Україна – Італія. Товариський матч № 1. Анонс

Сьогодні національна збірна України зіграє один з двох товариських матчів проти національної збірної Італії. Проведення таких поєдинків з топ-командами на території України стає вже приємною традицією – згадаємо лише ігри з чинними чемпіонами Європи, збірною Іспанії, у Києві. І ось тепер подібні топ-матчі пройдуть у Харкові. Враховуючи той факт, що у цьому сезоні харківський «Локомотив» не грає в Екстра-лізі, то для місцевих любителів футзалу два поєдинки збірної України мають стати своєрідним бальзамом на душу. А якщо підопічні Олександра Косенка ще здобудуть сприятливий результат, то це взагалі буде свято для харківських вболівальників. Втім, два протистояння з дворазовими чемпіонами Європи – це вже свято.

Зазначимо, що і «синьо-жовті», і «адзурріні» цими двома поєдинками фактично починають підготовку до Євро-2018, який, як відомо, відбудеться з 31 січня по 10 лютого у Словенії. Тому, для обох команд це буде не тільки перевірка своїх ігрових можливостей та награних зв’язків, а і перегляд потенційних кандидатів на потрапляння до числа тих чотирнадцяти гравців, які безпосередньо гратимуть у Любляні. І тут цікаво буде подивитись саме на збірну України, у складі якої буде кілька дебютантів, які заслужили виклик від Олександра Косенка своєю грою. Хоча у той же час варто відзначити, що і «Скуадра адзурра» привезла у Харків склад, який сміливо можна назвати сплавом досвіду та молодості. Тому, користуючись нагодою, представимо повний склад наших суперників на поєдинки у Харкові:

- воротарі: Стефано Маммарелла («Аква&Сапоне»), Мікеле Міареллі («Лупаренсе»), Франческо Молітьєрно («Каос Реджо-Емілія»)

- польові гравці: Марко Ерколессі, Джакомо Адзоні, Серджіо Романо (усі – «Пескара»), Алекс Мерлім («Спортінг», Португалія), Джуліо Де Оливейра («Аква&Сапоне»), Джуліано Фортіні («Лаціо»), Анжело Скініна («Каос Реджо-Емілія»), Джуліо Де Олівейра, Габріель Ліма, Муріло Феррейра, Фабрісіо Кальдероллі (усі – «Аква&Сапоне»), Ніколо Барон («Фелді Еболі»), Массімо Де Лука («Лолло Каффе Наполі»), Паоло Чесароні («Італсервіс Песаро»).  

Як бачимо, базовим клубом збірної Італії є «Аква&Сапоне». А от фіналісти минулого сезону Серії «А» - «Лупаренсе» та «Пескара» - представлені не такою великою кількістю людей. Зокрема, «Лупі» делегували тільки знайомого українським вболівальникам по матчах Кубку УЄФА цього сезону воротаря Мікеле Міареллі. А віце-чемпіон Італії, представлений лише трьома гравцями. Також можна звернути увагу на те, що з того складу, який у 2014 році здобув золоті медалі чемпіонату Європи, у Харків приїхали аж сім виконавців. Тобто – половина заявленого складу.

На кого в італійській команді треба перш за все звернути увагу? Одразу можна сказати, що треба пильнувати за Мерлімом. Цей гравець знайомий українським вболівальникам як по іграх за збірну Італії, так і за португальський «Спортінг». Звичайно, не можна оминути увагою Марко Ерколессі – одного з лідерів не тільки збірної Італії, а і «Пескари». А взагалі нинішня збірна Італії добре укомплектована в усіх лініях. Зокрема, оборонні порядки «Скуадри адзурри» тримаються на її капітані – Габріелі Лімі, який має досвід виступів за «Ель-Посо», але, на жаль для мурсійських вболівальників, так і не зміг рівноцінно замінити легендарного Кіке. Ну, і воротарська лінія у «адзурріні» стабільна. Там досвідчені та харизматичні Маммарелла та Міареллі, які вважаються найкращими голкіперами італійського футзалу протягом останніх років. 

Ось такий суперник протистоятиме збірній України – досвідчений та серйозний. Але водночас зі збірною Італії можна грати. Більше того – у неї можна вигравати.

Товариський матч
Україна – Італія

5 грудня 2017 року. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім.. Г. Кірпи – 18.30.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ – «XSPORT»

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!