Україна - Бельгія 1:0. Післямова

Пропонуємо Вашій увазі післяматчеву прес-конференцію головного тренера збірної України Олександра Косенка

- Як ми і очікували, стартова гра виявилася напруженою. Добре, що виграли, добре, що здобули три очки. Звичайно, хотілося б більш впевнено, не 1:0, але не вийшло. Видно, все-таки стартове хвилювання далося взнаки. Багато тренерів грішать на це, мовляв, стартове хвилювання... Але той, хто був спортсменом, знає, що це таке. Особливо тоді, коли команда не так зіграна, коли ще не так, як треба, люди відчувають один одного. Десь ідуть перестраховки, плюс десь один-інший не забили. Так що, ще раз скажу – добре, що виграли, ми взяли три очки, і йдемо далі. Будемо готуватися на завтра.

- Ви і Євген Іваняк говорили, що складно грати з бельгійцями перший матч, тому раніше завжди грали з ними у другий день, і вже добре знали суперника. Ці ваші побоювання підтвердилися, що Бельгія буде грати не так, як раніше?
- Це не те, що ми з Женею говоримо – так говорить статистика. Перші ігри бельгійці завжди краще проводять. Вони і свіже, з ким би вони не грали, завжди для їх суперника виходять складними перші матчі. Бельгійці дуже надійно намагалися грати в обороні, не висмикували вперед, хотіли зловити нас на контратаці. Було чітко видно їх план на гру, були і в них моменти, і вони могли зачепити очки в цій грі. Але спасибі Євгенові Іваняку, він у потрібний момент нас виручив.

- Тренер збірної Бельгії сказав, що якби не Іваняк, то рахунок був би інший. А Ви зі свого боку можете сказати, що якби не голкіпер Бельгії Земмурі, то теж був би іншим?
- Тут більше навіть, що не бельгійський воротар, а ми били не так, як потрібно. Були моменти, коли ми повинні були забивати, просто направляючи м'яч повз воротаря. А ми били або повз, чи в нього. Він практично весь час на коліна сідає, а ми в нього направляли. Той же Петро Шотурма... Бити з шести метрів, коли ніхто не заважає – зазвичай він «щокою» такі м'ячі забиває, а тут... Напевно, все-таки хвилювання, зробимо на це знижку. Хоча і воротар збірної Бельгії багато суперника виручав. Але винні насамперед ми самі – це ми не забили.

- Прокоментуйте заміни у другій четвірці в середині другого тайму.
- Хотіли трошки пересмикнути гру і освіжити її. Ігор Корсун і Богдан Новак дуже непогано в тренувальному процесі та в контрольних іграх себе показали – хотілося дати їм шанс проявити себе. У них був момент, коли виходив «2 в 1», але не забили. Завтра, думаю, що всі отримають ігрову практику. Як раз в цих іграх нехай молодь і набирається досвіду. Думаю, що і у Чорногорії трохи досвіду таких ігор, як і у нашої молоді – тому всі будуть в рівних умовах.

За матеріалами сайту Sport.ua 
Фото: Павло Кубанов

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!