Суперкубок України: анонс від сайту Sport.ua

Рівно на два тижні коротше вийшло міжсезоння в нашому вітчизняному футзалі, а чому – добре відомо. Рівно 4 тижні залишилося до старту головної міжнародної події 2016 року – чемпіонату світу в Колумбії. Як раз з метою того, щоб наші «збірники» мали можливість провести повноцінну передсезонку, а потім набрати ігрові кондиції Асоціація футзалу України ще в червні «продавила» необхідність більш раннього початку сезону, який за сталою традицією в нашому футзалі традиції, відбувається матчем за Суперкубок України.

І «Енергія» і «Локомотив», будучи в числі лідерів вітчизняного футзалу, можна сказати, завсідники матчів за Суперкубок, але з перемінним успіхом. Львів'яни то у статусі чемпіона країни, то в статусі володаря Кубка 5 разів намагалися заволодіти трофеєм, але незмінно поступалися. Можна ще згадати, що в 2012 році «енергетики» оформили переможний дубль, вигравши чемпіонат і кубок, але з благословення тодішнього керівництва АФУ Суперкубок було вирішено не розігрувати, а його потенційними претендентами тоді, до речі, повинні були бути як раз «Енергія» і «Локомотив». Що до харків'ян, то невдалою була їх перша суперкубкова спроба, але в 2009 році ще сам «Локомотив» був молодий та зелений, так що перебувавший тоді в самому соку львівський «Тайм» «залізничникам» жодних шансів не залишив. А ось останні три сезони – зовсім інша справа – три виграних Суперкубка з трьох, що є рекордом для нашого футзалу. Уточнимо, що тут рекордним є факт перемог тричі поспіль. А ось за сумарною кількістю виграних Суперкубків «Локомотив» йде врівень з донецьким «Шахтарем».

У боротьбі за Суперкубок України «Енергія» і «Локомотив» між собою зійдуться в третій раз. У 2013-му і 2014 роках, ще за інерцією зі старих часів, команда-чемпіон країни чомусь мала пріоритетне право бути господарем майданчика у суперкубковому матчі – от «залізничники» і «енергетики» грали в Харкові. Зрозуміло, що не це було головним, але «Локомотив» скористався перевагою свого майданчика і двічі виграв – 2:1 і 8:2. А те, що для досягнення перемоги місце проведення матчу не головне, «Енергія» довела в травні цього року, коли у п'ятому вирішальному матчі фінальної серії плей-офф домоглася перемоги і відібрала у «Локомотива» титул найсильнішої команди країни. Таким чином, і маємо в майбутній битві за Суперкубок зміну статусу його, як говорилося вище, завсідників.

Міжсезоння, що в «Енергії», що у «Локомотива» вийшло насиченим, і запевку йому дали новоспечені чемпіони країни. Не встигли ще вщухнути урочисті заходи з приводу перемоги в чемпіонаті, як «Енергія» залишилася без головного тренера. Хто б що не говорив, але заслуга Максима Павленка в нинішньому чемпіонстві «Енергії» неймовірно велика – якщо не 100 відсотків, то 95 точно. Тим не менш, відставка, аналогів якої в нашому футзалі ще треба пошукати, відбулася. Чому – для широких верств футзальної громадськості так і залишилося загадкою. Керівництво «Енергії», пізніше підбиваючи підсумки сезону, взагалі цієї теми не торкнулося – наче й не було ніякої відставки. Сам же Максим Павленко віддав перевагу нікому і ніде коментарів не давати. Незабаром біля керма команди виявився Валерій Легчанов, для якого «Енергія» майже рідна команда, а з урахуванням того, що львів'янам грати в Кубку УЄФА, логічно було чекати нових футболістів. Всі новачки виявилися новими-старими – Роман Кордоба, Віталій Багряк і Степан Струк вже грали за «Енергію».

Коли команда не вирішує завдання на сезон, можна чекати в ній змін. Так, власне, сталося і з «Локомотивом», який у міжсезоння втратив відразу сім футболістів. Зауважимо, дуже кваліфікованих, жоден з яких не залишився без нового клубу. Поповнили ж харківський клуб троє – Богдан Свірідов, Артем Рось і Максим Літвінов. Кожен з них також у футзалі не новачок, а в числі їх переваг – амбіційність і бажання перемагати. Ну, а вже на поточному тижні «Локомотив» залишився і ще без двох футболістів – Сергія Журби, який, між іншим, у Харкові відіграв останні 7 років, і Дмитра Шамлі, який вирішив спробувати свої сили в чемпіонаті Білорусі. Для кар'єри будь-якого футболіста 7 років це термін чималий, і за цей час Журба встиг і чимало посприяти досягнень «залізничників», і зробити собі ім'я, яке, дуже б хотілося, згадуючи знову ж таки про майбутній чемпіонат світу, допоможе знайти Сергію гідний клуб, який дозволить йому прогресувати.

Отже, субота, 13-е, у футзалі свято – відкриття сезону. У матчі за Суперкубок зійдуться гідні суперники, яким є що доводити один одному. Варто відзначити, що в нинішньому сезоні в регламенті суперкубкового матчу нововведення – у разі нічийного часу в основний час буде гратися овертайм, якщо ж і він не виявить переможця, тоді пенальті. А прийняти таку зміну АФУ спонукав той самий п'ятий матч фіналу плей-офф, розв'язка в якому настала, як ми пам'ятаємо, в додатковий час. Що ж, до початку нового сезону, то, як прийнято говорити в подібних випадках, в добрий шлях! Сподіваємося, що перипетії на футзальних майданчиках країни принесуть нам багато цікавих вражень та позитивних емоцій.

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!