Валерій Легчанов: «Є суттєвий прогрес, який дозволяє залучати молодих хлопців до тренувань з першою командою»

Головний тренер львівської «Енергії», яка минулого сезону стала срібним призером Екстра-ліги та володарем Кубка України, Валерій Легчанов розповів про підготовку команди до наступного сезону в інтерв’ю офіційному сайту Асоціації футзалу України.

Розкажіть про плани підготовки «Енергії» до майбутнього сезону.

У нас закінчився перший збір, який проходив на Шацьких озерах. З понеділка команда знову зібралася. Хлопці пройшли курс відновлювальних процедур. Сьогодні розпочинаємо працювати на паркеті у залі. Далі беремо курс на Білорусь, де з 4 по 7 серпня проведемо 3 товариських матчі з гомельськими командами: 2 – зі срібним призером чемпіонату – командою «ВРЗ» і один з клубом «БЧ», який нещодавно очолив Дмитро Камеко. У середині серпня проведемо низку матчів у Польщі. Після цього на нас ще очікує турнір у Львові. Ось так циклічно ми готуватимемося до початку сезону, який для «Енергії» стартує 8-го вересня матчем за Суперкубок України проти херсонського «Продексіма».

Розкажіть про кадрові зміни у команді. Хто поповнив склад «Енергії» і кого ми наступного року не побачимо на паркеті у складі львів’ян?

Ні для кого не секрет, що склад нашої команди залишили ветерани. Це капітан команди Андрій Федюк та воротар Володимир Кардаш, які поповнили склад івано-франківського «Урагана». Наприкінці сезону до нашого складу додався Андрій Ременець з другої команди. Так само підписана угода з Мар’яном Пелехом. Нині ситуація виглядає таким чином. Також з нами тренуються гравці «Енергії-2». На них ми розраховуємо у перспективі.

Дайте оцінку клубній структурі на майбутній сезон. Яка кількість команд братиме участь у майбутньому сезоні та які завдання перед ними стоятимуть?

Це питання варто адресувати керівництву. Добре, що у нас є талановита молодь у Львові. Вони беруть участь в аматорських турнірах, продовжать змагатися в Юнацькій Екстра-лізі, минулого сезону друга команда виступала у Першій лізі. Є суттєвий прогрес, який дозволяє залучати молодих хлопців до тренувань з першою командою.

Цьогоріч «Енергія» братиме участь у чотирьох турнірах. Які завдання стоять перед командою на кожен з них?

Дійсно, цьогоріч у нас повний комплект з турнірів. Більший лише у «Продексіма», який виступатиме в єврокубках. Конткретніші завдання буде озвучено президентом клубу ближче до вересня. Нині можу сказати, що команда націлюватиметься на перемогу в усіх турнірах, де братиме участь. Щодо нового турніру – Кубка ліги. Формула його проведення є доволі простою. Це чудові змагання для молодих та перспективних гравців. Будемо відводити їм більше ігрового часу, аби переконатися у тому чи готові вони досягати з клубом більш серйозних вершин.

Кого вважаєте фаворитом цього сезону в Екстра-лізі?

Кожного року є певні несподіванки та розчарування. Я сподіваюся, що «Енергія» проведе сезон стабільно. Змінилася формула проведення. Будемо дещо корегувати напрямок. Основний удар потрібно завдавати восени і виходити на фінішну пряму раніше, аніж це було під час розіграшу плей-офф. Це абсолютно різні формати. Той, хто раніше зловить переможну хвилю і впевненість, тому буде простіше потрапити не лише до шістки. Орієнтовно взимку або на початку весни буде зрозуміло хто боротиметься за місця на вершині турнірної таблиці. Фаворити завжди є на папері. На це впливає багато умов: календар, довжина лавки. Це відіграє дуже важливу роль. Переконаний, що до початку чемпіонату учасники будуть укомплектовуватися. Однозначно, близько п’яти команд боротимуться за п’єдестал. Поки що точно їх назвати не можу, але думаю, що всі приблизно розуміють хто це буде. Однак, трансферне вікно ще відкрите, тож, кожен може піднести якийсь сюрприз.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!