Україна - Іспанія - 1:1 + ФОТО

В першому товариському матчі проти збірної Іспанії національна збірна України змогла перервати серію з 13-ти поспіль поразок, яка в неї була в стосунках з діючими чемпіонами Європи, і вдруге зіграти з іспанцями внічию в основний час. Нагадаємо, що вперше в матчах збірних України та Іспанії 40 хвилин гри основного часу принесли нічийний рахунок в фінальному матчі ЧЄ-2001, в якому українці потім поступилися в овертаймі. 

Зараз, коли вже перша гра позаду, можна констатувати, що свято, яке ретельно готувала для шанувальників футзалу всієї України Асоціація футзалу України, вдалося, і вщерть заповнені трибуни столичного Палацу спорту тому підтвердження. До того ж, свято було підкріплене позитивним результатом для нашої команди.  

 

Головний тренер команди Олександр Косенко дотримався свого слова, яке він давав на передматчевій прес-конференції, і зі стартовим свистком українці запропонували своєму супернику шалений пресинг, а щоб прилаштуватися до нього, іспанцям був потрібен певний час. Протягом нього Сергій Журба та Дмитро Бондар змогли серйозно потурбувати захист суперника, але ворота Хуанхо залишилися сухими.

Ближче до середини тайму вже і збірна Іспанії почала регулярно турбувати Іваняка, але Євген демонстрував високий клас. Тим не менше, українці після контратаки заробили кутовий, який і дозволив відкрити рахунок. Микола Білоцерківець дотепно скористався відскоком в штрафному майданчику, і не залишив шансів Хуанхо. 

 

На жаль, втримати перевагу протягом певного часу команді Олександра Косенка не вдалося, і за три хвилини вже Іваняку довелося витягувати м’яч із власних воріт після дальнього пострілу Хоселіто Фернандеса. Рахунок 1:1 став підсумковим для перших 20-ти хвилин гри.

А вже по перерві іспанці змусили грати нашу команду більше в захисті, проте і за цих обставин Україна шукала свої контршанси. І вони були! Неймовірний шанс був на 28-й хвилині у Михайла Грицини, якого сам на сам з Фабіо вивів його брат Микола. Грицина-молодший вирішив прокинути м’яч над плечем голкіпера, але той не дозволив себе переграти. 

 

Заключні хвилини матчу виявилися для збірної України надскладними. По-перше, на 36-й хвилині Дмитро Сорокін отримав попередження, яким був покараний за п’ятий фол нашої команди. Апогеєм же гри стала 38-ма хвилина. Петро Шотурма втратив м’яча біля своїх воріт, що призвело до удару по воротах, які Разуванову довелося рятувати, відбиваючи м’яч рукою. Вилучення було беззаперечним, до того ж гості отримали право на пенальті. Хосе Венансіо Лопес довірив бити Рафі Усіну, але той з 6-ти метрів не пробив Євгена Іваняка, який в шпагаті відбив м’яч в куті воріт. 

Попереду українців чекали ще дві важкі хвилини гри в меншості, які наша команда відіграла безпомилково.

Тож, в першій товариській грі підсумком стала нічия 1:1, і вже менш ніж за добу збірні України та Іспанії знову вийдуть на майданчик Палацу спорту. Початок гри о 15.00

Україна – Іспанія – 1:1 (1:1)
Україна:
Іваняк – Д. Сорокін, Білоцерківець, Бондар, Журба – Мих. Грицина, Мик. Грицина, Разуванов, Шотурма
Іспанія: Хуанхо (Фабіо, 21) – Рафа Усін, Адольфо, Давид Гарсіа, Карлос Ортіс – Марк Толра, Бебе, Айкардо, Хоселіто Масиас, Алекс, Хоселіто Фернандес, Давид Гарсіа, Пола
Голи: Білоцерківець, 11 – Хоселіто Фернандес, 13
Попередження: Журба (33), Д. Сорокін (36) – Хоселіто Фернандес (33)
Вилучення: Разуванов (38 - фол останньої надії)

Прес-служба Асоціації футзалу України 
Фото: Павло Кубанов 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!