ПІСЛЯМОВА-2. Огляд окремих ігрових епізодів + ВІДЕО

Комітет арбітражу Асоціації футзалу України пропонує вашій увазі огляд окремих ігрових епізодів матчів 8 та 9 турів чемпіонату України серед команд Екстра-ліги сезону 2018/2019 р. р.

Кліп № 1:

Екстра-ліга. 8 тур
«АРПИ Запоріжжя» (Запорізька обл.)   «ІнБев/НПУ» (Житомир-Київ)
2 тайм, 30 хв.:

Отримавши передачу від партнера, гравець № 12 у чорній футболці майже від бокової лінії завдав удар у бік воріт суперника. Захисник, що знаходився у межах власної штрафного штрафного майданчика, за допомогою верхньої частини руки (плеча), що рухалася назустріч  м’ячу, фактично зупинив політ м’яча у власні ворота, де знаходився воротар.

Арбітр, який займав достатньо вдалу позицію, сконцентрував свою увагу на цій події. Враховуючи методичні рекомендації, він без вагань, правильно призначив 6-ти метровий штрафний удар та виніс попередження захиснику за зрив перспективної атаки.

Екстра-ліга. 9 тур
«ХІТ» (Київ) – «Кардинал-Рівне» (Рівне)
1 тайм, 17 хв.:

Після довгої передачі партнера, гравець № 22 у блакитній футболці, з лінії штрафного майданчика команди суперника скерував м’яч ногою у бік його воріт. Воротар команди суперника (№1 у чорній формі), «гасячи м’яч», відбив його перед собою. Нападник (№ 22), продовжуючи атакувальні дії, намагався дотягнутися до м’яча, проте, йому завадив це зробити воротар (№1), який обхопив рукою суперника за стегно і затримав його у власному штрафному майданчику…

Арбітр, який займав оптимально вдалу позицію і мав вдалий кут огляду для фіксації порушення у штрафному майданчику, тому швидко і впевнено прийняв важливе рішення – правомірно призначив 6-тиметровий удар та виніс воротареві попередження за неспортивну поведінку.

Особливо звертаємо вашу увагу на події, які відбулися після призначення шестиметрового удару. Гравці команди «Кардинал-Рівне», у ворота якої призначили 6-тиметровий удар, виконуючи вказівки від своїх офіційних представників, попрямували до межі власної технічної площі, в тому числі і воротар, який повинен був (у відповідності до Правила 14) розташуватися на лінії воріт між стійками … Несанкціонована затримка поновлення гри тривала більше трьох хвилин, при цьому тренер намагався чинити психологічний тиск на бригаду арбітрів.   

Такі дії є неприпустимими і арбітрам слід рішучіше вживати заходів до швидкого поновлення матчу у відповідності до Правил гри, а саме застосовувати дисциплінарні санкції до гравця (ів), який (і) затримують поновлення гри та офіційних представників, які демонструють неналежну поведінку і не дотримуються принципів “чесна гра” та взаємоповага, аж до рішення – припинення матчу у відповідності до Правила 5.

Комітет арбітражу АФУ також акцентує увагу арбітрів, спостерігачів та делегатів матчів, що вони ЗОБОВ’ЯЗАНІ фіксувати та надавати свої Рапорти з повною і достовірною інформацією про будь-які дисциплінарні правопорушення та санкції, вжиті щодо гравців і/або офіційних представників команд, а також про будь-які інші інциденти, які відбулися до, під час або після матчу (у т.ч. і перерві між таймами!).

З повагою,

Комітет арбітражу АФУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!