«Кубок Водяна»: результати матчів першого ігрового дня

Пропонуємо Вашій увазі звіти про матчі першого ігрового дня традиційного футзального турніру «Кубок Водяна», який стартував напередодні в Одесі.

«Титан-Зоря» - «АРПІ» 3:1 (2:0)
«Титан-Зоря»:
1.Тимощук, 11.Мельник - 5.Єрьомін, 9.Малишко, 14.Грицовець, 16.Шеховцов - 4.Кожемяка, 12.Сторожук, 13.Моспан, 19.Боргун, 8.Ященко, 3.Мілінькій, 11.Лінник, 10.Леміш. Головний тренер - Дмитро Камеко.
«АРПІ»: 1.Ушаков, 16.Гурко - 7.Огністий, 8.Харченко, 11.Оліщук, 12.Лапін - 3.Тимченко, 6.Фіде, 4.Ессаргіні, 9.Трубаров, 77.Почебут. Головний тренер - Олег Зозуля.
Голи: Боргун, 12 (1:0). Єрьомін, 19 (2:0). Огнистий, 34 (2:1). Леміш, 39 (3:1).
На 39 хвилині Лапін ( «АРПІ») не реалізував дабл-пенальті (Тимощук).
Попередження: Грицовець, 30 - Огнистий, 5, Ессаргіні, 32.

Вже стартовий матч змагань подарував уболівальникам протистояння приїжджих команд, які ставлять перед собою підвищені завдання на новий сезон. Цікаво було подивитися на оновлені склади колективів, особливо на «Титан-Зорю», адже приїзд в Одесу клубів Екстра-ліги - завжди подія.

Покровська команда з перших секунд стала демонструвати свою перевагу в класі, влаштувавши справжню облогу воріт «АРПІ». Перша четвірка «Титан-Зорі» провела ударну двохвилинку, видавши кілька небезпечних ударів і розігравши серію кутових, але запорожцям вдалося відбитися.

Зі зміною квартетів підопічним Олега Зозулі вдалося нав'язати контргру, і «АРПІ» навіть провели гостру атаку: Ессаргіні небезпечно прорвався по лівому флангу, прокинув м'яч повз Мельника, який тимчасово змінив у «рамці» Тимощука, що перед цим отримав удар в обличчя, але голкіпера підстрахував захисник. В цілому ж, тиск «Титана-Зорі» не припинявся, і в середині першого тайму відбувся перший гол Кубка на призи Водяна 2017, причому вийшов він - на диво. Лінник з ауту закинув «парашут» на протилежний край, звідки чудовий удар у дотик завдав Боргун - 1:0.

До честі «АРПІ», запорожці не розклеїлись в обороні, дозволяючи опонентам наносити переважно дальні удари. Відзначаємо удари Єрьоміна, Мілінького, Лінника, того ж Боргуна. Ну, а подвоїли результат покровці знову після ауту. На цей раз Мілінькій низом покотив м'яч у напрямку Єрьоміна, а удар екс-гравця МФК «Одеса» та «Делівері» з району 10-метрової позначки став несподіванкою для Ушакова - 2:0.

Другий тайм почався в трохи зниженому темпі, що не дивувало, зважаючи на нещадну спеку, але поступово грі повернулася динаміка. Під кінець п'ятихвилинки чудовий шанс був у Трубарова, залишеного без нагляду в районі лінії штрафного, але його удар прийняла на себе ближня стійка. «АРПІ» все частіше вдавалося гостювати на половині майданчику опонентів, і Дмитро Камеко був змушений взяти тайм-аут. Основний посил підопічним під час паузи у головного тренера був: «Чому ви зупинилися?».

«Титану-Зорі» дійсно не вистачало темпу, до того ж при 29:41 на табло в пасиві команди стало п'ять фолів. «Розмочили» результат запорожці в ході контратаки з виходом «три в три», яку розігнав Тимченко, а на дальній стійці замкнув Огнистий - 2:1. За дві хвилини до фінальної сирени у «АРПІ» був супер-шанс відігратися, коли Малишко не кращим чином виніс м'яч, сталося перехоплення Харченка, який виявився на самоті перед голкіпером, але з семи метрів пробив мимо. І тут же покровці провели результативну атаку, видавши зразкову комбінацію, асистентом в якій знову виступив Мілінькій, котрий покотив м'яч на лівий фланг Лемішу - 3:1. У час, що залишився шанс забити у «АРПІ» був після шостого фолу «Титана-Зорі», але Тимощук зреагував на удар з 10-метрової позначки Лапіна.

Прогнозована перемога представників Екстра-ліги, але «АРПІ» заслуговує на компліменти.

«Епіцентр К Авангард» - «МКВ» - 2:5 (1:2)
«Епіцентр К Авангард»:
1.Якуб - 4.Свірідов, 10.Леонов, 23.Дрозд, 30.Можеренков - 11.Радченко Владислав, 3.Радченко Віталій, 17.Болтнєв, 14.Коваленко, 8.Мірошник, 12. Федосюк, 33. Корецький, 9. Гавенко - 12. Панібратець. Головний тренер - Павло Ардаковський.
«МКВ»: 81.Заєць, 1.Чумак - 3.Опарівський, 7.Кочевенко, 8.Златов, 13.Моторний - 10.Коллінс, 19.Бондаренко А., 9.Бондаренко К., 14.Бральчук, 22.Соцький, 6.Бурлака, 31.Наконечний, 96. Похиляк. Головний тренер - Роман Смірнов.
Голи: Соцький, 15 (0:1). Мірошник, 15 (1:1). Соцький, 20 (1: 2). Коллінс, 30 (1:3). Коллінс, 38 (1:4). Коваленко, 39 (2:4). Кочевенко, 40 (2:5).
Попередження: Можеренков, 9, Болтнєв, 19, Свірідов, 29, Мірошник, 30 (всі – «Епіцентр К Авангард»).

У другому матчі шанувальників футзалу чекало одеський дербі. Обидві команди вже повністю готові до сезону і ставлять перед собою високі задачі. «МКВ» зумів показати себе на нещодавньому турнірі «OODESSA OPEN CUP», а ось за оновленим «Епіцентру К Авангард» поспостерігати було особливо цікаво.

Суперники добре знають один одного, тому не здивувало, що зі стартовим свистком на майданчику зав'язалася обоюдогостра гра, хоча зовсім вже «розкривати карти» ніхто не бажав. Команди намагалися об'єднатись зі швидкістю, але більшість моментів все-таки виникали після помилок в оборонних конструкціях, яких було достатньо як у одних, так і в інших.

Відмінний момент на початку матчу був у Федосюка, який «пальнув» повз з вбивчої позиції. У відповідь Златов перехопив передачу суперника і сильно ударив здалеку - стійка застрахувала Якуба! У середині тайму хороший шанс після атаки правим флангом змарнував Дрозд, який пробив мимо.

«Епіцентр» пропустив, втративши м'яча в центрі майданчику. Костянтин Бондаренко поборовся з двома противниками, організував вихід один на один Соцького, і він не промахнувся - 0:1. Але тут же рахунок зрівнявся: досвідчений новобранець «Епіцентру» Олег Мірошник підхопив м'яч біля свого штрафного, протягнув до чужого і невідпорно пробив у «дев'ятку» - 1:1.

Кінцівка тайму пройшла за трохи більшої активності «МКВ»: у чемпіонів міста було більше гострих ударів, які були наслідком більш різких командних дій. Небезпечний ударом у контратаці з лівого флангу наніс Коллінз, і за три секунди до свистка на перерву «Епіцентр» пропустив вдруге. Не найкращий розіграш ауту, контратака «МКВ» з виходом «два в одного», Бральчук покотив м'яч Соцькому, який низом пробив під Якубом - 1:2.

З початком другої половини колектив Павла Ардаковського кинувся вперед, намагаючись врятувати ситуацію. Небезпечний удар здалеку наносив Леонов - м'яч відправився за лицеву, чиркнувши стійку. Потужно бив Болтнєв - під удар вчасно кинувся Златов, блокуючи спину. У відповідь вже сам Златов двічі загрожував воротам Якуба - воротар зіграв надійно. Шикарним пасом у вільну зону Мірошник вивів до воріт Федосюка - неточний завершальний удар. На «МКВ» Костянтин Бондаренко неймовірним чином з метра пробив у поперечину, замикаючи простріл свого брата Олексія. Тут же Свірідов не реалізував вихід сам на сам - Чумак, що з'явився в воротах «МКВ» після перерви, своєчасно зіграв на виході.

У середині другого тайму команда Романа Смирнова збільшила перевагу: Коллінс перехопив передачу в центрі майданчика, змістився вліво і потужно пробив верхом - 1:3. З 36 хвилини Коваленко грав «п'ятим», але реалізувати штучну більшість не вийшло: за дві з половиною хвилини до фінальної сирени стались перехоплення м'яча і вихід Коллінса на порожні ворота - 1:4. За 73 секунди до закінчення гри Коваленко все-таки завершив вдалий розіграш «п'ятого» - 2:4. Однак, останнє слово в матчі було за «МКВ»: за 27 секунд до фіналу Кочевенко скористався помилкою суперників і знову низом вразив порожні ворота - 2: 5.

«Епіцентр К Авангард» отримує їжу для роздумів, але ще три дні турніру, і там буде багато шансів бути реабілітуватися. Ну, а «МКВ» ще раз підтверджує, що ця команда здатна боротися проти суперників будь-якого рівня.

За матеріалами сайту «Футзал Одеси»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!