Кубок Свободи - 2016 у Хмельницькому. Огляд матчів третього ігрового дня (+ВІДЕО)

«Енергія» та «Продексім» перемогли у власних підгрупах та здобули путівки до фіналу, СК «Сокіл» та «Титан-Зоря» зустрінуться у матчі за бронзові нагороди.

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 3:1 (0:1)
Арбітри:
Дараган (Київ), Жмурко (Хмельницький)
Голи: Дрозд (21, 32), Болтнєв (28) – Фаренюк (13)
«Епіцентр К Авангард»: Цибенко, Лужанський, Марченко, Свірідов, Дрозд, Жеріков, Федосюк, Коваленко, Болтнєв, Леонов
«Кардинал-Рівне»: Дурбан, Свинарчук, Басич, Філь, Кручок, Фаренюк, Новак, Мануйленко, Концеба, Піддубний, Зелінський, Таранович, Петрик
Попередження: Свірідов (23) – Новак (36)

Третій ігровий день «Кубку Свободи-2016» відкривав матч за участю одеського «Епіцентру К Авангард» та «Кардиналу-Рівне».

Після стартової «розвідки боєм», ігрову ініціативу поступово прибрали під власний контроль більш досвідчені рівняни, які і створили перший гострий момент у зустрічі. Після передачі Фаренюка з флангу, Басич на швидкості викотився віч-на-віч із голкіпером, однак не зумів у ближньому бою переграти Цибенка. Ця зв’язка в першому таймі, вочевидь, була найпомітнішою у першому таймі, і саме її вдалі дії стали наслідком першого голу у матчі. Басич з глибини вивів Артема на ударну позицію, і той, витримавши паузу, холоднокровно пробив у ліву «шістку» – 0:1. Одесити ж з таким рахунком на табло миритися явно не хотіли, і теж створили декілька перспективних нагод аби засмутити Дурбана. Якщо гол Лужанського, який відзначився прямим ударом з ауту, справедливо не зарахували арбітри, то через декілька хвилин вже чудеса воротарської реакції Дурбана врятували рівнян від неприємностей після гарматного пострілу Федосюка з середньої відстані. «Кардинал-Рівне» ж відповів на це небезпечним ударом Новака, який прийняла на себе стійка воріт одеситів.

Відродилася інтрига в матчі вже в дебюті другого тайму, коли Дрозд точним ударом завершивши націлений пас від Болтнєва, зробив рахунок у матчі рівним – 1:1. Цей гол неабияк додав впевненості підопічним Павла Ардаковського, які стали наполегливіше діяти в атаці, і на 28-ій хвилині таки досягли свого. Вивів вперед у рахунку «Епіцентр К Авангард» Болтнєв, який красивим ударом у верхній кут замкнув передачу від Марченка – 2:1. Після цього стало зрозуміло, що команда з Південної Пальміри зробить усе можливе, аби здобути переможний результат, і подальші події на паркеті це підвердили. Дві чудові нагоди не реалізував Леонов, але «за себе й за того хлопця» відпрацьовував у атаці Дрозд, який прицільним ударом вколотивши шкіряний снаряд під поперечину після розіграшу ауту, поставив масну крапку у цьому двобої – 3:1 на користь «Епіцентр К Авангард», який фінішує на третій позиції у підгрупі «В», і в останній день турніру зіграє за підсумкове 5-е місце на «Кубку Свободи-2016».

«Сокіл» (Хмельницький) – «ЛТК-ІнБев-НПУ» (Луганськ-Житомир-Київ) – 2:1 (0:0)
Арбітри:
Чубінський (Київ), Божко (Хмельницький)
Голи: Педяш (26, 31) – Директоренко (37)
«Сокіл»: Тимощук, Бакінський, Чех, Шеремета, Подлюк, Педяш, Кручек, Зубик, Моспан, Щербань, Хамдамов, Мартинюк
«ЛТК-ІнБев-НПУ»: Соколовський, Дзюба, Зеленкевич, Цапов, Мороховець, Чеберяк, Бакум, Карбула, Директоренко, Поночовний, Концеба, Сухов, Паламарчук
Попередження: Щербань (19), Мартинюк (30), Подлюк (40) – Зеленкевич (31)

Наступними на паркет вийшли «Сокіл» та «ЛТК-ІнБев-НПУ», які очним поєдинком відкривали третій тур у підгрупі «А».

Розпочався матч за переваги «соколів», які відразу розпочали чинити серйозний тиск на ворота свого Сухова, основну загрозу створюючи за рахунок ударів з дальніх та середній дистанції. Найбільш активними у цьому компоненті були Подлюк, Педяш та Шеремета, які не раз «перевіряли» пильність кіпера «ЛТК-ІнБев-НПУ», однак Сухов із своїми обов’язками справлявся на відмінно, однак і він міг бути безсилим, в середині першого тайму, коли «телефоністів» після пострілу Шеремети врятувала стійка. Підопічні Валерія Туркіна відразу огризнулися моментом Понечовного, який випередивши Щербаня підступно пробив низом у дальній кут, однак Бакинський у красивому стрибку загрозу ліквідував. Під завісу першої 20-ти хвилинки суперники обмінялися доволі гострими випадами. Зубик змарнував супершанс відкрити рахунок у матчі, не зумівши з кількох метрів замкнути націлений простріл Хамдамова на дальню стійку, «ЛТК-ІнБев-НПУ» миттєво відповіло моментом активного Понечовного, який після передачі Карбули гарматним ударом з лінії воротарського поцілив у  поперечину воріт «Сокола».

Основні події на паркеті відбулися після перерви. Хмельничани відразу взяли у облогу ворота «ЛТК-ІнБев-НПУ», в рамці яких по перерві з’явивився Соколовський, і досвідченому кіперу доводилося не раз виручати свою команду. Зокрема Соколовський виграв ближню дуель у Шеремети, парирував два підступні удари Педяша, якому судилося стати пізніше героєм поєдинку. Гол у ворота «ЛТК-ІнБев-НПУ» назрівав, і таки стався на 26-ій хвилині, коли всюдисущий Педяш, виявившись першим на добиванні після пострілу Подлюка в поперечину, з кількох метрів переадресував шкіряний снаряд у ціль, відкривши рахунок у матчі – 1:0. Через 5 хвилин Олександр оформив і дубль, вдало вибравши позицію після розіграшу штрафного, і після відскоку від захисника блискучим ударом вдотик у ліву «шістку» подвоїв перевагу «Сокола» – 2:0. Відзначимо характер «телефоністів», які зуміли зібратися духом у найвідповідальніший момент, і перехопили ініціативу в матчі. Той ж таки Педяш знову удостоївся овацій трибун, винісши сферу з лінії вже порожніх воріт після разючого удару Бакума, а невдовзі номінальні гості зуміли відродити інтригу в матчі. Зробив це Директоренко, який після вивіреної передачі від Понечовного прицільно пробив впритирку з стійкою з кута воротарського – 2:1. «ЛТК-ІнБев-НПУ» в надії відігратися, відразу перейшов на гру з п’ятим польовим, і ця тактика могла увінчатися успіхом для підопічних Валерія Туркіна, однак завадив цьому Бакінський, який двічі рятував свою команду після непростих ударів Дзюби. В підсумку – 2:1 на користь «Сокола», який здобувши другу перемогу на турнірі, очікував результату заключного матчу у власній підгрупі між «ВРЗ» та «Енергією», результат якого чітко окреслював подальші турнірні перспективи підопічних Романа Ковальчика, а «ЛТК-ІнБев-НПУ», зазнавши поразок у всіх матчах на груповій стадії, завершуватиме «Кубок Свободи-2016» поєдинком за 7-е місце, в якому зіграє із «Кардиналом-Рівне».

«Продексім» (Херсон) – «Титан-Зоря» (Покровське) – 2:1 (2:0)
Арбітри:
Лутій (Київ), Жмурко (Хмельницький)
Голи: Фетько (4), Бербенцев (14) – Пічкуров (25)
«Продексім»: Ципун, Скорий, В. Чуднов, А. Чуднов, Ланко, Федорченко, Кисельов, Холоша, Бербенцев, Бессалов, Фетько, Калуков, Михайленко
«Титан-Зоря»: Мельник, Васильченко, Пічкуров, Шеховцов, Кожем’яка, Леміш, Боргун, Шпигарь, Лінник, Доманський, Мілінький, Грицовець, Ментянник
Попередження: А. Чуднов (31), Калуков (36) – Леміш (19), Доманський (37)

Продовжував третій ігровий день «Кубку Свободи-2016» вирішальний матч за перше місце у підгрупі «В», в якому зустрічалися «Продексім» та «Титан-Зоря». Херсонському клубу, який переміг у двох стартових матчах на турнірі, для виходу у фінал «Кубку Свободи-2016» вистачало б і нічийного результату, в той час як «Титану-Зорі» аби поборотися за головний трофей у фінальному матчі потрібно неодмінно було лише перемагати.

В запеклій позиційній боротьбі в дебюті матчу привабливіше виглядали номінальні господарі, яким вдалося забити швидкий м’яч. Він цілком і повністю став наслідком блискучої індивідуальної майстерності Фетька, який обікравши Мілінького на швидкості наблизився до воріт «Титану-Зорі», і гарматним ударом в нижній кут з лінії воротарського не залишив жодних шансів Васильченку – 1:0. Покровці на це відповіли блискучим соло Боргуна, який ефектно на швидкості обіграв захисника та вийшов на ударну позицію, однак завершальний удар у Ореста відверто не вдався, і став легкою здобиччю для Ципуна. Цей епізод значно додав концентрації підопічним Ігоря Москвичова, які стали діяти значно впевненіше не лише у захисті, а й в атаці, раз по раз створюючи небезпеку біля воріт Васильченка. Скорий змарнував чудовий шанс подвоїти перевагу «Продексіма» у рахунку, не зумівши з кількох метрів влучити у ціль після націленого прострілу Андрія Чуднова на дальню стійку, а ось Бербенцев подібним марнотратством не виділявся, і точним ударом завершивши передачу активного Фетька, вдруге у зустрічі змусив капітулювати «Титан-Зорю».

Покровці й навіть не думали опускати руки, і після перерви зуміли відродити інтригу в матчі, коли Пічкуров блискучим ударом зльоту у нижній кут перевтілив у забитий м’яч прекрасну м’яку навісну передачу Доманського від кутового прапорця – 1:2. Перед цим забивати міг і Шеховцов, однак відверто вибачив «Продексім», після скидки від Грицовця з кількох метрів пробивши над поперечиною. Після цього гра пішла на зустрічних курсах, а суперники стали обмінюватися по черзі гострими «уколами». Грицовець та Мілінький свої шанси змарнували, не зумівши влучити у ціль із забійних позицій, а ось херсонці зусиллями Михайленка, якому вдався чудовий удар з розвороту у дальній кут, могли зняти усі питання про переможця. Однак завадив цьому Мельник, який витягнувшись у «струнку» врятував покровців від вірного голу, за що отримав заслужені овації трибун. В останні хвилини «Титан-Зоря» активно намагалася переламати хід подій у матчі, і цілком це змогла зробити зусиллями Пічкурова та Грицовця, однак блискучі сейви Ципуна, який вкотре не словом, а ділом підтвердив реноме одного з кращих кіперів країни, цьому завадили. В підсумку – 2:1 на користь «Продексіму», який завершивши груповий етап із стовідсотковим показником, у заключний день «Кубку Свободи-2016» зіграє в матчі за золоті медалі турніру, «Титан-Зоря» ж завершуватиме турнірну боротьбу поєдинком за бронзовий компект нагород.

«ВРЗ» (Гомель, Білорусь) – «Енергія» (Львів) – 3:3 (0:1)
Арбітри:
Дараган (Київ), Куцак (Хмельницький)
Голи: Рябцев (28), Матвієнко (34, 38) – Мих. Грицина (18), Струк (37, пен.), Кузь (39)
«ВРЗ»: Куді, Матвієнко, Селюк, Гончаров, Клочко, Григорьєв, Лемешко, Рябцев, Коваль, Дегтяренко, Пинчук, Березовський
«Енергія»: Пітуля, Войтович, Кардаш, Стефанків, Струк, Федюк, Мик. Грицина, Радевич, Кордоба, Багряк, Мих. Грицина, Легендзевич, Кузь, Денис
Попередження: Клочко (12), Матвієнко (18) – Федюк (8)
Вилучення: Федюк (40, друге попередження)

Заключний матч третього ігрового дня «Кубку Свободи-2016», в якому зустрічалися львівська «Енергія» та «ВРЗ» із Гомеля, безперечно, став окрасою усього ігрового етапу. Футзальні гранди України та Білорусі в очному поєдинку подарували глядачам незабутнє видовище, яке, вочевидь, ще довго згадуватимуть як його безпосередні учасники, так і його очевидці.

Розпочали матч суперники на максимальних швидкостях та без розкачки, відразу розпочавши обмінюватись гострими випадами. Перший з них на рахунку Клочка, який обікравши Радевича, потужним ударом з-за меж воротарського перевірив на міцність стійку воріт «Енергії». Відповідь чемпіонів України не забарилася. Знову Радевич опинився в епіцентрі подій, однак не зумів використати просто забійний момент, програвши очну дуель кіперу гомельців. Підопічні Валерія Легчанова по інерції продовжували атакувати, і тоді білорусам було ой як несолодко. Знову овації трибун зривав Дегтяренко, парирувавши відверто «мертві» м’ячі після забійних ударів від Радевича та Кордоби, а ще двічі білорусів рятував каркас воріт, який приймав на себе постріли Кузя та Михайла Грицина. «ВРЗ» ж основну загрозу створювало за рахунок швидких контрвипадів, один з яких завершувати взяттям воріт міг Лемешко, проти викотившись на швидкості віч-на-віч із Кардашем після розкішної передачі з глибини майданчика, не зумів у ближньому бою переграти кіпера «енергетиків». Емоції на паркеті били через край, обидві команди грішили порушеннями правил, і першими не витримали нерви у білорусів, які під завісу першої 20-ти хвилинки перевищили допустимий ліміт фолів, і отримали дабл-пенальті у власні ворота. «Вирок» холоднокровно реалізував Михайло Грицина, а «Енергія» вирушила на перерву за мінімальної переваги у рахунку – 0:1.

Все найцікавіше ж суперники відклали на другий тайм, від душі порадувавши іскрометним футзалом та неймовірно інтригуючою розв’язкою. Білоруси, проявивши характер, зуміли завдяки голам Рябцева та Матвієнка переламати хід подій на свою користь, однак раділи гравці «ВРЗ» недовго. Гончаров зіграв рукою у власному карному майданчику після прострілу Струка, і арбітр, не вагаючись, призначив пенальті у бік воріт команди з Білорусі. «Вирок» гросмейстерським пострілом у верхній кут реалізував той ж таки Струк, знову відновивши рівновагу у рахунку – 2:2. Далі – цікавіше. Білоруси, яким для виходу у фінал потрібно було лише перемагати, ризикнули, змінивши кіпера на п’ятого польового, і цей ризик себе виправдав для номінальних гостей. Клочко після одного із затяжних розіграшів сильно пробив з гострого кута, і сфера, зрикошетивши від ноги Матвієнка, змінила траєкторію та залетіла у сітку воріт спантеличеного таким розвитком подій Пітулі – 3:2!!! Відіграватись тепер треба було вже «Енергії», яку такий рахунок однозначно залишав за бортом фінального матчу «Кубку Свободи-2016», і на паркет відразу у воротарській футболці вийшов капітан «енергетиків», Андрій Федюк. Граючи у більшості, «Енергія» поступово затяжними розіграшами «розгойдувала» оборону суперника, яка дала тріщина 39-ій хвилині. Кордоба поперечною передачею вивів на ударну позицію Кузя, який сильним ударом вдотик поцілив точнісінько у праву «шістку» без шансів для прикритого захисниками Дегтяренка – 3:3!!! Останні секунди видалися неймовірно захоплюючими. Федюк, отримавши другу жовту картку в грі, залишив «Енергію» в меншості, що відчайдушно намагалися використати гравці «ВРЗ», які влаштували справжній фінальний штурм воріт чинного чемпіона України, однак успіхом він не увінчався – нічия із рахунком 3:3, яка виводить «Енергію» у фінал «Кубку Свободи-2016», а «ВРЗ» ж фінішує у групі лише третім, пропустивши вперед хмельницький «Сокіл», який в останній день турніру зійдеться у матчі за «бронзу» із «Титаном-Зорею».

За матеріалами офіційного сайту СК «Сокіл» (Хмельницький)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!