Віталій Одегов: «Чемпіонат Європи-2019 продемонстрував, що нині рівень підготовки нашої молоді недостатній для вирішення серйозних завдань»

Головний тренер юнацької збірної України (U-19) Віталій Одегов підбив підсумки виступу нашої команди на Євро-2019 та розповів про майбутнє збірної України (U-17).

–​ Віталію Олексійовичу, підбийте підсумки виступу юнацької збірної України на Євро-2019 у Латвії.

– Перед початком турніру ми планували вийти з групи та кваліфікуватися до півфіналу. На жаль, нам не вдалося цього зробити. Чемпіонат Європи-2019 продемонстрував, що нині рівень підготовки нашої молоді недостатній для вирішення серйозних завдань.

–​ Чи вплинула поразка з рахунком 1:7 від юнацької збірної Іспанії на налаштування команди у поєдинку з хорватами?

– Поразка з таким рахунком змусила нас грати з хорватами лише на перемогу. Супернику ж вистачало нічиєї. Це могло вплинути на обрану стратегію для збірної Хорватії. Вони дозволили собі зіграти у закритий футзал та діяли другим номером, покладаючи сподівання на контратаки. Звичайно ж, відчувався особливий статус цієї зустрічі та було присутнім хвилювання. Однак, психологічно ми були готові перемогти, і сумнівів щодо впевненості дій команди у цій зустрічі ми не мали.

–​ Чого не вистачило команді для того, аби розвинути перевагу у рахунку після голу Бланка? Можливо, хлопці трохи розслабилася, зарано повіривши в успіх?

– У той день всі відпрацювали з належною концентрацією та самовідданістю впродовж усього матчу. Забитий м’яч надав нам впевненості, і ми спробували розвинути свою перевагу. На жаль, цього зробити не вдалося. У свою чергу, ту невелику кількість моментів, яку створили хорвати, їм вдалося втілити у три голи.

–​ Чому у поєдинку з хорватами ви використовували доволі обмежену кількість гравців?

– У такий відповідальний момент потрібно було застосовувати перевірених бійців, які встигли себе зарекомендувати. Вони були стійкішими з психологічної точки зору та майстернішими на той момент. Їм вдалося виправдали своє перебування на майданчику. Вважаю, що ми гідно протистояли супернику у цьому поєдинку.

–​ Матчем з хорватами юнацька збірна України (U-19) завершила свій дворічний шлях. Які емоції Ви відчуваєте зараз?

– Безумовно, у цьому є доля суму. Хотілося б завершити цей шлях на більш позитивній хвилі. Дійсно, коли впродовж певного періоду співпрацюєш з людьми, тебе з ними багато чого пов’язує. Під час роботи з цією командою я залишив у ній частинку себе (своїх емоцій, любові, піклування). Сподіваюся, мені вдалося навчити хлопців чомусь новому.

–​ Чи будували плани для майбутньої роботи з юнацькою збірною (U-17)? Якими будуть її перші кроки?

– Ми вже маємо певні плани та домовленості. На початку наступного року плануємо провести міжнародні товариські матчі зі збірною Португалії. Зараз будемо детальніше планувати цикл підготовки: проведення зборів, товариських поєдинків. Євро-2019 ще не завершився, тому ми поки що чекаємо на дати відбіркових зустрічей та фінальної частини вже наступного чемпіонату. Після цього можна буде будувати остаточний графік своєї підготовки.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!