Збірна України розписала мирову з Хорватією у першій зустрічі

Підопічні Олександра Косенка не зуміли реалізувати свою перевагу за моментами у другому таймі та завершили перший з двох поєдинків проти збірної Хорватії нічийним результатом.

Зустріч розпочалася з низки нагод біля воріт Башковіча. Найгостріша з них виникла після удару Шотурми зі штрафного, але на допомогу кіперу хорватів прийшов Перішич, який прийняв потужний удар українця на себе.

Натомість, вже у наступній атаці гості втілили у гол свій перший небезпечний вихід до воріт. Триходівка Хорват-Мартінац-Джураш завершилася вдалим ударом останнього після того як Маро обіграв Радевича.

Швидкий м’яч, пропущений вже на другій хвилині змушував українців йти вперед з подвійною силою. Втім, на 9-ій хвилині той-таки Джураш міг оформити дубль, але з дев’ятки воріт м’яч витягнув Литвиненко.

За хвилину свій перший шанс, аби забити отримав Радевич. Микитюк віддав на Фаренюка, а Артем, прикривши м’яч корпусом, відкотив на Радевича, але потужний удар Віталія пролетів повз площину воріт Башковіча.

На 13-ій хвилині підопічні Мато Станковіча сконтруювали ще одну контратаку, знайшовши точною передачею Сутона, який втік від Королишина та Журби, але після того як обіграв Литвиненка відпустив м’яч задалеко від себе і не зумів влучити фактично у порожні ворота.

Минуло трохи більше хвилин, і господарі отримали найкращий шанс для голу у першій половині зустрічі. Шотурма накрутив кількох суперників на флазі та знайшов точним пасом Радевича, який з кількох метрів не влучив у ворота.

На 16-ій хвилині наша збірна зробила рахунок рівним. Королишин віддав пас на Білоцерківця, який протиснув Степан Перішича та потужно пробив у кут воріт. Без шансів для Башковіча!

Зрештою, до перерви командам забити не вдалося. Тож, на відпочинок обидві збірні відправилися за рівного рахунку.

Після перерви Олександр Косенко почав комбінувати склади четвірок, і з перших секунд на паркет у складі збірної України вийшли Корсун та Салтанов, які змінили Радевича і Фаренюка у стартовому складі.

Саме «кардиналівець» мав чудову нагоду на початку тайму, але вийшовши віч-на-віч з Башковічем не зумів перехитрити воротаря хорватів.

За кілька миттєвостей неймовірний гол міг забити Шотурма. Ледь не зіграла «продексімівська» зв’язка. Корсун знайшов Петра точною передачею після введення м’яча з-за бокової, але після ефектного удару п’яткою м’яч пролетів повз.

Не забували про свої нагоди і гості, які чатували на контратаки. У цьому компоненті найактивнішим був Сутон. На 25-ій хвилині, після обрізки нашої збірної під час розіграшу кутового, Лука втік на побачення з Литвиненко, і лише майстерність нашого кіпера допомогла українцям не пропустити вдруге.

Також у другій половині у складі другої четвірки з’явилися Педяш та Сорокін. Тож, всі заявлені універсали отримали свій ігровий час у цій зустрічі. Це допомагало нашій збірній постійно перебувати у тонусі та підтримувати свіжість, якої після перерви в українців було побільше.

Чи не найбільше моментів у поєдинку мав Білоцерківець. Після пасу Королишина Микола трохи не влучив п’ятою у кут воріт Башковіча. Потім Микола виступ в якості асистента, і знайшов пасом Педяша, який з вигідною позиції пробив повз.

Ще кілька моментів Білоцерківець мав після дальніх ударів, але у другому таймі справжній кураж впіймав Башковіч.

Особливо непереливки стало Філіпу після гармати від Корсуна, після якої воротар завалився на паркет, але після нетривалої паузи продовжив зустріч.

Наприкінці матчу вирвати перемогу для нашої збірної міг Разуванов, який пробивав по воротах з пасу Журби, але кіпер хорватів знову не підвів свою команду.

Тож, 1:1 як підсумок. Ще одна спроба виявити сильнішого у збірних України та Хорватії буде завтра о 19:00.

Україна – Хорватія – 1:1 (1:1)
Голи: Білоцерківець (16) – Джураш (2)

Україна: Дмитро Литвиненко – Микола Микитюк, Петро Шотурма, Віталій Радевич, Артем Фаренюк, Сергій Журба, Микола Білоцерківець, Тарас Королишин, Володимир Разуванов, Ігор Корсун, Ігор Салтанов, Дмитро Сорокін, Олександр Педяш, Євген Іваняк (к)

Хорватія: Філіп Башковіч – Душко Мартінац (к), Степан Перішич, Маро Джураш, Матей Хорват – Давор Каньюх, Лука Сутон, Нікола Гудашич, Крістіан Чекол, Йосіп Юрліна, Давід Матая, Фран Вукеліч, Зоран Пріміч

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!