Суперкубок України – 2016. Думки експертів за підсумками матчу

Вже потроху вщухають пристрасті навколо матчу за Суперкубок України, в якому «Локомотив» здолав «Енергію» з непристойним рахунком 7:0. Але це не означає, що цей поєдинок має залишитись без «розбору польотів». Тому, прес-служба Асоціації футзалу України зв’язалася з футзальними тренерами, які виступили нашими експертами. І саме вони поділилися своєю думкою щодо результатів гри за Суперкубок України.  

Назар Станкевич, головний тренер ДЮФК «Інтер Футзал» (Львів): «Стосовно результату матчу за Суперкубок України, я вважаю, що є кілька причин, які призвели до нього. По-перше – воротарська проблема. Травмований Пітуля, з ушкодженням був Кардаш, тому Валерій Легчанов був змушений довірити місце у воротах молодому Войтовичу. Звісно, не можна вішати всіх собак на Войтовича. Можливо, він десь був винний під час другого голу, але там взагалі був комплекс помилок. При всій повазі до цього воротаря, у якого, безумовно, хороше майбутнє, я скажу, що «Енергії» дуже сильно не вистачало Кардаша. Я знаю по своїй команді – коли в нас у воротах грав Біров, то і команда грала впевненіше. Так і з «Енергією» - львів’яни завжди відчувають впевненість, коли за їх спинами є Кардаш. Ще однією причиною такої нищівної поразки від «Локомотива», можна вважати настрій у команді. Можливо, «зелено-білі» не до кінця налаштувались на цю гру. Якщо порівнювати з минулим сезоном, то у Максима Павленка команда завжди була нормально налаштована на ігри, і це призвело до перемоги у чемпіонаті. Можна сказати, звичайно, що йде становлення командної гри у «Енергії», але з іншого боку – хлопці давно грають разом, тому, в принципі, взаємодія у них має бути на хорошому рівні».


Назар Станкевич

Сергій Песоцький, головний тренер ФК «СумДУ» (Суми): «Складно сказати, що відбувається зараз у «Енергії». Тому що по трансляції одразу висновки складно зробити. Для цього треба бути в середині колективу, щоб знати, чим він живе. Неможливо не відзначити і мотивацію «Локомотива», яка теж вплинула не тільки на гру команди, а і на результат. Але у той же час не можна сказати, що харків’яни виграли за явною перевагою. Просто «Енергії» не вдалося забити. А от «Локомотив» використав свої моменти сповна».


Сергій Песоцький

Іван Скіцко, головний тренер НФК «Ураган» (Івано-Франківськ): «Передивившись цю гру, маю сказати, що «Локомотив» підготувався до цієї гри набагато краще, ніж «Енергія». Хоча у львів’ян були свої моменти, особливо у першому таймі. Ключовим епізодом став виніс м’яча Свірідовим з власних порожніх воріт. Після того «Локомотиву» вдалося перевести гру на половину «енергетиків».Треба звернути увагу на те, що три голи з семи «Енергія» пропустила після пресингу, до якого, вочевидь, не зовсім була готова.  На мою думку, другий гол «Локо» - «воротарський». Тут провина Войтовича. Не виручив він і тоді, коли забивав Дмитро Сорокін. Окрім того, не зіграли у свій футзал лідери «Енергії» - брати Грицини та Кордоба. Разом з тим, я вважаю, що рахунок міг би бути не 7:0, а, наприклад, 7:3 або 7:4, тому що «Енергія» на голи теж заслужила, якби реалізувала свої моменти. І, як на мене, підопічним Валерія Легчанова не пішов на користь турнір у Хмельницькому, тому що після такого турніру, який був там, потрібно трохи більше часу для того, щоб відновити свої сили. А львів’янам часу на відновлення як раз і не вистачило».


Іван Скіцко

Станислав Гончаренко, головний тренер ФК «Політехнік» (Київ): «Будь-яка гра та будь-який результат складається з багатьох компонентів. І матч за Суперкубок України у Запоріжжі – не виключення. Перша складова – це досвід. У Євгена Ривкіна досвіду все-таки побільше буде, ніж у починаючого головного тренера «Енергії» Валерія Легчанова. Ривкін знав, як готуватись до такої гри і як побудувати свою тактику та стратегію. Друга складова – можливо, ті проблеми, які є наразі у «Локомотива», загартували гравців харківської команди. Тому, вони і виграли таку гру. Цей результат, якщо розглядати його скрізь призму клубних проблем, був для «залізничників» дуже важливим. Третя складова стосується складів команд. У мене є всі підстави вважати, що навіть не дивлячись на те, що з «Локомотива» пішли дев’ять гравців, у харківської команди залишилася структура гри, якої гравці дотримувались. Щодо повернення до «Енергії» Струка, Кордоби та Багряка, то я не вважаю, що ці гравці посилили львівську команду. Скоріше, навпаки – послабили. Тому, «Енергії» треба серйозно займатися підсиленням, щоб потім гідно виступити у Кубку УЄФА»


Станислав Гончаренко

Ігор Москвичов, головний тренер МФК «Продексім» (Херсон): «Якщо судити з точки зору вболівальника, то матч за Суперкубок України мене трохи розчарував. Тому що глядачі прийшли подивитись на боротьбу двох найсильніших команд у вітчизняному футзалі. А по факту боротьби не вийшло. Хоча до середини першого тайму «Енергія» непогано грала. Але після двох пропущених м’ячів за двадцять секунд «Енергія» «розсипалась». І це, враховуючи той факт, що львівська команда готується до виступів у Кубку УЄФА. А там треба бути готовим до таких моментів. На жаль, «Енергія» не змогла зібратись після двох пропущених м’ячів, і це дозволило «Локомотиву» диктувати свої умови гри. Якщо подивитись на гру до 11-ї хвилини та після неї, то у «енергетиків» після 11-ї хвилини у підопічних Валерія Легчанова, за великим рахунком, не було моментів, тому що команда не змогла вийти з цієї психологічної ями. Тому, я вважаю, що «Енергії» перед матчами Основного раунду Кубка УЄФА треба попрацювати над психологією»


Ігор Москвичов

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!