Україна – Іспанія 2:4. Післямова

Пропонуємо Вашій увазі післяматчеву прес-конференцію головних тренерів збірних України та Іспанії – Олександра Косенка та Хосе Венансіо Лопеса, а також гравця збірної Іспанії Марка Толра.

Олександр Косенко, головний тренер збірної України:

- Олександре Петровичу, не вперше ми програємо на останніх хвилинах. Якщо це відбувається не вперше, то в чому причина?
- Якби я знав причину, ми би, мабуть, не програли. То ми за 0,3 секунди пропустимо, то за півтори хвилини. Мабуть, треба нам бути більше на м’ячі. Ми стараємось більше контролювати м’яч, нам треба ще більше працювати в цьому напрямку. Треба, щоб у нас вистачало сил та концентрації на весь матч. Десь ми добре працюємо в обороні. Може, нам треба більше працювати з м’ячем. Коли ми починаємо втомлюватись, то ми перестаємо контролювати м’яч та більше захищаємось. Як відомо, коли ти весь час граєш у обороні, то рано чи пізно пропустиш.

- Чи не думали Ви ввести свіжі сили – наприклад, Волянюка чи Михайла Грицину?
- У Михайла Грицини мікроушкодження. У нього розтягнення, тому він не міг взяти участь. Я не хотів пересмикувати гравців. У них непогано виходило, змогли забити гол. Може, як матч закінчився, то спадає на думку, що, може, треба було десь пересмикнути, випустити свіжих гравців. Вийшло так, як вийшло. Будемо розбирати цю гру. Такі ігри – це великий досвід. Будемо рухатись далі.

- Олександре Петровичу, питання майже ідентичне до попереднього. Як Ви оцінюєте гру четвірок в оновленому складі, і як Ви оцінюєте гру Олександра Педяша, який дебютував у збірній?
- Я вважаю, що ми непогано грали. Думаю, що у іспанців моментів було менше, ніж напередодні. Якби не провальна кінцівка, то нам можна було би цю гру занести до активу. Що стосується Педяша, то у нього було не так багато часу на майданчику, але він вийшов достатньо впевнено. Ми будемо надалі слідкувати за ним. В принципі, він нормально вийшов, не знітився у грі проти збірної Іспанії. Але коли іспанці перейшли на гру 5х4, то ми випустили Журбу, Сорокіна, Білоцерківця. Все-таки, вони більше зіграні разом, награвались разом проти п’ятьох. Тому, десь наприкінці він не отримав більше ігрової практики.

- Коли наступного разу у Києві буде великий футзал?
- У квітні. Відбірковий етап Євро-2018 буде у Києві.

- Що скажете про атмосферу на матчах у Києві?
- Сподобалась. Глядачі підтримували, був повний зал. Єдине, що ми не виграли, це прикро. Хотілось глядачам подарувати свято та задоволення від перемоги. На жаль, не вийшло. Ми розчаровані результатом. Не як змістом гри, так результатом. Але для нас усе найголовніше буде відбуватись у квітні. Тому, будемо готуватись. А глядачів хочу сказати від себе та від усієї команди подякувати за те, що вони прийшли. Ігри вийшли цікаві, змістовні. Була боротьба на кожній ділянці. Тому, для нас ці ігри були дуже корисними.

- Якщо не враховувати матч проти Іспанії, який був напередодні, то востаннє збірна України грала у першій половині 2000-х років проти збірної Росії. Наскільки видно, що Київ скучив за футзалом?
- Я не був на тій грі проти Росії – дивився по телевізору. Пам’ятаю тільки, що і тоді був повний Палац спорту, але тоді вхід був безкоштовний, наскільки я пам’ятаю. А зараз – платний вхід. І, тим не менш, були повні зали. Це говорить про те, що глядач скучив за футзалом.

Хосе Венансіо Лопес, головний тренер збірної Іспанії; Марк Толра, гравець збірної Іспанії:

- Чи задоволені Ви результатом та ходом гри?
Х. В. Л.:
- Це була важка гра, особливо у першому таймі. У другому таймі, вважаю, ми грали дуже добре. У першому таймі Україна добре грала у захисті. М’яч часто перелітав на нашу половину майданчику. Було дуже важко грати та боротися з українцями. У другому таймі ми грали набагато краще.

- Ви дійсно мали намір піти з майданчику?
Х. В. Л.:
- Ми приїхали грати у футзал.

- Питання стосовно Айкардо. Він наче і грає мало часу на майданчику, однак кожна його зміна корисна – або гол, або результативна передача. У чому унікальність цього гравця?
Х. В. Л.:
- Айкардо – дуже хороший гравець, дуже розумний. Він грає дуже розумно, має дуже хороший прийом м’яча, володіє хорошим ударом та пасом. І третій гол був забитий саме ним.

- Два роки тому збірна Іспанії грала товариські матчі з Україною у Ферролі, і теж виграли. У чому секрет того, що Ви завжди виграєте?
Х. В. Л.:
- Секрету немає. Головний секрет – це просто тренування та робота.

- Чому перший та другий тайми були різними по грі?
Х. В. Л.:
- Не знаю. Єдине, що можна сказати, так це те, що в обох матчах перший та другий тайми суттєво відрізнялись. Україна сильна ментально. Це думаюча команда, проти якої складно грати.

- Сеньор Хосе, напередодні Ви відзначали у нашій команді Євгена Іваняка. Кого би Ви відзначили у складі збірної України у цій грі?
Х. В. Л.:
- Не знаю, чому Ви щоразу завдаєте мені це питання. Не знаю, що на це відповісти. Можу повторитися, що Україна сильна своєю командною грою. Вони дуже добре грають як команда у пасах, у прийомі м’яча, часто використовують «стовпів» - ці люди потужні, сильні, можуть добре прийняти м’яч . Але найголовніша річ в українській команді – це саме команда.

- У Вас були випадки, коли Ви виводили команду з майданчику? Якщо так, то розкажіть, будь ласка.
Х. В. Л.:
- Ні, не було.

- Після цих двох матчів збірній України хочеться зіграти ще кілька разів проти збірної Іспанії. Чи можете Ви пообіцяти у найближчому майбутньому ще кілька матчів між Україною та Іспанією?
Х. В. Л.:
- Я можу дати особисту обіцянку, але я не єдина людина, яка приймає рішення. Але як мінімум моя обіцянка є.

- Питання до Марка Толра. Наскільки Вас вразили переповнені трибуни Палацу спорту, і чи сподобався Вам Київ?
М. Т.:
- Атмосфера у Палаці спорту дуже сподобалась. Як гравцю, мені приємно грати при заповнених трибунах. Ми були приємно здивовані. Для нас це дуже важливо, як для гравців. І це важливо для спорту в цілому.

- Зазвичай Ви граєте м’ячами «Адідас», а проти України грали м’ячами «Селект». Яка Ваша думка, як гравця, про цей м’яч?
М. Т.:
- Для мене головне – не м’яч, а покриття. У Києві покриття швидке, м’яч не легкий і не важкий. Враховуючи швидкість покриття, була проблема у тому, що голкіпер не піг заблокувати удари. Два голи були забиті саме через те, що голкіпер вчасно не встиг заблокувати удари.

- Скільки гравців з того складу, який грав проти України, гратиме у відбірковому етапі Євро-2018?
Х. В. Л.:
- Хороше питання. Я зможу на нього відповісти тільки за два місяці у Польщі.

- Питання до Марка Толра. Який епізод, на Вашу думку, став переламним моментом у грі?
М. Т.:
- По першому тайму Україна грала дуже сильно, але у другому таймі було видно, що наші суперники втомилися. Ключовим моментом я вважаю нашу гру в більшості. Ми приділяємо багато уваги цьому компоненту гри, і, як показала гра, це дало результат.  

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Павло Кубанов

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!