Україна – Чорногорія 4:2. Післямова

Пропонуємо Вашій увазі післяматчеву прес-конференцію головних тренерів збірних України та Чорногорії – Олександра Косенка та Свето Льєсара.

Олександр Косенко, головний тренер збірної України. 

- Якщо коротко, то чесно кажучи, ми не очікували, що зіткнемося з такими проблемами. Десь, мабуть, в першу чергу, тренерський штаб не зміг знайти слова, щоб з перших секунд ми могли спокійно довести гру до перемоги. Але вийшла така хороша бойова гра. Дякую хлопцям, що змогли, особливо молодим, які вперше брали участь у таких матчах. Вони не знітились, проявили характер, забили м’ячі. Тому, нам треба зараз спокійно розібрати цю гру, подивитись її. Я зараз не буду робити ніяких висновків. Можу в чомусь помилитись. Спокійно подивимось гру, розберемо її та зробимо якісь висновки.

- Олександре Петровичу, перший тайм закінчився з рахунком 2:2. Як Ви підбадьорили хлопців у перерві? Які слова були сказані?
- Трохи довелося підвищити голос, тому що десь вийшли розслабленими. Це не стосується третьої четвірки, яку ми планували ще напередодні. Налаштовували гравців. Видно було, що молоді – рвались у бій, налаштувались на гру. А перша та друга четвірки десь, напевне, подумали, що можна легко обіграти Чорногорію. Але зараз нікого легко не обіграєш. Відбіркові ігри це показують. Португалія мала проблеми з Латвією – здавалося б. Але знову ж – це їх проблеми. А ми повинні свої проблеми самі вирішувати, шукати, в чому причини, в чому недопрацювання. У нас є дві доби, ми спокійно розберемо і у спокійному режимі будемо готуватись до Хорватії. В рипнципі, як до відбору ми і думали, що все вирішуватиметься у грі з хорватами, так і вийшло. Звичайно, трохи напружено пройшли ігри, ніж ми думали. Але нічого. Через такі ігри ми побачили, на що здатні деякі наші молоді хлопці. Вони дали їжу для роздумів.

- Як раз стосовно третьої четвірки. Чи можна сказати, що гра саме третьої четвірки буде козирем у грі з Хорватією?
- Я зараз не готовий сказати. Ще раз кажу, що ми уважно розберемо гру. Те, що хлопці зіграли добре – це дійсно так. Так, були якісь шорсткості, але були бажання, рух. Було видно, що вони робили те, що ми просили від них. А як буде у грі з хорватами – зараз я не буду нічого казати. Перед грою ми вже відпрацюємо нашу стратегію, і там вже постараємося зіграти.     

Свето Льєсар, головний тренер збірної Чорногорії. 

- Дуже важка гра. Остаточний результат не був відомий до кінця матчу. Ми знали, що буде важка гра, але у той же час розуміли, що збірна України – восьма команда у рейтингу ФІФА. Як я вже казав, і кажу втретє – ми старались, але наша збірна має деякі знання, проте не має необхідних кондицій. Всі – аматори.

- Чим здивувала Вас збірна України, враховуючи те, що вона грала трьома четвірками, на відміну від гри з Бельгією?
- Я давно знаю збірну України, і зараз я побачив команду, яка змінила своє обличчя. Українці стали по-іншому представляти себе. Зараз інша філософія, інша тактика. Є гравці, які по-перше – сильні фізично, а по-друге – є гравці, які дуже високі, і вони створюють моменти, і тактика України помінялася в даній ситуації. Україна – дійсно дуже сильна команда, яка гарно підготовлена. Може, вона очікувала менший спротив від суперника, і вийшла така гра.

- По тому, як складався хід поєдинку, чи не виникало думок наприкінці випустити п’ятого польового?
- Я взагалі не прибічник такої тактики. Я не люблю такого футзалу. Тим більше, я маю приклад, коли ми грали з Іспанією, мала бути історична нічия 4:4. Ми випустили п’ятого і програли, тому ця історія не відбулась.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Павло Кубанов

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!