ян, то їхні протистояння з «Кардиналом-Рівне» на цій стадії розглядалися як одні з найцікавіших. Перший матч серії завершився досить впевненою звитягою «енергетиків», а далі дійсно почалася напружена й рівна боротьба. У повторному поєдинку на домашньому паркеті підопічні Валерія Легчанова з переваги у три м’ячі отримали лише мінімальний гандикап, але на останній хвилині довели справу до другої перемоги.

У Рівному поєдинок також вийшов напрочуд непростим. Все знову вирішилося на 40-ій хвилині, і тут, звичайно, відзначимо індивідуальну майстерність одного з лідерів «Енергії» Тараса Кузя.

Загалом, вихід до півфіналу вже можна назвати для львів’ян певним прогресом, зважаючи на п’яту і шосту сходинки у двох попередніх чемпіонатах. Друга половина сезону у команди Валерія Легчанова вийшла трошки гіршою за грою та результатом, але львів’яни до останнього боролися за ТОР-3 у регулярці. Окрім того, звичайно, свідченням певної стабільності у здобуванні перемог й демонструванні результату стала 12-очкова перевага над тим-таки «Кардиналом-Рівне», який посів п’яту сходинку.

Щодо очних матчів з «Продексімом», то більш запеклими вони вийшли у рамках Favbet Кубка України, де «енергетикам» забракло зовсім трохи, аби, все ж, зачепитися за перепустку до чвертьфіналу. Втім, зараз для обидвох команд буде нагода видати свій максимум у черговій очній серії протистоянь.

Найкращий бомбардир у чемпіонаті: Тарас Кузь (16 голів)

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ)

Матч №1. 17 квітня. 12:00
Матч №2. 18 квітня. 12:00

За іншу перепустку до фіналу змагатимуться суперники, які у регулярному чемпіонаті посіли другу та третю сходинки.

Команда Максима Павленка переживала різні періоди у цьому сезоні. Як і в інших клубах, у стані «драконів», на жаль, не обходилося без спалахів коронавірусу. Певний час на перебудову був потрібним й після того як склад івано-франківців покинули досвідчені Федюк та Когут.

Зрештою, більшу частину другого кола регулярного чемпіонату «Ураган» йшов на третій сходинці, але ближче до його завершення зумів здобути важливі перемоги у ключових поєдинках проти «ХІТа» і «Енергії», а також скористатися помилками суперників. Все це призвело до того, що прикарпатці вийшли далі в якості срібного призера регулярного чемпіонату. Як виявилося, ця сходинка стала вагомим бонусом, адже у двох найближчих поєдинках глядачі зможуть заповнити трибуни івано-франківського КФВ.

У протистояннях з «Монолітом-Viva Cup» лише другий матч змусив трохи похвилюватися шанувальників «Урагана». Зрештою, все завершилося впевненими 3:0.

Найкращий бомбардир у чемпіонаті: Даниіл Абакшин (19 голів)

У свою чергу, підопічні Олега Лук’яненка впродовж другого кола здебільшого йшли на другій сходинці, але у ключових матчах з «Продексімом» та «Ураганом» набрали одне очко й у підсумку регулярний чемпіонат завершили на третій сходинці. Втім, не забуваємо, що чемпіонат кияни почали з трьох нічиїх поспіль, тож серія команди з вдалих результатів досить довго була найкращою у чемпіонаті.

До майбутніх матчів представники столиці могли підходити в якості володаря Favbet Кубка України, але у фіналі «кабельники» зазнали поразки від команди Андре Броканело. Втім, тепер усі завдання «ХІТа» покладені на чемпіонат.

Зазначимо, що серія киян на попередній стадії виявилася найдовшою. Команда Олега Лук’яненка у перших двох матчах виглядала досить впевнено і стабільно. Третя зустріч команд завершилася на користь житомирського «ІнБева». Втім, «кабельникам», все ж, вдалося «закрити» серію у Житомирі завдяки впевненій вікторії у заключному поєдинку з рахунком 7:0.

Щодо очних матчів з командою Максима Павленка у чемпіонаті, то тут спостерігаємо паритет. «ХІТ» здолав суперника на рідному паркеті з рахунком 7:2, а «Ураган» взяв реванш з результатом 2:1.

У попередніх двох чемпіонатах команди по черзі ділили між собою срібні й бронзові нагороди. Тож, саме найближчі матчі стануть важливим кроком для обох на шляху до покращення ґатунку цих нагород.

Найкращий бомбардир у чемпіонаті: Олександр Педяш (18 голів)

Пресслужба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!