Чемпіонат Європи серед жінок. Основний раунд. Угорщина – Казахстан – 8:4

Поєдинок стартував з трохи несподіваних подій. Все почалося з того, що Кращеніц нанесла удар по воротах Айтекової, однак голкіпер збірної Казахстану змогла зреагувати. А вже атака у відповідь призвела до голу. А точніше – до автоголу Сабо. Натхненні таким успіхом, підопічні Наталії Іванової організували ще кілька небезпечних випадів, однак вони не були такими результативними. Трохи прийшовши в себе, угорки почали шукати шляхи до воріт Айтекової, але «пробити» її ніяк не могли. Варто відзначити, що казахстанські футзалістки свідомо не йшли у високой пресинг. Вони зустрічали своїх опоненток вже на своїй половині майданчику, намагаючись перекривати всі можливі шляхи розвитку угорських атак. І в деяких епізодах це призводило до того, що угорки починали помилятись. Окрім того, підопічні Яноша Домбо іноді приймали поспішні рішення, і це призводило до неточних ударів по воротах Айтекової. Втім, ближче до середини першого тайму угорки почали потроху підтискати своїх візаві. На це казах станки намагались відповідати стрімкими контратаками. Одна з них ледь не призвела до голу Карібаєвої. Зазначимо, що більшість передач вперед у збірної Казахстану була спрямована саме на її капітана. А трохи згодом на такі ж паси почала відгукуватись і Каражанова. У «перерві» між такими випадами збірної Казахстану можна було побачити вдалі дії Айтекової, чиї «сейви» зводили нанівець всі зусилля угорок зрівняти рахунок. Але на 11-й хвилині вона була безсила щось зробити, коли Кращеніц вдалося замкнути стрімкий випад своєї команди – 1:1.

Збірна Угорщини продовжила тиснути, і цей тиск призвів до того, що на 13-й хвилині у ворота збірної Казахстану був призначений пенальті. Більше того – Турлибекова ще й отримала червону картку. А Кота тим часом реалізувала 6-метровий. Однак, варто віддати належне збірній Казахстану, яка не знітилась і продовжила грати у свою гру на контратаках. По-перше – це призводило до того, що угорки, яким більше притаманний силовий футзал, починали фолити. А по-друге – скоро казахстанській команді вдалося зрівняти рахунок. До того ж, після забитого голу підопічні Наталії Іванової кілька разів перевіряли пильність Луки Варги дальніми ударами. І по-третє – скоро угорки сфолили вп’яте, і їм тепер треба було грати більш обережно. Аби не мати проблем, підопічні Яноша Домбо перевели гру ближче до воріт Айтекової, однак зиску з цього було мало, оскільки казахстанські футзалістки грамотно захищались.  Але за 31 секунду до перерви Чепрегі все-таки вдалося змусити казахстанок капітулювати. Айтекова в цьому епізоді не виручила.

Після відновлення гри Угорщина спробувала забити «гол з роздягальні». Однак, на всі ці намагання казах станки відповідали своїми випадами. Щоправда, вони не призводили до таких ударів, після яких Варга могла би серйозно вступити у гру. Однак, незважаючи на це, підопічні Наталії Іванової продовжували робити ставку на дальні удари. Однак, скоро Угорщина збільшила свою перевагу до двох м’ячів після гола Кращеніц, яка оформила дубль. Теоретично цей гол мав би змусити казахстанок розкриватись. Але цьому заважали атакувальні дії угорок. До того ж, у казахстанських футзалвісток почали накопичуватись командні фоли. Зрештою, підопічні Наталії Іванової все-таки почали розкриватись. А це означало, що в угорок мали з’явитись шанси на збільшення своєї переваги. І ближче до екватору другого тайму рахунок став вже 6:2. А міг би стати і 7:2, якби Кота влучила у порожню «рамку». Трохи пізніше до всіх проблем казахстанської збірної додалася ще одна – п’ять фолів.   

І тільки після цього казах станкам вдалося трохи скоротити своє відставання в рахунку. Кіргізбаєва влаштувала класний сольний прохід, який завершила голом у ворота Варги. А через кілька миттєвостей Карібаєва забила ще один гол у ворота Варги після розіграшу штрафного. Ці два голи змусили угорок знову зконцентруватися на грі та перейти на гру першим номером. Хоча навіть тоді підопічні Яноша Домбо могли пропустити разючу контратаку. Могли вони пропустити і після того, як рахунок став 7:4. Тобто, казахстанки не здавались і боролись до останнього. Але нереалізація власних моментів та клас угорських футзалісток вдалися взнаки. А за п’ять секунд до кінця Кота встановила остаточний рахунок гри – 8:4

Угорщина – Казахстан – 8:4
Голи:
Кращеніц (11, 24), Кота (13 – з 6-метрового, 36, Кота), Чепрегі (20), Сабо (28), Галь (29) – Сабо (1 – автогол), Каражанова (14), Кіргізбаєва (31), Карібаєва (31)
Угорщина: Л. Варга – Сабо, Галь, Кращеніц, Гельб – Кота, Чепрегі, Шипош, А. Варга - Фюльоп
Казахстан: Айтекова – Турлибекова, Кіргізбаєва, Кудайбергенова, Карібаєва – Каражанова, Комарова, Садвакассова, Шарапідненова - Огай
Попередження: А. Варга (33) – Каражанова (25), Кудайбергенова (28)
Вилучення: Турлибекова (13)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, спеціально для Асоціації футзалу України
Фото: Павло КУБАНОВ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!