«Кубок Губернатора»: результати матчів другого ігрового дня змагань + ВІДЕО

Пропонуємо Вашій увазі звіти про матчі другого ігрового дня турніру «Кубок Губернатора» у Запоріжжі.

«АРПІ Запоріжжя» – «Титан-Зоря» (Покровське) 1:3 (0:1, 1:2)
«АРПІ Запоріжжя»:
Гурко, Ушаков, Борозенець, Будін, Лавриненко, Оліщук, Харченко, Фіде, Ессаргіні, Халід, Почебут, Трубаров, Тимченко, Огністий, Сауді
Головний тренер: Олег Зозуля
«Титан-Зоря»: Мельник, Тимощук, Єрьомін, Ященко, Мілінькій, Малишко, Леміш, Лінник, Сторожук, Грицовець, Моспан, Шеховцов, Боргун
Головний тренер: Дмитро Камеко
Попередження: Ессаргіні (11), Почебут (17), Халід (22), Будін (35) – Грицовець (11, 23), Ященко (30)
Вилучення: Грицовець (23)
Голи: Почебут (24) – Ященко (9), Шеховцов (27), Боргун (27)
Розвиток рахунку: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3
Арбітри:
Олег Іванов (Дніпро), Ігор Дудінов (Дніпро), Данило Валуєв (Запоріжжя)

Стартовий поєдинок другого ігрового дня звів в очній дуелі недавніх суперників по одеському турніру на «Кубок Водяна». Місяць тому покровці в Південній Пальмірі не залишили шансів підопічним Олега Зозулі, вигравши матч з рахунком 3:1. Запам'ятаємо цей результат.

Нині обидва колективи віддали чимало сил у попередніх важких зустрічах і підходили до гри як до хорошого виробничого процесу, адже добре розуміли, з ким доведеться мати справу.

З учорашньої стартовою четвірки в квартеті запорізьких гравців починали матч залишився лише Олександр Оліщук. До нього приєдналися Огністий, Трубаров і Почебут. В рамці – Іван Гурко, який чудово відпрацював у поєдинку проти «Юні-Ламана». Команди почали зустріч обережно, без напруги, але відчувалося, що загострення будь-якого епізоду може відбутися миттєво.

Перший по-справжньому гострий момент у грі виник не відразу. Покровці грамотно повели на свою половину майданчика запорожців і з глибини точним пасом знайшли Микиту Сторожука, який небезпечно пробив впритул зі штангою. На п'ятій хвилині глядачі могли оцінити індивідуальну майстерність Максима Лавриненка, але епізод залишився без взяття воріт. У порівнянні з першою грою помітно додав у бажання себе проявити марокканський «легіон» «АРПІ». На вістрі атак сьогодні в кількох моментах виграшно виглядали Ессаргіні і Фіде, яким намагався допомагати їх співвітчизник Сауді. Замість Огністого на майданчику епізодично з'являвся новачок Тимченко, але поки повноцінного ігрового часу цей виконавець отримати не зміг. Зазначимо, локальний успіх запорожців, які практично половину тайму зіграли дуже переконливо і нітрохи не поступалися покровцям у контролі м'яча. При цьому запорожцям вдавалося «в'язати» суперника на їхній половині майданчика, і це теж є певним успіхом для молодого колективу «АРПІ». Втім, як нерідко буває, гол трапився несподіваний і цілком нелогічний. Обстрілюючи володіння Гурко здалеку Орест Боргун влучив у ногу Оліщуку, після чого м'яч опинився у воротах запорізької команди – 0:1. Практично в той же час покровці могли збільшити перевагу – Владислав Ященко обікрав Олищука і при виході один на один з Гурком не зміг переграти нашого воротаря. Гра дещо загострилася, але знову знайшла робочий ритм після невеликої сутички Ясіна Ессаргіні з Валерієм Грицовцем.

 Хорошу можливість повноцінно реабілітуватися за прикрий рикошет мав Олександр Оліщук, однак при виході сам на сам з воротарем покровців він потрапив у стійку. Більше забитих м'ячів глядачі до кінця тайму не побачили.

 Більш інтенсивно команди розпочали другий тайм поєдинку. Двічі суперники обмінялися ударами в стійки воріт. У «АРПІ» знову не пощастило з реалізацією Оліщуку, у «Титан-Зорі» - Боргуну. Задерикуватий Грицовець після першого гірчичника висновків не зробив і пішов на 23 хвилині, тим самим здорово підвів своїх партнерів. Гравцям «АРПІ» вдалося скористатися шансом, що представився зіграти в більшості. Розіграти зайвого вдалося без особливих проблем - на хорошій позиції опинився Максим Почебут і після його удару в ствір, м’яч, зачепивши Олега Єрьоміна, зрадницьки заскочив у ворота Мельника. 1:1. Вийти вперед практично відразу ж після взяття воріт запорожців міг допомогти Фіде, але після гарного пасу Ессаргіні, Зіузіу невдало розпорядився м'ячем.

Відповіддю покровців стала ще більш наполеглива гра, яка, до речі, незабаром принесла свої плоди. Орест Боргун на 27 хвилині ударом з середньої дистанції потрапляє в дальній кут – 1:2, а через якихось 40 секунд у воротах «АРПІ» побував ще один м'яч. У складі підопічних Дмитра Камека точним дальнім ударом відзначився Дмитро Шеховцов – 1:3. На останньому рубежі «АРПІ» той же час з'являється Артем Ушаков. І не даремно. Цей страж воріт добре увійшов у гру і в кількох епізодах парирував складні удари.

Олег Зозуля пробує зіграти з п'ятим польовим, але захист покровців «показує зуби» і холоднокровно стримує натиск господарів. У підсумку суперники повторять результат місячної давності. 1:3, на користь більш досвідченою і зіграної «Титан-Зорі».

Дмитро Камеко (головний тренер МФК «Титан-Зоря» (Покровське)):

- Вийшла хороша гра, так як відчувається, що гравці «АРПІ» додали в порівнянні з нашою недавньою зустріччю в Одесі. На мій погляд, запорожці додали в швидкості, в «якості» і домашньої агресії. У нас же є моменти, які непогано виходять, є моменти, над якими доведеться ще попрацювати. Сподіваюся, що до початку чемпіонату ми ліквідуємо деякі прогалини і до старту сезону підійдемо з 70-відсотковою готовністю. Зараз у нас вона оцінюється на 60 відсотків. Розмова йде про тактичний план підготовки. Фізично хлопці зараз готові непогано.

- Як вам атмосфера запорізького турніру?
- Все чудово (посміхається). Я дуже радий знову опинитися в цьому залі, в якому свого часу провів чимало часу. Тренувався і виступав. Отримую величезне задоволення, зустрічаю старих друзів, всі вітаються. Гріх скаржитися, мені дуже приємно. Сам турнір проводиться на високому, якісному рівні. Є трансляції, організаційні моменти всі вирішуються своєчасно, тому все дуже здорово!»

Олег Зозуля (головний тренер МФК «АРПІ Запоріжжя»):

- Гра склалася нормально. Хлопці старалися, але, можливо, не вистачило трохи везіння. Перший пропущений гол, очевидно, нас надломив – безглуздий рикошет, Мишко Трубаров не побачив, де м'яч, простріл і гол. Не пропустивши гол, напевно, була б інша ігрова розкладка. А так довелося більше ніж півтайму наздоганяти. У перерві попросив хлопців заспокоїтись і додати агресії. У певному сенсі це вийшло. Вже, здавалося б, вирівняли гру, а потім знову пропустили два голи.

Приділяв увагу на розборі, що потрібно робити блоки, так як суперник часто використовує дальні удари. Однак, покровцям вдавалося вириватися з-під блоків і пробивати. Нам у цій ситуації не вистачило роботи до кінця – тобто, потрібно було стелитися в підкатах і намагатися за будь-яку ціну не дати можливості пробивати по воротах. Але, нічого, помилки видно – будемо робити на них акцент.

- Чи вистачить сил на заключний поєдинок проти фаворита «Кубку Губернатора»?
- Складно сказати, але подивимося, чи вистачить сил у «ХІТа» зіграти з нами на повну потужність. Постараємося повноцінно тасувати наш склад, експериментувати. Для хлопців це хороший тест на зрілість. Впевнений, що буде цікава гра, тому хочемо бачити побільше глядачів на трибунах.

«Uni Laman» (Одеса) - «ХІТ» (Київ) 1:4 (1:2, 0:2)
«Uni Laman»:
Кудімов, Зеленчук, Бесік, Шамотій, Чумак, Севрук, Циня, Захарян, Долгорук, Горпинич, Фещенко, Якубець, Байцур
Головний тренер: Сергій Бутенко
«ХІТ»: Максименко, Коваленко, Чепорнюк, Борсук І., Корнійчук, Борсук А., Журба, Смоловик, Колесніков, Жук, Медвідь, Тменов, Школьний, Літвінов
Головний тренер: Олег Лук'яненко
Попередження: Фещенко (38) – Шкільний (16), Колесников (34)
Голи: Долгорук (14) – Шкільний (12, 17, 39), Жук (30)
Розвиток рахунку: 1:0, 2:0, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4
Арбітри: Антон Ноєв (Запоріжжя), Данило Валуєв (Запоріжжя), Ігор Дудінов (Дніпро)

У другому поєдинку ігрового дня, незважаючи на відчайдушний опір одеситів фаворитам «Кубку Губернатора», сенсації не сталося. Команда під керівництвом Олега Лук'яненка провела показовий матч і відсвяткувала другу поспіль вікторію в Запоріжжі.

У перші десять хвилин ігрового часу гравці «Юні-Ламана» по суті, ні в чому не поступалися грізним опонентам. Гра була гострою, але без особливих гольових ситуацій. Рахунок на 12 хвилині відкрили гравці «ХІТа» – Дмитро Якубець завадив роботі на виході свого голкіпера і знаходився поруч Олександр Шкільний холоднокровно відправив м'яч у порожні ворота – 1:0. Втім, одесити зрівняли рахунок досить швидко. А якщо бути точним, то через дві хвилини. Андрій Долгорук чітко замкнув передачу капітана своєї команди Вадима Цині в класичній «контрі» – 1:1. Буквально в наступній атаці активний Школьний не зміг влучити у порожні ворота, але виправився, забивши через три хвилини красивий гол у розріз між двох захисників сильним ударом у дальній кут - 2:1. З таким результатом на табло команди пішли на перерву.

У другому таймі команді імпульсивного Сергія Бутенка вже було складно справлятися з силовою манерою ведення гри «ХІТа», наслідком чого стало стрімко збільшуватися число командних «фолів». На 30 хвилині Євген Жук довів розрив у рахунку до 3:1, а переможну крапку в грі на передостанній хвилині гри в тандемі з Микитою Тменовим поставив все той же Олександр Школьний.

За матеріалами інтернет-спільноти МФК «АРПІ Запоріжжя»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!