Чемпіонат Європи серед жінок. Основний раунд. Україна – Білорусь – 4:2 + ФОТО + ВІДЕО

У порівнянні з матчем проти Угорщини Олег Шайтанов зробив дві зміни. По-перше – у воротах з’явилась Цикаленко. А по-друге – замість Павленко у стартовій четвірці вийшла Кирильчук. Звичайно, була зрозуміла заміна воротаря, адже у матчі зі збірною Угорщини Сагайдачна відіграла не найкращим чином. А щодо зміни у стартовому квартеті – тільки гра могла розсудити, наскільки це рішення Олега Шайтанова було правильним.

Українки з перших секунд почали грати широким фронтом та застосовувати високий пресинг. І вже на 2-й хвилині рахунок міг би стати 1:0, якби хтось встиг відгукнутись на простріл Форсюк з лівого флангу. А ось перша атака білорусок одразу стала результативною – відзначилась Попова. Тепер підопічні Олега Шайтанова мусили відіграватись. Цю задачу намагалася зробити друга четвірка. Принаймні, у Сидоренко та Дударчук були непогані моменти для взяття воріт Воскобович. Однак, поставлену місію виконати одразу не вдалося. Було видно, що ігрова перевага на боці українок. Однак, її не вдавалося втілити у голи. До того ж, у середині першого тайму в одному з зіткнень отримала пшкодження Тітова, без якої складно уявити гру першої четвірки. Через це Олегові Шайтанову довелося перевести в першу четвірку Дубицьку, а у другу – Майбородіну. Варто сказати, що після цих перестановок атакувальна гра збірної України трохи ослабла, адже футзалісткам треба було звикнути до гри у нових поєднаннях. А поки українки звикали до гри у дещо видозмінених «ланках», Попова оформила дубль.

Звичайно, можна було би провести деякі паралелі з матчем проти Угорщини. Але якщо у грі проти угорок «синьо-жовті» почали насідати, і угорські дути все-таки впали, то у двобої з білорусками ситуація була інакшою. Наче і створювались моменти, але таких ударів, які були би складними для Воскобович, було мало. І це зменшувало шанси підопічних Олега Шайтанова забити ще у першому таймі. 

Як і передбачалось, другий тайм українки почали з атак. І вже на 22-й хвилині Форсюк таки вдалося змусити Воскобович капітулювати. Звісно, що після цього ожили і трибуни Палацу спорту «Будівельник», які погнали українську команду вперед. До того ж, «синьо-жовті» почали вмикати високий пресинг. Відповідно, білоруски почали частіше помилятись, а тиск на ворота Воскобович збільшувався. І на 26-й хвилині це призвело до голу Дубицької. Так рахунок став рівним. На цьому українки не зупинялись і продовжили тиснути. Хоча був момент, коли вони могли привезти собі неприємності, але цього разу обійшлося.

А на 29-й хвилині українки отримали хороший шанс схилити шальки терезів на свою користь після того, як Пельовіна отримала другу жовту картку. І підопічним Олега Шайтанова вдалося скористатися цим шансом на 30-й хвилині, коли відзначилась Дударчук. Хоча спочатку здалося, що останній удар був за Воловенко. Після цього гра відкрилась, і м’яч майже не тримався у середині майданчику. Відповідно, і українки, і білоруски намагались забити, щоб змінити розклад сил на майданчику. І з кожною хвилиною напруга на майданчику Палацу спорту «Будівельник» зростала. За три хвилини до кінця гри Харланова вийшла п’ятим польовим гравцем. І тут же білоруски ледь не зрівняли рахунок, однак Попова з близької відстані влучила у штангу. До того ж, у «синьо-жовтих» вже було п’ять фолів. Але на 39-й хвилині українкам вдалося втекти у контратаку та заробити пенальті зусиллями Сидоренко. Сама ж Ганна і виконала «вирок» - 4:2. І цей гол виявився переможним.   

Україна – Білорусь – 4:2
Голи: Форсюк (22), Дубицька (26), Дударчук (30), Сидоренко (39 – з 6-метрового) – Попова (2, 15)
Україна: Цикаленко – Тітова, Форсюк, Воловенко, Кирильчук – Дударчук, Дубицька, Сидоренко, Бабенко - Майбородіна
Білорусь: Воскобович – Лінник, Луцкевич, Шациленя, Попова – Павлюць, Слесарчік, Харланова, Пельовіна – Буйко, Кубічна
Попередження: Сидоренко (20) – Слесарчік (14), Пельовіна (20), Шациленя (22)
Вилучення: Пельовіна (29 – повторне попередження)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, спеціально для Асоціації футзалу України
Фото: Павло КУБАНОВ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!