«Ураган» - «Продексім» - 7:1. Післямова

Пропонуємо Вашій увазі післяматчеві коментарі головних тренерів "Урагану" та "Продексіму" - Максима Павленка та Жоао Карлоса Барбози.

Жоао Карлос Барбоза, головний тренер "Продексіму":

- Насамперед, хочемо подякувати за гостинність, я вперше в Івано-Франківську. Закінченням гри, звісно, не задоволений. Але ми програли дуже гідному супернику! Вперше, коли ми грали проти "Урагану", мені ця команда дуже сподобалася, тому не знаю навіть, чому вони так довго не проходили у плей-офф. Повторюся, ваша команда – дуже хороша, і грала дуже добре. Всі гравці були одним цілим, і вони використали всі можливості, тому цей матч був бойовим. Тим більше – в плані тактики "Ураган" був ідеальним. З виходом у плей-оф вони змінили мотивацію, настрій, і загалом в команди дуже багато позитивних якостей, прекрасний воротар, тому він і був у збірній на чемпіонаті Європи.

- Якби не перші пропущені голи в дебюті поєдинку, хід гри мав би інший розвиток?
- Звичайно! Я у футзалі вже 25 років, і працював в різних командах: казахстанському "Кайраті", в Росії, був другим тренером збірної Бразилії, і головне правило футзалу – перші п’ять хвилин гри треба битися до смерті, тому що у ці стартові хвилини всі у рівних умовах. Перші два м’ячі у наші ворота повністю змінили долю матчу. Граючи з такою сильною командою, не можна робити такі подарунки. Тож вітаю "Ураган" з перемогою! Ми ж будемо старатися змінити багато моментів після цього матчу, виправити наші помилки, бо попереду - плей-оф. І у нас велике бажання виграти чемпіонат.

Максим Павленко, головний тренер "Урагану":

- Перш за все хотіли привітати наших дорогих жінок, матерів, сестер з нещодавнім святом весни, подарувати їм гарний настрій, сподіваюсь, нам це вдалося. Сьогодні була дійсно перемога характеру, коли кожен з гравців усвідомлював всю відповідальність. Перед матчем наголошували на тому, що "Ураган" давно не виходив до "Фіналу чотирьох", і негативні для нас тенденції час порушувати. Будемо в доброму настрої готуватися до наступних поєдинків, впевнений, що попереду нас чекають не менш цікаві матчі. Є в нас ще помилки, але сьогодні виправляли партнери, дійсно билися один за одного, як справжній колектив, нарешті був відчутний "ураганівський" дух. Нам потрібно це зберегти – і на матчі "Фіналу чотирьох", і на матчі плей-оф, та з оптимізмом дивитися у майбутнє.

- Чи очікували саме на такий підсумок?  
- Сьогодні нам вдався початок матчу, ми забили два швидкі м’ячі і змушували суперника нервувати. Вони за футзальним часом досить таки зарано перейшли на гру з п’ятим, і на початку нам було важко, бо не у всіх епізодах ми перебудовувалися, як потрібно. У перерві наголосили на тому, що потрібно виправити для того, щоб цих моментів не було. До того ж, дуже висока була реалізація, дуже цього хотіли, напевне, за рахунок бажання і перемогли. 

- Навіть при комфортному рахунку ви продовжили гру з тими ж четвірками…
- В цьому матчі не хотіли експериментувати, хотіли, щоб четвірки здобули більшу впевненість, все-таки є у нас тренування, моменти, де можна ризикувати. Хотіли до кінця зіграти для вболівальників, які у нас вірили, підтримували, за що їм дуже величезна подяка.

- Як проявив себе новачок Андрій Лисенко?
- Зіграв добре, але бачимо, що важко йому, бо перебудовується з одного стилю на інший, в нього є велике бажання, що сприяє швидшій адаптації в колектив. Це – потужний гравець, який має перспективу, будемо її розвивати, а він разом з нами буде досягати чогось і для себе. 

- Єдиний пропущений гол – провина воротаря чи все-таки захисту?
- Сьогодні всі зіграли добре, в багатьох моментах неодноразово рятував нас Іваняк. Пропущений м’яч – трішки рикошет, вдався дальній удар, таке буває. Намагаємося закривати всі удари, щоб воротарю було менше роботи… Добре, що до кінця ми таки змогли дограти матч. Хотіли взагалі не пропустити, але це футбол, тому буває все. Будемо допрацьовувати, і в майбутньому унеможливити такі помилки.

- Чи може "Ураган" розраховувати на "золотий дубль" в цьому сезоні?
- Не будемо поспішати! Ще два місяці тому ми мріяли про зовсім інше. На даний момент наше завдання – пройти півфінал Кубку України, віддати всі сили, щоб привезти до Івано-Франківська почесний трофей, а вже потім готуватися до матчів плей-оф чемпіонату. Завдання на сезон ніхто не відміняв, але з такою самовіддачею та бажанням, які були на сьогоднішній грі, вірю, що ми можемо розраховувати на щось більше. 

За матеріалами офіційного сайту НФК "Ураган" (Івано-Франківськ)
Фото: МФК "Продексім" (Херсон)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!