Микола Білоцерківець: «Ми отримали цікавий досвід подолання оборони суперника напередодні матчу з Данією»

Універсал збірної України та херсонського «Продексіма» Микола Білоцерківець підбив підсумки матчів національної команди з Молдовою, поділився враженнями від майбутнього суперника у Лізі чемпіонів та розповів про те як триває підготовка до поєдинку з «Ураганом».

– Миколо, як оціниш два нещодавніх спаринги зі збірною Молдови. Які враження залишилися після них?

– Насправді, зараз в усьому світі ситуація є дуже непростою для багатьох сфер. Футзал не є винятком. Тож, досить типовою практикою стало проведення контрольних матчів зі збірними сусідніх країн. Як на мене, поєдинок зі збірною Данії проходитиме приблизно у тому самому ключі. Потрібно буде протидіяти насиченому захисту суперника. Треба відзначити, що молдовани у матчах з нами не змогли розраховувати на кількох гравців, яких не відпустив їхній клуб (прим. мова  про Сергія Такота, Константіна Бурдужела та Юліана Кожокару з румунського «Юнайтед Галац»). Ми отримали цікавий досвід подолання оборони суперника напередодні матчу з Данією. У першій зустрічі мали багато моментів, але з голами все склалося значно краще у повторному поєдинку.

– Кого б міг відзначити у складі суперника? Склалося враження, що основна загроза йшла від капітана гостей Крістіана Обаде.

– Погоджуюся. Досить цікавий гравець. Не виділяється габаритами, але має досить високу швидкість й намагається прибирати суперників на замахах. Саме його міг би виокремити у цих поєдинках серед складу збірної Молдови.

– Ти трохи обмовився про результативність в обидвох матчах. Як вважаєш, за рахунок чого вдалося більше забити у другій зустрічі і чи посприяла цьому зміна кіпера у складі суперника?

– Можливо, воротар збірної Молдови, який грав у першій зустрічі та вийшов на заміну у другому матчі (прим. Олег Кітороаге), діяв впевненіше. Нас підвела реалізація. Втім, у цьому є його заслуга. У другому поєдинку вдавалося завершувати наші атаки значно успішніше.

– В одній з ситуацій Михайло Зварич не встиг змінитися з воротарем під час гри з п’ятим і здійснив сейв, а після добивання ти вибив м’яч головою з порожніх воріт. Відпрацьовуєш на тренуваннях такі захисні дії?

– Насправді, намагався діяти за ситуацією. Послідував навісний удар від капітана збірної Молдови, і я вистрибнув. Можливо, якби атака завершувалася іншим чином – шансів було б менше. Не знаю як би діяв у такому випадку. Зрештою, ігрова інтуїція не підвела.

– Старт нашої команди у груповому етапі Євро-2022 перенесли на січень. Як вважаєш, це добре чи погано, адже збірна встигла провести ще два товариських матчі?

– Відверто кажучи, хотілося зіграти з данцями під час цього вікна УЄФА. Більшість збірних розпочали свою боротьбу у рамках групового етапу. До останнього сподівався, що й ми опинимося серед них. Однак, будемо грати за сформованим календарем. Проблемою це не стане.

– Перед матчем з Данією у збірною України сформувалася серія з чотирьох перемог поспіль. У такому настрої буде вдвічі приємніше готуватися до офіційних матчів у рамках групового етапу Євро-2022?

– Однозначно, настрій позитивний. Будемо ретельно готуватися до першого, а потім і другого матчів у рамках групового етапу, адже різниця у часі між ними буде досить невеликою.

– Перейдімо до клубних питань. Перемога «Продексіма» над «Росаріо» з рахунком 28:1 спричинила справжній ажіотаж у ЗМІ. Як взагалі оціниш цей матч і чи потрібен досвід подібних поєдинків?

– Дійсно, читав про нашу перемогу у багатьох медіа. Рахунок й насправді вийшов доволі великим. Напевно, це є свідченням різниці у рівні чемпіонату України та Північної Ірландії. Ми не мали багато інформації про суперника. Знали його рейтинг, але думали, що буде складніше. Для нас така кількість голів теж стала невеликим сюрпризом.

– Вашим наступним суперником стане команда «Шкупі-1927». Як оціниш такий підсумок жеребкування?

– Можу сказати, що нещодавно я й мої партнери з «Продексіма» протистояли Північній Македонії у складі збірної України. Тож, з балканським стилем гри у футзал ми знайомі. Думаю, матч вийде більш цікавим. Докладемо усіх зусиль, щоб рухатися далі на євроарені.

– Те, що ви знову гратимете в Україні без глядачів можна назвати певною перевагою?

– Як на мене, це приємний момент. Звичайно, глядачі створюють приємну атмосферу і можуть своєю підтримкою підбадьорити команду у потрібний момент. Однак, все одно вдома грати краще. Тож, вважаю наш статус господарів в одноматчевому протистоянні невеличкою перевагою.

– Чи не обмінювалися репліками з Олегом Єрьоміним щодо можливого очного протистояння «Вітена» та «Продексіма» у рамках 1/16 Ліги чемпіонів?

– Олег казав, що хоче, аби «Вітен» зіграв з «Продексімом». Однак, коли він дізнався, що суперником його команди став «Кайрат» – лише іронічно посміхнувся.

– Ти з партнерами по «Продексіму» лише повернувся до розташування команди. Розкажи, наскільки цікаво буде зіграти проти представників збірної у матчі проти «Урагана»?

– Дійсно, ми приїхали до Івано-Франківська у п’ятницю. Після повернення з розташування збірної потрібно швидко перелаштуватися на клубні справи. Думаю, що у цьому матчі буде багато боротьби. Мені завжди приємно грати у цьому місті. Дуже подобається спорткомплекс, в якому «Ураган» приймає свої домашні матчі. Звичайно, налаштування на цей матч буде максимальним. Тож, нехай переможе той, хто сильніший. Сподіваюся, найближчої неділі у цьому статусі опинимося ми.

– Минулого сезону Івано-Франківськ став всього одним з двох міст, де «Продексім» загубив очки. Натомість, у рідних стінах команда здобувала лише перемоги. Цьогоріч ситуація у турнірній таблиці є значно напруженішою. Це додає ще більшої цікавості і напруженості кожному поєдинку?

– Згоден. Нині у турнірній таблиці команди розташувалися досить щільно. Безумовно, це сприяє цікавій боротьбі у матчах чемпіонату. Звичайно, градус напруги був би значно меншим, якби «Продексім» мав таку перевагу як у попередньому сезоні. Зараз нам аж ніяк не можна втрачати очки, щоб фінішувати на першій сходинці за підсумками регулярного чемпіонату. Думаю, такі завдання перед собою ставлять й наші найближчі переслідувачі.

– Через перебір жовтих карток у матчі з «Ураганом» не візьме участі Петро Шотурма. Наскільки болісною є ця втрата для «Продексіма»?

– Звичайно, без Петра Шотурми буде непросто. Це втрата для нашої команди. Однак, у складі «Продексіма» є достатньо футзалістів. Переконаний, що головний тренер знайде відповідні схеми, виконає певні зміни і додасть когось з хлопців до нашої трійки.

 Ти зумів впродовж шести турів забити дев’ять голів, але після цього зупинився. Втім, не переставав асистувати партнерам. Наскільки тобі як людині, котра завжди націлена на атаку та перебуває на перших ролях у бомбардирських перегонах важливо тримати себе у гольовому тонусі?

– Звісно, завжди приємно забивати. І асистувати теж. Однак, сподіваюся, що мені вдасться відзначитися у найближчих матчах. Відверто кажучи, вже трохи засумував за голами у чемпіонаті.

Богдан Ісаєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!