Перша ліга. Підсумки сезону. ХІТ

До столичного коллективу в наших підсумках особлива увага. І не тільки тому, що «ХІТ» захистив своє чемпіонське звання у Першій лізі та вже підвищився у класі (хоча про це розмови йшли ще після закінчення сезону 2014/2015). Просто дивлячись на команду, яку тренує Олег Лук'яненко, її сміливо можна назвати однією з найуспішніших у вітчизняному футзалі за останній час. Звичайно, за кількстю титулів «ХІТ» поки що не може зрівнятися з тим же харківським «Локомотивом», але «кабельники» знаходяться на правильному шляху. Перемога у Аматорській футзальній лізі України, два чемпіонства у Першій лізі, два виходи у фінал Кубку України (нехай і програних!) та вихід до Екстра-ліги – ось перелік тих досягнень, які вже закарбувалися золотими літерами у історії «ХІТа». І це дає привід сподіватись на те, що на новому для себе рівні (хоча для багатьох з гравців він вже не є новим) київський клуб зарекомендує себе з гарної сторони.

У сезон 2015/2016 «ХІТ» вступав у статусі повного та однозначного фаворита сезону в Першій лізі. І це – незважаючи на те, що у порівнянні з сезоном 2014/2015 склад учасників Першої ліги був на порядок серйознішим як за рівнем гри, так і за кількістю гравців, які колись грали на серйозному рівні (майже у кожній команді були такі футзалісти). Однак, за своїм складом та довжиною лави запасних «ХІТ», звичайно, був трохи вище за інші клуби. А такі гравці, як Сергій Чепорнюк, Владислав Лисенко, Дмитро Шувалов та інші (як футзалісти, так і «пляжники») мали підвищити інтерес до «ХІТа». Однак, найбільший інтерес, безумовно, був тоді, коли вперше гравець, який виступає у Першій лізі, отримав виклик до національної збірної України. Мова, звісно, йде про Ігоря Борсука, який більш ніж успішно дебютував у складі збірної. І це, звичайно, був додатковий «плюс до карми» столичному клубу. І це ще більше давало приводів думати про те, що «ХІТ», маючи у своєму складі кандидата до національної збірної України (вже не кажучи про колишніх її гравців) має легко вигравати Першу лігу, а потім підвищуватись у класі. Але для цього треба було ще пройти довгий та складний шлях…

Вже на початку регулярного чемпіонату Першої ліги «ХІТ» показував, що недарма його називали головним предентентом на перемогу. «Кабельники» грали у чемпіонському стилі і доводили, що цілком готові до захисту чемпіонського звання. Щоправда, до раунду плей-офф тоді ще було далеко, алев же ближче до екватора «регулярки» мало хто сумнівався у тому, що «ХІТ» комусь віддасть перше місце. Однак, перед кінцем першого кола у грі киян стався збій, наслідком чого стали поразки від «СумДУ» та «Епіцентра К3». Після цього «ХІТ» наче зміг зібратись та зробив роботу над помилками. Проте, і тут не обійшлося без збоїв. Під ними, перш за все, мається поразка від «Юні-Ламана». Правда, потім «кабельники» все-таки змогли стабілізувати свою гру. Це у підсумку і допомогло їм достроково забезпечити собі перемогу в регулярному чемпіонаті. Так само стабільно підопічні Олега Лук'яненка зіграли у плей-офф. Особливо це стосується фінального поєдинку протии «Манзани». Там «ХІТ» буквально декласував своїх земляків, завдяки чому і зберіг титул чемпіона України у Першій лізі.

Правда, цьогоріч «кабельникам» вже не вдасться захистити своє звання, оскільки вони підвищились у класі. Тепер ми побачимо цю команду в Екстра-лізі. Якщо не враховувати об'єднану команду «ЛТК-ІнБев-НПУ», яка представляє три міста (Луганськ, Київ, Житомир), то фактично «ХІТ» - це перша київська команда, яка гратиме у Екстра-лізі. Можна, звичайно, згадати ті часи, коли у Вищій лізі чемпіонату України грали столичні «Інтеркас», «Кий», «Корпія», «Метрополітен», «Київ-Уніспорт». Але якщо брати до уваги сааме Екстра-лігу, то «ХІТ» став командою, з якою зараз має асоціюватись Київ у Екстра-лізі. І щось підказує, що «ХІТ» на новому для себе рівні не буде пасти задніх.

Не будемо забувати, що «ХІТ» ще грає і у пляжний футбол. Тому, у зв'язку з цим дебют «кабельників» у Екстра-лізі відкладається до жовтня, коли спочатку будуть зіграні перенесені матчі двох перших турів, а потім команда Олега Лук'яненка увійде в єдиний змагальний ритм з іншими командами, які представляють елітний дивізіон українського футзалу. І вже тоді ми побачимо, наскільки «ХІТ» готовий до Екстра-ліги. Але якщо згадати звитяги київської команди над «екстраліговими» командами у рамках Кубку України, то можна сміливо казати, що Лисенко і компанія швидко адаптуються у еліті. Тому – чекаємо за дебют «ХІТа» з нетерпінням.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!