Перша ліга. Підсумки сезону. Епіцентр К10

Мабуть, вперше в історії івано-франківського футзалу одразу дві команди представляли обласний центр Прикарпаття у чемпіонатах України як у Екстра-лізі, так і у Першій лізі. Можна, звичайно, згадати той час, коли у Першій лізі грав «Ураган-2», але ж то була команда, яка входила до структури клубу Екстра-ліги, тому це можна не рахувати за дві команди. А ось у сезоні 2015-2016 років Івано-Франківськ в українському футзалі був представлений не тільки «Ураганом», а і «Епіцентром К10» (звісно, беремо до уваги професіональні змагання).

Якщо чесно, то як ми не намагались, але так і не змогли уникнути аналогій між «Епіцентром К10» та «Ураганом». Чому? Тому що всім відомо, що натхненником та головним тренером «будівельників» є колишній гравець «драконів» Роман Ярий. Тому що кілька вихованців «Урагану», які не стали підписувати контракт з рідним клубом, перейшли до лав «Епіцентра К10» (Назарій Кузик, Роман Горбатий). І тому що обидві команди посіли у своїх чемпіонатах однакові місця. «Ураган» став сьомим у Екстра-лізі, а «Епіцентр К10» посів сьому сходинку в чемпіонаті Першої ліги.

Якщо казати про сезон, то для підопічних Романа Ярого він складався як з позитивних моментів, так і з негативних. Звісно, після того, як «Епіцентр К10» повигравав у Івано-Франківській області все, що можна і не можна, йому захотілось вийти на новий рівень. І ним стала Перша ліга. Те, що цей рівень набагато вищий, ніж той, який був у чемпіонаті Івано-Франківської області, показали два перших матчі, які «К10» програв з загальним рахунком 5:15. І якщо поразку від столичного «ХІТа» можна зрозуміти (все-таки, грали проти діючого чемпіона Першої ліги та головного фаворита сезону), то поразку від «Делівері», такого ж дебютанта Першої ліги, як і «Епіцентр К10», було складно пояснити. Тим більше – з рахунком 9:1. Хоча ця поразка, яка була зафіксована в Одесі, є одним з винятків, оскільки на виїзді «К10» грав трохи краще, ніж на паркеті рідного Муніципального ФОКу. До речі, це – ще одна параллель, яка у нас простежується з «Ураганом» - пам'ятаєте, як у сезоні 2014-2015, коли «дракони» тільки омолодили свій склад, то вони на виїзді грали краще, ніж вдома? Ось вам ще одна аналогія з головною командою Івано-Франківська.

Звісно, нестабільність у результатах – це одна з причин підсумкового сьомого місця у чемпіонаті Першої ліги. А ще одна причина – кадрова ротація. Найбільше це стосується воротарської позиції. По ходу сезону з команди через певні обставини пішли два основні голкіпери – Віталій Бухвак та Павло Русак. Тому, «будівельникам» терміново довелося шукати голкіпера. У підсумку, їм довелось дозаявляти воротаря, який, мабуть, став найстаршим у Першій лізі, оскільки завершував сезон Роман Бурда, який 1964 (!) року народження (легко порахувати, скільки йому!). Така проблема з кадрами, звісно, позначалася і на зіграності команди, оскільки новачкам треба було ще зігратися з колективом, а часу залишалось мало. Тому, і результат відповідний. І місце у таблиці, звісно, теж.

Ось так «Епіцентр К10» виступив у своєму дебютному сезоні у Першій лізі. Чи можна вважати його виступ позитивним? Звісно, ні, враховуючи всі обставини, про які ми згадали, і підсумкове місце. Але іноді команда з Івано-Франківська непогано грала і все-таки здобувала перемоги, до того ж – деякі з них були неочікуваними. Чи можна вважати виступ «будівельників» негативним? Знову ж таки – якщо ми подивимось на результати та місце, яке підопічні Романа Ярого посіли у регулярному чемпіонаті, то так. Але з іншого боку – «К10» здобув дуже корисний досвід, який, безумовно, стане у нагоді вже у новому сезоні. І так, безперечно, буде. Тож, будемо надалі спостерігати за івано-франківськими «будівельниками». Щось підказує, що у новому сезоні вони багато кого здивують.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України.

P.S. Автор висловлює подяку прес-аташе НФК «Ураган» (Івано-Франківськ) Олегові Ланяку за допомогу в підготовці матеріалу.

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!