Італія - Україна 2:0. Звіт від сайту Sport.ua

Збірна України з футзалу провела перший з трьох запланованих до старту чемпіонату світу контрольних матчів. Спаринг з однією з найсильніших збірних світу, який відбувся в італійському місті Кавалесе, повинен був показати головному тренеру нашої команди Олександру Косенко, в якому ж стані знаходяться футболісти, які ігрові моменти потрібно підтягнути за час, що залишився. Ну, і хотілося б, щоб «збірники» хоча б частково змогли звести ті ігрові зв'язки, які у команди були в березні-квітні, коли у матчах раунду плей-офф була здобута путівка на Мундіаль.

Що ж до господарів паркету, то вони проводили вже п'ятий матч за останні 20 днів, у попередніх спарингах наставник «Скуадри адзурри» Роберто Меніккеллі зміг перевірити більше 20-ти футболістів, а з решти 16-ти, на думку італійських ЗМІ, скорочення відбудеться за рахунок одного голкіпера і одного польового гравця.

Перед початком матчу відбулася невелика церемонія, присвячена тому, що гравець збірної Італії Марко Ерколессі провів за національну команду 100 матчів.

Нашій команді дуже легко вдалося погасити стартову активність італійців у перші хвилини гри. Лише на 4-й хвилині була допущена невеличка помилка, коли Кака справа вийшов на Іваняк, але голкіпер вчасно вийшов з воріт і відбив м'яч. Однак і до володінь Маммарелли українцям підібратися було дуже непросто. Доводилося бити здалеку, і удар Шотурми після кутового на 7-й хвилині був непоганий, але м'яч пролетів поруч зі стійкою.

Ближче до середини тайму збірної Італії все ж вдалося заволодіти ініціативою, і хоча моментів біля воріт Іваняк було небагато, але оборонних порядків збірної України весь час доводилося бути в напрузі.

Тим не менш, наша команда не збиралася відсиджуватися виключно ззаду, і шукала свої шанси. Щоправда, в атаці українці діяли трохи одноманітно – Іваняк довгою передачею шукав попереду когось із «стовпів», але чіплятися за м'яч було складно. А на 14-й хвилині наші хлопці не встигли швидко повернутися з атаки, і в ході випаду у відповідь Італія відкрила рахунок. Муріло поперечною передачею знайшов неприкритого Фортіно, і той закочував м'яч вже практично в порожні ворота.

До перерви ж Італія була ближче до того, щоб забити другий м'яч, ніж Україна відігратися. У кінцівці тайму біля воріт Іваняк і зовсім було жарко. Трохи більше ніж за хвилину наш голкіпери тричі вступав у гру, відбивши спочатку небезпечний удар Кака, а потім два постріли Мерліма. Той же Мерлім перед самою сиреною розрядив гармату найсильнішим ударом – м'яч пролетів поруч з дев'яткою.

І лише після зміни воріт у збірної України щось стало виходити в атаці. Правда, на ударну дистанцію наших футболістів господарі не підпускали. Довелося знову багато бити здалеку, але з точністю були проблеми.

А ось збірна Італії відповідала рідко, але вкрай небезпечно. На 28-й хвилині Оноріо, пробиваючи зліва з дуги, відправив м'яч поруч зі штангою воріт, який у другому таймі захищав Литвиненко. Наші тут же швидко відповіли атакою і заробили кутовий. Ось після нього наші хлопці створили момент, який, як виявилося пізніше, був найнебезпечнішим у матчі. Борсук зліва від лицьової знайшов у штрафному вільного Миколу Грицину, той пробив низом у кут, і Маммарелла зміг ногою відбити м'яч. Хорош був голкіпер збірної Італії, коли Білоцерківець пробивав зліва метрів з восьми – тут Маммарелла вчасно вийшов з рамки, і прийняв удар на себе.

Другий м'яч збірної Італії став ілюстрацією, наскільки уважно потрібно діяти захисникам при «стандартах». Муріло по високій дузі закинув м'яч на протилежний фланг, ніхто з наших хлопців не встиг накрити Фортіно, і той зліва, майже від бокової, увігнав м'яч у дальній кут воріт.

До кінця матчу змінити рахунок бажання і нашої команди, і у господарів, але оборонні порядки суперників більше помилок не допускали. Піти з п'ятим в кінці матчу, схоже, у плани тренерського штабу збірної України не входило, і рахунок 2:0 зберігся до фінальної сирени.

Збірна України поступилася, і цей результат, виходячи з того, про що говорилося спочатку, не визнати закономірним складно. Але на даному етапі, очевидно, не стільки важливий результат, скільки той обсяг інформації, який Олександр Косенко отримав напередодні старту на Мундіалі. Працювати над помилками збірній України доведеться вже в Колумбії, куди наша збірна вилітає вже в середу.

Італія – Україна – 2:0 (1:0)
Італія:
Стефано Маммарелла – Габріель Ліма, Даніель Джассон, Родольфо Фортіно, Серджіо Романо – Муріло Феррейра, Алекс Мерлім, Кака, Лука Леджьєро – Маноель Крема, Марко Ерколессі, Паоло Чесароні, Умберто Оноріо
Україна: Євген Іваняк (Дмитро Литвиненко, '21) – Микола Білоцерківець, Дмитро Бондар, Дмитро Сорокін, Олександр Сорокін – Сергій Коваль, Ігор Борсук, Микола Грицина, Петро Шотурма – Михайло Грицина, Сергій Журба, Денич Овсянніков
Арбітри: Андреа Сабатіні, Алессандро Маджіоре (обидва – Болонья)
Голи: Родольфо Фортіно, 14, 31.

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!