Хорватія-Україна. Напередодні

Головний тренер національної чоловічої збірної України Олександр Косенко проанонсував підготовку команди до майбутніх матчів проти Хорватії.

– Олександре Петровичу, розкажіть, коли збірна України розпочне підготовку до матчів проти Хорватії?

– 28 лютого команда збереться у Броварах. Цього і наступного дня ми проведемо по одному тренуванню. Другого березня відправимося до Осієку. Третього березня на нас очікує виїзний поєдинок. Після цього команда вирушить до Запоріжжя і продовжить свою підготовку до домашнього матчу, який сьомого березня пройде на паркеті палацу спорту «Юність».

– Як оціните важливість двох найближчих матчів?

– Матчі проти збірної Хорватії у рамках групового етапу Євро-2022 є ключовими для нашої команди. Ці два поєдинки є найважливішими для збірної у 2021 році. Так вважалося від самого початку. Головна мета нашої команди – посісти першу сходинку у своїй групі. Потрібно виходити на паркет та досягати бажаного результату.

– Якими були Ваші пропозиції щодо збереження кондицій збірників перед цими матчами, зважаючи на складний календар базових команд?

– Зважаючи на те, що «Продексім» проводить багато матчів, які супроводжуються постійними переїздами, дуже хотілося, щоб хлопці з першої четвірки херсонського клубу трохи побули вдома для певної емоційної розрядки. Передусім, відзначу цей фактор. Географія поєдинків дійсно є дуже великою: Іспанія-Херсон-Івано-Франківськ-Бровари-Хорватія-Запоріжжя. Я звертався до Асоціації футзалу України щодо можливості перенесення одного кубкового матчу між «Продексімом» та «Ураганом». Було б непогано, щоб хлопці прибули з Іспанії, де проведуть матч Ліги чемпіонів, до Херсона і там зіграли б перший кубковий матч. Вже після цього вони б спокійно вирушили до розташування збірної. Якщо матчі пройдуть без змін за календарем – представники «Продексіма» у збірній у період з 12 лютого по 8 березня встигнуть побути вдома всього 3 або 4 дні. Погодьтеся, це неабияке моральне навантаження. Для нас є дуже важливим моральний, емоційний і фізичний стан першої четвірки «Продексіма», які є одними з лідерів збірної та мають дуже складний графік цього місяця. Те саме можна сказати і про збірників з «Урагана», які також будуть змушені проводити матчі Favbet Кубка України у надзвичайно форсованому режимі.

 У квітні збірна України впродовж одного вікна проведе одразу три поєдинки. Якою є ваша тренерська думка з цього приводу?

– Раніше збірна завжди грала у форматі міні-турнірів. Ми маємо обойму, яка складається з 25-ти виконавців. На кожен матч можна додатково викликати гравців. Тож, не бачу приводу для зайвих побоювань з цього приводу.

Також зазначимо, що зараз Комітетом з організації та проведення змагань відпрацьовується проект рішення з приводу перенесення матчу-відповіді 1/4 фіналу Favbet Кубка України «Ураган» – «Продексім». Невеличкий коментар з цього приводу дав голова комітету Валентин Вакула:

«Традиційно у таких питаннях ми даємо можливість клубам домовитися між собою щодо дат. Якщо компромісу немає – Комітет з організації та проведення змагань надає свою пропозицію щодо проведення матчів. Якщо вона не влаштовує бодай одну зі сторін – комітет самотужки приймає рішення щодо дат проведення матчів.

Щодо ситуації з матчами Favbet Кубка України між «Продексімом» та «Ураганом», можу зазначити, що зміна дат календаря не є порушенням жодної норми регламенту Favbet Кубка України. Яскравим прикладом є проведення кубкових поєдинків між «Продексімом» та «Енергією». Тоді командам вдалося знайти компроміс і провести дві зустрічі без жодних втручань з боку комітету. У ситуації з проведенням чвертьфінальних матчів між Продексімом» і «Ураганом» – порозуміння знайти не вдалося. 

Комітет з організації та проведення змагань отримав усне звернення від головного тренера збірної України Олександра Косенка з приводу можливого перенесення одного з кубкових матчів.

Пропозиція щодо дат проведення матчів між «Продексімом» та «Ураганом» вчора була вислана усім членам комітету. Станом на цей момент юридичне рішення прийняте не було і зараз ми лише чекаємо на відповіді.

Окремо зазначу, що мене обурює заява у соціальних мережах одного з членів комітету про те, що рішення вже прийняте. Особливо, коли у ній взагалі відсутня правда і таким чином людей просто вводять в оману. Я особисто провів декілька тривалих розмов з цією людиною. Тож, подібні звинувачення вважаю безпідставними».

Пресслужба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!