Дмитро Пасічник: «Наша мета – сформувати команду, яка незабаром гратиме у Favbet Екстра-лізі»

Генеральний менеджер луцького «Любарта» Дмитро Пасічник розповів про історію команди, підготовку до сезону у Першій лізі та завдання на майбутнє.

– Дмитре, розкажіть більше про історію ФК «Любарт» від першого дня до сьогодні?

– Першого жовтня «Любарт» офіційно відзначатиме свій другий День народження. Ми збираємося відсвяткувати цю дату. Зазвичай, робимо тренування для дітей та поєднуємо його зі святом. Два роки тому я познайомився з тренером та гравцями. Вони захопили мене ідеєю розвитку футзалу. Команда мала бажання, щоб рухатися вперед. На заваді цьому ставала швидше відсутність організаційної підтримки, ніж фінансової. Мені було цікаво спробувати себе у спортивному менеджменті. Нехай навіть це звучить трохи гучно. Таким чином, ми почали працювати разом. Як кажуть, апетит приходить під час їжі. Стало цікаво. Впевнений, що незабаром ви побачите «Любарт» у Favbet Екстра-лізі. 

– Минулого тижня команда взяла участь у «Rivnestandart Open Cup». Які враження залишилися після цього турніру?

– Дуже приємно, що такий турнір відбувся. Щось подібне є і у Favbet Екстра-лізі. Маю на увазі «Lviv Open Cup». Хочу подякувати «Рівнестандарту-ДЮСШ №4» за вдалу організацію. Як з організаційної, так і з ігрової точок зору нам було вельми цікаво. Навіть не так важливо, яке місце посіла команда. Звичайно, приємно завершити турнір на третій сходинці. Було б непогано і перемогти. Для нас найбільша користь – це матчі проти «Урагана-2-КФВ», «Рівнестандарта-ДЮСШ №4» та «Budmonster». Вони були важливими для підготовки до сезону у Першій лізі та майбутнього аналізу матчів проти деяких з цих суперників. Також ми змогли оцінити рівень гравців своєї команди на сьогоднішній день. Відверто скажу, що нам цікавіше було протистояти «Урагану-2-КФВ», оскільки проти команди з Рівного ми пограли у Другій лізі. Також мали чимало спарингів і впродовж міжсезоння. Зокрема, перед фінальною частиною Другої ліги. Ми добре знаємо цю команду. У нашому складі також є хлопці з Рівного. Тобто, для нас поєдинок проти «Рівнестандарта-ДЮСШ №4» став принциповим та цікавим дербі. А от щодо «Урагана-2-КФВ», то було досить цікавим порівняти свої сили у зустрічі з такою професійною командою. Незважаючи на те, що ми поступилися з мінімальним рахунком – матч показав, що команда рухається у правильному напрямку.

– До слова, зараз у Харкові триває НТЗ юнацької збірної України. Там є представник «Любарта» Владислав Сизик. Наскільки важливо і приємно, що команда Другої ліги (Владислав викликався до збірної й минулого сезону) вже мала збірника у своєму складі?

– Тішуся за Влада персонально. Я добре знаю цього скромного хлопця. У нього сяють очі коли мова заходить про збірну. Хотів подякувати тренерському штабу юнацької збірної України за те, що не обмежуються лише відслідковуванням гравців у Favbet Екстра-лізі, Першій лізі та ЮЕЛ. Це повчальний приклад для інших хлопців з Луцька та Волинської області загалом. Тобто, цього можна досягти. Однак, потрібно невпинно тренуватися, вірити свої сили та сконцентруватися саме на футзалі. Зрозуміло, що молоді хлопці, здебільшого, паралельно грають у футзал чи футбол. Втім, коли приходить час для того, щоб сконцентруватися на чомусь одному та визначитися – тоді й можна досягнути успіху. Футбол – трохи інша гра. Передусім, якщо казати про фізіологію та конкуренцію. У футзалі певна категорія насправді професійних та якісних гравців може себе проявити. Влад – досить непоганий приклад. Сподіваюся, що він не є останнім. Тепер дивимося далі. На наступний чемпіонат бачимо перспективу у хлопцях 2004-2005 р.н. Вже обираємо серед луцьких хлопців тих, хто підходять під такі критерії. Думаю, що ми приємно здивуємо і молодою плеядою гравців у складі ФК «Любарт».

– Наступного сезону «Любарт» гратиме у Першій лізі. Чи матимете у своєму складі другу команду?

– Так, безумовно. Для нас дуже важливо мати молодіжний склад. У Рівному ми встигли побачити, що рівень Першої ліги є доволі серйозним. 16-18-річним хлопцям, які приходять до нас – потрібно кілька років, щоб дорости до рівня таких змагань. Його можна досягти саме завдяки практиці. Цьому й має посприяти участь другої команди у Другій лізі. В оновленому форматі вона передбачатиме собою найвищий за рангом дивізіон кожного чемпіонату. Там виступатимуть хлопці вікової категорії U-17 та U-19. Тобто, це буде команда «Любарт-2», яка стане учасником Суперліги міста Луцька. Матимемо ми й команду U-15, яка теж братиме участь у Другій лізі чемпіонату Луцька.

– Які завдання ставите перед командою на всеукраїнський фінал АФЛУ, який пройде у Луцьку?

– Цей турнір міг стати певною кульмінацією аматорського життя «Любарта». Звичайно, зважаємо на події, які спричинили те, що турнір проходить не у березні, а у вересні. Це певні особливості для кожного з учасників. Команди змінилися за цей час. Якби турнір проходив у березні – «Любарт» ставив би перед собою завдання щодо завоювання призів. Нині стратегія у нашому клубі домінує над тактикою. Нам не потрібні призи. Для команди всеукраїнський фінал АФЛУ – це, передусім, частина якісної підготовки до сезону у Першій лізі. Ми зможемо подивитися на гравців, які минулоріч виступали у складі нашої команди, а також переглянути молодих виконавців.

 Які завдання стоять перед «Любартом» на наступний футзальний рік та на майбутнє загалом?

– Як я зазначав раніше, філософія команди полягає у тому, що стратегія є більш важливою, ніж тактика. Ми менше часу відводимо на спортивний принцип, однак, готуємося організаційно та фінансово. Також, все залежить і від можливостей самих гравців, щоб мати змогу рухатися вперед. Умовно кажучи, ви не почуєте, що «Любарт» має завдання стати чемпіоном або посісти п’яте місце. Наша мета – сформувати команду, яка незабаром гратиме у Favbet Екстра-лізі. Інколи це змушує жертвувати певними проміжними результатами. Втім, для себе ми обрали саме цей шлях.

Богдан Ісаєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!