Перша ліга: огляд матчів 12 туру + ВІДЕО

У перший уїк-енд березня були зіграні поєдинки 12 туру чемпіонату України серед команд Першої ліги. Це були останні поєдинки першого етапу, і за їх підсумками була остаточно сформована четвірка команд, яка продовжить боротьбу за медалі вже на другому етапі змагань.

Група «Захід»

В останньому івано-франківському дербі у рамках першого етапу Першої ліги «Віза-Вторма» могла офіційно забезпечити собі прохід до наступної стадії змагань, а «Епіцентр К10» міг на прощання гучно грюкнути дверима. В результаті «мануфактурники» все-таки забронювали за собою другу сходинку у групі «Захід», а «К10» зміг задовольнитися хіба що нічиєю. Хоча могли «будівельники» і програти, якби у другому таймі Кушецький забив дабл-пенальті. На той момент підопічні Івана Скіцка вели 2:1 і могли закріпити свій успіх. Зрештою, їм це вдалося за кілька миттєвостей, коли забив Паньків. Але потім номінальні гості чи розслабились, чи вже почали святкувати вихід до другого етапу, але факт залишається фактом: «мануфактурники» пропустили два м’ячі у свої ворота. В результаті була зафіксована нічия, яка, вочевидь, задовольнила обидві команди.

«Епіцентр К10» (Івано-Франківськ) – «Віза-Вторма» (Івано-Франківськ) – 3:3
Голи:
Красій (28), Томин (38), Прокоп (40) - Конкольняк (9 – автогол), Уграк (34), Паньків (37). 
Попередження: Прокопів (14), Макогон (26), Зубкевич (26), Питльований (34) - Паньків (7), Сем'янчук (32). 
Вилучення: Паньків (40 – повторне попередження). 
На 36-й хвилині Кушецький («Віза-Вторма») не реалізував 10-метровий.

На жаль, матч між івано-франківським «Ураганом-2 КФВ» та львівською «Енергією-2-ЛЮ-Альтернативою» не відбувся. За кілька днів до поєдинку в офіс Асоціації футзалу України надійшов лист від команди зі Львова, в якому йшлося про невиїзд до Івано-Франківська. В результаті «Урагану-2 КФВ» зараховано технічну перемогу з рахунком 5:0.

Група «Схід»

Вже на початку матчу «Дніпро» зробив вагомий крок до того, щоб перемогти «АРПИ Запоріжжя» - Блонський відкрив рахунок. Варто відзначити, що перед цим поєдинком черкаська команда не могла розраховувати на кількох своїх виконавців. Однак, бажання пройти далі згуртувало «дніпрян», і вони намагались далі шукати щастя біля чужих воріт. Врешті-решт, незадовго до кінця першої половини зустрічі черкащани забили ще двічі. Щопавда, і пропустили вони також у цей проміжок часу. Тому, гравцям «Дніпра», незважаючи на те, що вони вели 3:1, треба було також звертати увагу і на свої тили. Однак, це їм не допомогло, коли на 27-й хвилині Почебут скоротив рахунок до мінімуму. Цей гол подарував запорожцям надію на порятунок, але вже за кілька хвилин Яцишин забив, як виявилось, переможний гол. І тепер черкащанкам тільки залишалось чекати хороших новин з Сум…  

«Дніпро» (Черкаси) – «АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя) – 4:2
Голи:
Блонський (2), Степанов (18, 18), Яцишин (30) – Почебут (18, 27)
Попередження: Лобов (28), Калінич (29) – Трубаров (30), Сауді (35)

Після того, як «Дніпро» переграв «АРПИ Запоріжжя», гравцям «МКВ» нічого не залишалось, окрім як перемагати на виїзді «СумДУ». Але зробити це підопічним Романа Смирнова виявилося не так легко. Сумчани, звичайно, були не проти закінчити перший етап перемогою над опонентами з Одеси, але, якщо бути відвертими, гравці «МКВ» були трохи ближчими до того, щоб забити. Зокрема, можна згадати, як за дві секунди до перерви Муртузалієв якимось дивом не забив у ворота Паламарчука. За це одесити поплатились вже у другому таймі, коли змушені були відіграватись після голу Бабиніна. Однак, «червоно-білі» швидко відігрались. Такий поворот подій значно пожвавив гру, і вже у середині другої половини гри на табло були дві двійки. По такій грі ставало зрозуміло, що перемога має дістатись або тій команді, яка буде ризикувати, або тим, хто буде менше помилятись. В результаті на останніх хвилинах гравці «СумДУ» вирішили ризикнути і поплатилися за це двома пропущеними м’ячами. Єдине, що вдалося зробити підопічним Сергія Песоцького, так це скоротити відставання в рахунку. Однак, це не завадило «МКВ» оформити путівку до другого етапу Першої ліги.

«СумДУ» (Суми) – «МКВ» (Одеса) – 3:4
Голи:
Бабинін (25), Атаманюк (30), Прощенко (40) – Златов (28, 38), Гнатенко (30), Гай (39)
Попередження: Шумило (25), Прощенко (32) – , Опарівський (5), Златов (32), Гнатенко (40)

Таким чином, до другого етапу змагань вийшли наступні команди: «АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя), «Ураган-2 КФВ» (Івано-Франківськ), «Віза-Вторма» (Івано-Франківськ) та «МКВ» (Одеса).

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: «Черкаський спорт» 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!