«Beyer Futsal Masters»: «Сокіл» у своєму першому матчі на турнірі поступився «ЕРА-ПАКу»

Свій старт на міжнародному турнірі «Beyer Futsal Masters», який сьогодні розпочався у Вроцлаві, хмельницький «Сокіл» взяв матчем проти багаторазового чемпіона Чехії, відомого і авторитетного в Європі клубу «ЕРА-ПАК». Чеська команда завершує підготовку до сезону, і хоча національний чемпіонат Чехії починається 1 вересня, процес комплектації команди далеко не завершений. Буквально днями контракт з «ЕРА-ПАКом» підписав колишній гравець «Локомотива» Дмитро Литвиненко, і в команді ще будуть посилення з прицілом на матчі Кубка УЄФА.

Головний тренер «ЕРА-ПАКу» бразилець Феліпе Конде в матчі проти «Сокола» довірив місце зі стартових хвилин у своїх воротах чеському голкіперу Якубові Жданскі. Довгий час він залишався без роботи, а ось Бакінському вже на 4-й хвилині довелося діставати м'яч з сітки своїх воріт. Вийшло досить прикро. Українці більше 4-х секунд вводили аут біля своїх воріт, арбітри передали м'яч чехам, чим вони і скористалися. Коуделка з ауту прострілив у штрафний майданчиу, там «втратили» Давида Дрозда, який у дотик відправив м'яч у ворота.

Тільки на 8-й хвилині «Сокіл» міг відповісти майже рівноцінно. Майже – тому що не вистачило удачі Мартинюкові, який пробивав з дуги, обводячи голкіпера – м'яч вдарився в кут квадратної штанги, але від неї полетів не у ворота, а повернувся на майданчик. Це був гольовий момент, але таких у воріт «ЕРА-ПАКу» було замало.

Більше вступав у гру Бакінський, якого турбували небезпечними ударами Решетар та Коуделка. Жданскі же здебільшого продовжував залишатися без серйозної роботи, а на 13-й хвилині чехам просто пощастило, коли після прострілу з кутового Подлюк біля дальньої штанги розгубився, і майже з лінії воріт не підправив м'яч у сітку. Правда, тут же і українцям посміхнулася Фортуна, коли Словачек з чотирьох метрів замикав простріл, але пробив і над Бакінським, і над поперечиною. А от у наступній атаці чехів Бакинський бліснув, коли нейтралізував вихід Павела Дрозда сам на сам.

Ближче до кінця тайму більш досвідчена чеська команда міцно володіла перевагою, і на 17-й хвилині подвоїла свою перевагу. Решетар підібрав м'яч в районі центральної лінії, на високій швидкості рвонув до воріт і з лінії штрафного пробив у дальню дев'ятку.

При рахунку 0:2 Роман Ковальчик взяв тайм-аут, але йому заспокоїти своїх підопічних не вдалося – в атаці подоляни діяли боязко, в той час як «ЕРА-ПАК» до перерви провів ще кілька небезпечних атак, але рахунок так і не змінився.

У перерві обидва тренери змінили голкіперів, і у «Сокола» в «рамку» вийшов Чех, а у «ЕРА-ПАКа» – Литвиненко. Обидва дуже довго були без роботи, лише часом чистячи дії своїх партнерів. На 26-й хвилині Чех лише поглядом провів м'яч після удару Павела Дрозда – виручила штанга. У «Сокола» в атаці гра зовсім не йшла, і «ера-паківці» всі «читали» ще задовго до володінь Литвиненка. І лише на 31-й хвилині у «Сокола» пройшла атака лівим флангом, завершував її Шеремета ударом з меж штрафного, але, на жаль, повз.

Як треба розпоряджатися своїми моментами, на 31-й хвилині показав Коуделка – його удар справа, у дальню «дев'ять», був з тих, що не беруться – 3:0. Положення подолян і так було незавидним, а на 33-й хвилині у них в пасиві стало 5 фолів. Не минуло й хвилини, як у воротах Чеха виявився і четвертий м'яч – це Доша ударом з середньої дистанції застав голкіпера «Сокола» зненацька.

Роман Ковальчик взяв тайм-аут, після якого Шеремета вийшов п'ятим польовим. З першого заходу спантеличити суперника не вдалося. Коли Шеремета вдруге вибіг «п'ятим», Лисенко здалеку пробив вище воріт. Чим менше залишалося часу, тим очевидніше ставало, що для «Сокола» питання йде про м'яч престижу. Міг забивати Шеремета, але після його дальнього удару м'яч розминувся з воротами. На останній хвилині вже і Кручек грав у воротарській футболці, але і це не допомогло «Соколу» розмочити рахунок.

0:4 – «Сокіл» на «Futsal Masters» стартував з «сухої» поразки.

Міжнародний турнір «Beyer Futsal Masters 2017»
«ЕРА-ПАК» (Хрудім, Чехія) – «Сокіл» (Хмельницький) – 4:0 (2:0)
«ЕРА-ПАК»:
Якуб Жданскі (Дмитро Литвиненко, 21) – Марсель Родек, Мартін Доша, Лукаш Решетар, Роман Мареш – Вітезлав Хруби, Давид Дрозд, Іржі Беран, Макс, Матей Словачек, Міхал Мареш, Павел Дрозд, Томаш Коуделка 
«Сокіл»: Ілля Бакінський (Богдан Чех, 21) – Олександр Педяш Андрій Лисенко, Андрій Хамдамов, Руслан Шеремета – Артур Подлюк, Богдан Кручек, Вадим Кіт, Владислав Вербовий, Щербань Владислав, Дмитро Мартинюк, Роман Мельник
Голи: Давид Дрозд, 4, Лукаш Решетар, 17, Томаш Коуделка, 32, Мартін Доша, 33.
Попередження: Лукаш Решетар, 30.
Удари (в ствір): 25 (10) – 14 (4).

За матеріалами сайту Sport.ua

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!