Олексій Сагайдаченко: «Якби не карантинні обмеження, впродовж року ми б провели спаринги з угорцями, бельгійцями, італійцями, іспанцями та поляками»

Тренер воротарів юнацької збірної України (U-19) Олексій Сагайдаченко підбив підсумок НТЗ, який нещодавно завершився у Харкові та розповів про майбутні плани команди.

 Олексію Андрійовичу, підбийте підсумок нещодавнього навчально-тренувального збору юнацької збірної України, який пройшов у Харкові.

– Передусім, зважаючи на ситуацію у світі та велику кількість відмов щодо проведення товариських матчів – добре, що ми зібралися. Команда провела декілька товариських матчів. Ми викликали нових гравців та познайомилися з ними. І, звичайно, побачили в якому стані перебувають провідні футзалісти команди. На жаль, після восьмимісячної перерви потрібно починати все з нуля.

– Які завдання ставили на товариські матчі проти «Моноліта-Viva Cup» та «Гепарда»?

– Дійсно, були певні ігрові завдання. Ми розглядали виклик на цей збір двох стовпів: Ігоря Тимціва та Олександра Дичука. Втім, вони з різних причин не приїхали. Через це довелося змінювати тактику. Команда багато часу приділила виходу з-під пресингу. Цьому посприяли і протистояння з командами високого рівня. «Моноліт-Viva Cup» – представник Favbet Екстра-ліги. «Гепард» хоч є командою з чемпіонату Харкова, але знаходиться приблизно на тому самому рівні. Загалом, вийшло два досить непоганих спаринги. Хлопці протистояли більш досвідченим опонентам, боролися, билися. Зіграли досить гідно (поразка від «Моноліта-Viva Cup» – 0:2, від «Гепарда» – 2:3).

– Під час цього НТЗ збірна використовувала нове тренувальне обладнання. Розкажіть більше про його функції?

– Авжеж, це дуже корисно. Нове обладнання потрібне для урізноманітнення тренувального процесу. У моїй роботі з воротарями можна додати якісь нові вправи. Загалом, скажу, що у серпні в Запоріжжі відбулося засідання Комітету національних збірних. У ньому взяв участь і президент АФУ Сергій Владико. Ним були поставлені певні питання щодо того, чого не вистачає у роботі збірних. Одним з пунктів стала й необхідність наявності нового інвентаря. Загалом, дійсно, було придбано багато обладнання для фізичної і тактичної роботи, а також медицини. Необхідність оновлень у цьому напрямку курував особисто лікар збірних Денис Щербина. Звичайно, це не може не тішити. Будемо рухатися вперед.

– Які ще питання обговорювалися під час засідання Комітету національних збірних?

– Про один з пунктів порядку денного я вже розповів. Обговорювалося питання спарингів у наш непростий час. Якби не карантинні обмеження, впродовж року ми б провели товариські матчі з угорцями, бельгійцями, італійцями, іспанцями та поляками. Це команди високого рівня. Такі матчі є для нас надзвичайно потрібними у контексті підготовки до основного раунду Євро-2021. На наступний збір ми отримаємо відеокамеру, яка зніматиме кожне тренування команди, що дасть ще більше можливостей для аналітики.

– На минулий збір було викликано трьох воротарів. Скажіть, яким є коло кандидатів на цю позицію?

– Зважаючи на карантинні обмеження, ці хлопці були у тренувальному тонусі. Дмитро Дяченко тренується з «Кардиналом-Рівне». Двоє представників «Урагана»: Гуйван та Хом’як проходили літній збір з основною командою. На олівці також знаходиться й Антон Чудний, який залучається до складу «Енергії». Поки що можу сформувати список з цих чотирьох кандидатів.

Звичайно, є певна важкість відслідковування гравців, які не задіяні у Favbet Екстра-лізі, Першій лізі, а, наприклад, грають у чемпіонаті міста. Ми намагаємося відслідкувати за усіма кандидатами. Втім, рівень перелічених чемпіонатів є дійсно вищим. За нинішньої ситуації важко оцінювати стан гравців, зважаючи на таку велику перерву.

– Які найближчі плани в юнацької збірної України (U-19)?

– Ми хочемо максимально заповнювати збори команди міжнародними товариськими матчами. На жаль, не все залежить від нас. У жовтні ми мали грати проти збірної Бельгії. Втім, останні відмовилися. Те саме можна сказати і про збірну Італії, з якою мали грати у грудні. Намагаємося замінити цих суперників іншими. Загалом, плануємо робити збори щомісяця. Це дозволить краще оцінювати стан гравців, які не задіяні у командах Favbet Екстра-ліги. У березні на нас очікує основний раунд Євро-2021. Тож, маємо готуватися за планом. У листопаді плануємо зіграти з поляками, які не відмовилися від матчів. Думаю, це наш найближчий план щодо міжнародних спарингів. Станом на сьогодні залишається лише сподіватися на послаблення карантину та покращення ситуації з коронавірусом у світі.

Богдан Ісаєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!