ПІСЛЯМОВА-21. Огляд окремих ігрових епізодів + ВІДЕО

Комітет арбітражу Асоціації футзалу України пропонує Вашій увазі огляд окремих ігрових епізодів матчів-відповідей 1/4 фіналу Кубка України з футзалу сезону 2017/2018 р. р.

Кліп № 1:

 «RED» Київ – «Альтернатива» Київ

1 тайм, 15 хв.:

Воротар у бордовій футболці, виконуючи захисні дії за межами власного штрафного майданчика, першим встиг до м’яча і у дозволений спосіб вибив його. Суперник №6 у зеленій формі, ризикуючи, теж намагався зіграти у м’яч, але на якусь мить не встиг, після чого сталося зіткнення з воротарем. Враховуючи, що на момент зіткнення м’яч ще не покинув ігровий майданчик, то дії гравця №6 «зелених», які є порушенням Правила 12, повинні були бути покарані  штрафним ударом без застосування дисциплінарних санкцій (адже скоєні у недбалий спосіб).

Призначення вільного удару є хибним. Можливо, брак концентрації уваги та не зовсім вдала позиція арбітра завадили йому правильно оцінити усі аспекти цього динамічного епізоду та прийняти правильне рішення.

Кліпи № 2 та 3:

«Енергія» Львів«ІнБев/НПУ» Житомир-Київ

1 тайм, 3 хв.:

Гравець №88 у синій формі, намагаючись перехопити м’яч, який нападник №7 у зеленій формі спрямував у незахищені (порожні) ворота суперника, зіграв рукою, здійснивши усвідомлений рух руки до м’яча. Ці дії гравця №88 у синій формі є порушенням Правила 12 і повинні були бути покарані призначенням 6-ти метрового удару та винесенням дисциплінарної санкції у вигляді вилучення (ЧК) за позбавлення команди суперника можливості для забиття голу.

Можливо, неочікуваність такої події та не зовсім вдала позиція арбітра завадили йому правильно оцінити дії захисника №88 та прийняти виправдане рішення.

2 тайм, 31 хв.:

Гравець №88 у синій формі виконував атакувальні дії власної команди під час яких у нього без порушення відібрав м’яч гравець №5 у зеленій формі. Внаслідок цього єдиноборства, м’яч відкотився у напрямку до гравця №3 «синіх», який першим встиг заволодіти м’ячем, але в цей момент захисник №5 «зелених» неправомірно та у нерозсудливий спосіб атакував його.  

Такі дії гравця №5 у зеленій формі є порушенням Правила 12 і повинні бути покарані призначенням штрафного удару та винесенням дисциплінарної санкції у вигляді попередження (ЖК) за неспортивну поведінку та вилученням (ЧК) за друге попередження у цьому ж матчі.

У подібних ситуаціях арбітри повинні пам’ятати, що окрім технічного покарання дії порушника заслуговують дисциплінарної санкції у вигляді ЖК (навіть другої ЖК).

Кліп № 4:

«Ураган» Івано-Франківськ«Продексім» Херсон 

1 тайм, 19 хв.:

Гравець №12 у білій формі, невдало зупиняючи м’яч випустив його у напрямку бокової лінії власної половини майданчика і притримав гравця № 9 команди суперника у червоній формі, який намагався  наздогнати м’яч і розвинути перспективну атаку, що межує з очевидною гольовою можливістю.

Ця ігрова ситуація щодо оцінки та прийняття рішення є граничною щодо застосування дисциплінарної санкції (жовта/червона картка), тому, керуючись відповідними методичними рекомендаціями та критеріями щодо визначення порушень Правил гри, жовта картка, є прийнятним рішенням арбітрів у цьому ігровому епізоді.

З повагою,

Комітет арбітражу АФУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!