Олександр Косенко: «Хочеться вийти на Євро з першого місця» + ВІДЕО

З 3 по 11 квітня у київському Палаці спорту відбуватимуться матчі Основного раунду відбіркового етапу Євро-2018. За право потрапити на чемпіонат Європи будуть боротися збірні України, Бельгії, Хорватії та Чорногорії. Пропонуємо Вашій увазі відео передтурнірної прес-конференції головного тренера збірної України Олександра Косенка.

- Хотілося би, звісно, здобути путівку на чемпіонат Європи з першого місця, не відкладати справу в довгу скриньку. – одразу зазначив наставник «синьо-жовтих». – Тому, всі думки про це. Хочемо глядачів порадувати не тільки результатом, а і грою. Тому, ніяких інших думок немає. Більше нема чого додати.

- Чи вдалося зібрати всіх найсильніших? І друге питання: як відобразиться на розвитку футзалу рішення УЄФА про останні зміни щодо футзальних турнірів?
- На жаль, Дмитро Сорокін робить операцію на носі, не вдалося його залучити. І, на жаль, Дмитро Бондар отримав травму на першому ж тренуванні. Це ті втрати, які наразі є. А так – всі хлопці тренуються з бажанням і хочуть довести своє право на місце у збірній. Що стосується другого питання, то всі ці рішення, яке приймає УЄФА, не просто так були прийняті. Ці зміни назрівали. Футзал, як вид спорту, розвивається. Розвивається і інфраструктура. Проводяться багато змагань, тому це рішення назрівало само собою. Це і чемпіонат Європи (U-19), і Юнацькі Олімпійські ігри – це, безумовно, дасться взнаки в плані розвитку. Якщо футзал стане олімпійським видом спорту, це вже буде зовсім інший вид спорту плані організації. Не в ігровому плані. А в плані організації та взагалі – розвитку нашого виду спорту. Тому, для нас це приємна подія, але ми повинні думати, як надалі це розвивати. Зараз проводиться багато дитячих турнірів у різних вікових категоріях: U-11, U-13, U-17. Нам і надалі треба працювати в цьому напрямку, щоб у цих юнацьких змаганнях ми були не на останніх ролях, щоб ми сміливо заявляли про те, що футзал в Україні розвивається.

- У збірній шість гравців з команд, які програли у чвертьфінали Екстра-ліги. Як Ви оцінюєте психологічний стан, особливо чотирьох гравців «Урагану»? Чи змогли вони відійти від поразки?
- Я з усіма хлопцями переговорив. В принципі, індивідуальні бесіди провели. Так, ми бачили, що коли вони приїхали, то їх настрій був не кращим. Звісно, для них вже чемпіонат та Кубок закінчились. Але ми поговорили, і вони, мабуть, зрозуміли, що життя на цьому не закінчується, і що є можливість у цьому сезоні чогось досягти якщо не на рівні клубів, то на рівні збірної. Тому, я не можу заявляти, що ніякої проблеми немає. Але я сподіваюсь, що вони відволічуться від клубних справ, і це вже зовсім інша справа. То – клуб, а це – збірна. Ми, коли зібрали хлопців, попросили їх забути про клубні проблеми, які були. Тому що це – збірна. Тут зовсім інші проблеми.

- Одним з партнерів Основного раунду буде компанія «ІнСтат». Наскільки важливі цифри після матчів?
- Давайте скажемо так: цифри важливі, але, мабуть, основне, на мій погляд, це розуміння гри, володіння м’ячем, особливо у футзалі. Безумовно, цифри надають нам додаткову інформацію. При всіх рівних умовах ми все одно будемо робити ставку на тих виконавців, які, може, більше тактико-технічних дій роблять. Не можна дивитись на цифри, наприклад, скільки передач зробив гравець. Треба збалансовано підходити до цифр. Але те, що для нас це додаткова інформація  - це, безумовно, так і є.

- Ви, напевно, вже встигли розібрати суперників, і що Ви можете сказати про першого суперника – збірну Бельгії? Яке враження склалось про цю команду?
- Ми з ними часто зустрічаємось і у відбіркових, і у фінальних стадіях чемпіонатів Європи. Тому, і вони нас добре знають, і ми їх добре знаємо. Ми сьогодні ще раз розібрали їх. Що можна сказати? Команда технічна, полюбляє возитися з м’ячем. Поки кожний гравець не зробить 4-5 дотиків, вони не розлучаються з м’ячем. Це може бути як добре, так і погано. Але це констатація факту того, що ми бачимо. Тому, команда технічна, але є у неї слабкі сторони. Ми з ними грали, досягали позитивного результату. Але ми, в основному, грали з ними другі матчі. Як показує статистика, вони перші ігри проводять сильніше, ніж другі. У них там з фізичною підготовкою є невеличкі проблеми. Вони у других іграх трохи підсідають. А перші ігри, особливо перші тайми, вони дуже впевнено проводять. Тому, нам треба бути дуже уважними та сконцентрованими і не дати їм вільно грати з м’ячем. Треба більш активно з ними грати, не давати їм вільно приймати рішення. Будемо старатися нав’язати їм боротьбу.    

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Павло Кубанов 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!