Італія – Україна. Анонс від сайту Sport.ua

Дата початку чемпіонату світу з футзалу – 10 вересня – стала головним болем для представників Європи на футзальному Мундіалі. А якщо говорити точніше, то це більшою мірою стосувалося чотирьох країн – Росії, Іспанії, Португалії та України, де національні чемпіонати традиційно стартують у вересні. З урахуванням того, що раніше чемпіонати світу у вересні не починалися, національні федерації змушені були діяти, відштовхуючись від думки головних тренерів. Як результат, в Іспанії та Португалії початок чемпіонатів було зрушено на жовтень, в Росії стартували ще 10 серпня, а у нас перший тур регулярного чемпіонату, як відомо, був зіграний 20 серпня.

Немає сенсу лукавити і довго розмірковувати про те, що головний тренер збірної України Олександр Косенко якраз за підсумками матчів 1-го та 2-го туру прийняв рішення про остаточній заявці – так званому «списку 14-ти». Колумбія – країна, у якій з Україною немає безвіза, тому, дозвільні документи для футболістів потрібно було робити завчасно. Відповідно, на цих 14 футболістів всі документи, необхідні для подачі на візу, оформлялися завчасно. Як би там не було, але це технічне питання.

Якщо говорити про футзалі, то з 14-ти футболістів, включених в остаточну заявку, у трьох не виявилося жодної змагальної практики. Сергій Журба перед стартом чемпіонату виявився без клубу, підтримуючи форму «ХІТі» разом з іншим «збіркою» Ігорем Борсуком. Євген Валенко, влітку перебрався в Сербію, зі своїм «Економацем» займався лише передсезонної підготовки. Для того щоб побачити в справі інших 11 футболістів, не потрібно було переглядати велику кількість матчів. Євген Іваняк так дебютував у «Діни», що викликав справжній фурор, а його клуб після чотирьох матчів очолив турнірну таблицю. Що до «збірників» з «Локомотива», «Енергії» і «Урагану», то «привид Колумбії» над ними нависав дуже істотно. Відповідно, це позначилося на якості гри у матчах перших двох турів, які вони проводили далеко не на максимумі.

Так що, з повною підставою можна говорити, що 30 серпня і є той день, з якого починається підготовка збірної України до чемпіонату світу. Яким же є початковий стан команди Олександра Косенка, покаже сьогоднішній матч проти однієї з найкращих команд світу – збірної Італії.

Італійці, на відміну від нас, підготовку до Мундіалю почали вже давно. Головний тренер італійців Роберто Меніккеллі за своєю методикою на перший збір викликає велику кількість футболістів, а далі йде відсів. Так, 29 липня на перше тестування були викликані 24 футболіста, а з наступного дня розпочався навчально-тренувальний збір, підсумком якого стали два товариських матчі зі збірною Словаччини. Їх екс-чемпіони Європи виграли 6:3 і 3:0, після чого футболісти отримали невеликий відпочинок.

На другий збір кандидати в збірну Італії прибутку в Кавалесе 18 серпня, і примітно, що це місто знаходиться на висоті 1000 метрів над рівнем моря. Приблизно на цій же висоті розташований у Колумбії місто Калі, де збірна Італії проведе два з трьох матчів групового етапу. Кількість кандидатів на поїздку в Колумбію наставником «Скуадри адзурри» було скорочено до 19-ти. 24-25 серпня збірна Італії провела ще два матчі – проти збірної Угорщини, і виграла їх 3:1 і 4:1. Вже після цих матчів розташування збірної покинули ще три футболісти – Бордіньон, Де Олівейра і Фортіні. Таким чином, до матчу зі збірною України у італійців готувалися 16 футболістів, з яких 4 голкіпера.

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!