ПІСЛЯМОВА-9. Огляд окремих ігрових епізодів + ВІДЕО

Пропонуємо Вашій увазі огляд окремих ігрових епізодів матчів 9 туру чемпіонату України з футзалу серед команд Вищої ліги «Екстра-ліга», сезону 2017/2018 р. р., а також Кубку Луганської області з футзалу.

«Ураган» Івано-Франківськ  – «Кардинал-Рівне» Рівне

1  тайм, 15 хв.:

Гравець № 10 у чорній формі у завершальній фазі атаки своєї команди добре бачив і міг оцінити, що воротар команди суперника, швидше (першим) буде «на м’ячі» і зіграє у м’яч РУКАМИ у власному штрафному майданчику. Проте, гравець № 10 (у чорній формі), не розрахувавши швидкість, непомірковано зіграв  ногою у м’яч, який контролював руками воротар!!!

Дії арбітра є правильними, зафіксувавши  порушення Правила № 12 і покаравши команду порушника призначенням штрафного удару без застосування дисциплінарних санкцій.

2  тайм, 26 хв.:

Подібні ігрові ситуації не є чорно/білими та складними щодо їх оцінки, вони створюють певні труднощі для арбітрів при визначенні правомірного/неправомірного контакту м’яча і руки. Воротар команди у чорній формі адресував довгу верхову передачу м’яча на свого партнера в район штрафної площі суперників. Цю передачу намагався перехопити головою (вистрибуючи вгору і відповідно природно здійснюючи рух руками) гравець № 17 у білій формі, при цьому не маючи жодного наміру грати руками, опускаючись на поверхню спиною до суперника, м’яча випадково потрапив йому в руку, в межах власної штрафної площі, після гри головою нападника. Керуючись відповідними методичними рекомендаціями та критеріями щодо визначення порушень Правил гри продовжити гру, було б більш прийнятним рішенням арбітрів у цій ситуації. 

«Сокіл» Хмельницький – «Продексім» Херсон 

2  тайм, 37 хв.:

Гравець № 31 у синій формі збиває гравця № 11 команди суперника  у малиновій формі, який, здійснивши перехоплення, відпустив від себе м’яч втративши контроль над ним, намагався розвинути перспективну/очевидну гольову атаку.

Ця ігрова ситуація щодо оцінки та прийняття рішення є граничною щодо застосування дисциплінарної санкції (жовта/червона картка), тому, керуючись відповідними методичними рекомендаціями та критеріями щодо визначення порушень Правил гри, жовта картка, є прийнятним рішенням арбітрів у цій ситуації.

«Інбев/НПУ» Житомир/Київ  – «ХІТ» Київ 

2  тайм, 38 хв.:

Гравець № 17 у фіолетовій формі намагався заволодіти м’ячем перед штрафним майданчиком команди суперника після верхової передачі партнера. Його ззаду атакував суперник (№29 у червоній формі), який, рухаючись на високій швидкості, застосовуючи надмірну силу, здійснив дію, що несла в собі можливість нанесення серйозного ушкодження опоненту. Дії гравця у червоній формі, є порушенням Правила № 12 яке карається штрафним ударом та вилученням (ЧК) за серйозне ігрове порушення Правил гри.

Кубок  Луганської області з футзалу:

«П’ятий» гравець (у червоній футболці) атакуючої команди у синій формі здійснив сильний удар в напрямку воріт суперника. На своєму шляху м’яч потрапляє в руку захиснику у чорній формі, який, намагаючись уникнути цього контакту, прибирав свою руку, яка знаходилася у природному положенні, назад за спину, не маючи жодного наміру зіграти рукою. Керуючись відповідними методичними рекомендаціями та критеріями щодо визначення порушень Правил гри продовжити гру, було прийнятним рішенням арбітрів у цій ситуації.

З повагою.

Комітет арбітражу Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!