Відбулася прес-конференція присвячена виступу збірної України з футзалу на Євро-2018 + ВІДЕО

15 лютого у конференц-залі Будинку футболу відбулася прес-конференція за участі президента Асоціації футзалу України Сергія Владика та головного тренера збірної України з футзалу Олександра Косенка.

Впродовж спілкування з представниками ЗМІ учасники заходу підвели підсумки виступу збірної України на Євро-2018 та поділилася планами на майбутнє.

Олександр Косенко:

«Як всі відомо, збірна України вкотре припинила свою участь на стадії чвертьфіналу. Нашим завданням було потрапити до трійки призерів. Якщо не ставити такі завдання – немає сенсу їхати на подібні форуми. Не вийшло. До хлопців не маю жодних претензій. Вони показали все те, що могли на сьогоднішній день. Ще раз ми побачили за яким напрямком розвивається футзал в Європі. Нам потрібно дуже відповідально та ретельно відбирати гравців до лав збірної. Саме сильних індивідуально. Для того, аби розраховувати на вдалу командну гру потрібні виконавці високого рівня, які чудово працюють з м’ячем, приймають швидкі рішення. Футзал прогресує у плані динаміки та роботи з м’ячем. Думаю, що всі хто спостерігав за Чемпіонатом Європи звернули на це увагу. Так, ми не стрибнули вище голови, але виконали завдання-мінімум: вийшли з групи, а також отримали розуміння над чим потрібно працювати у майбутньому».

Сергій Владико:

«Рівень організації змагань був на чудовому рівні. Незважаючи на те, що населення Словенії складає трохи більше 2 мільйонів, ця країна доволі серйозно підходить до розвитку ігрових видів спорту. Свідченням цього є наявність 8 арен, які вміщують більше 5000 людей. Всі команди мали чудові умови та зручну комунікацію зі штабом УЄФА. Матчі Євро-2018 приймала нова, сучасна та мультифункціональна «Арена Стожице», яка є однією з кращих на нашому континенті. Для мене особисто це також чудовий досвід. Я побачив за рахунок чого організовується такий масштабний турнір. Тобто, які ресурси потрібно задіювати. Хочу подякувати за гостинність словенським партнерам. Нас цінують і поважають. Український футзал не пасе задніх. Не знаю чи опублікує УЄФА технічні дані за якими можна буде переконатися, що пресинг від збірної України в окремо взятих епізодах був найкращим. Це відзначали усі технічні спеціалісти та експерти. Завдяки організації гри чітко прослідковувалося те завдяки чому ми можемо перемогти. Не дарма ми маємо домовленість щодо проведення міжнародних зустрічей з чинними чемпіонами Європи – збірною Португалії. Поки що ведемо перемовини щодо дат. Швидше за все ці поєдинки відбудуться в Україні. Під час жовтневого вікна УЄФА ми на виїзді проведемо міжнародні матчі зі збірною Франції».

Прес-служба Асоціації футзалу України

Фото: Павло Кубанов

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!