Євро-2019: Жіноча збірна України у серії пенальті поступилася Росії у матчі за 3-тє місце

Команда Євгенія Кузьміна виявилася влучнішою за наших співвітчизниць у післяматчевій серії шестиметрових ударів.

За підсумками півфінальних зустрічей обидві команди пропустили по п’ять м’ячів від своїх суперників. Росіянки поступилися збірній Іспанії – 0:5, а «жовто-сині» не зуміли здолати португалок – 1:5.

Тож, після фіаско на попередній стадії, обидві збірні прагнули використати останню можливість, аби потрапити на п’єдестал першого в історії чемпіонату Європи серед жіночих команд.

Вже на стартовій хвилині перший момент виник у господарок поєдинку, однак, м’яч після пострілу Нікітіної пролетів над воротами Сагайдачної.

За 4 хвилини значно гострішу нагоду для взяття воріт отримали підопічні Олега Шайтанова. Сидоренко могла відзначатися у другому матчі поспіль. Титова знайшла передачею Воловенко, а остання переадресувала м’яч на Анну. Однак, удар останньої заблокувала Іванова, яка вдало вийшла з воріт.

Минула так сама кількість часу і рахунок у матчі став 1:0. Данилова на правому фланзі обігралася з Самородовою і невідпорним ударом зняла павутиння з дев’ятки воріт нашої збірної.

На 13-ій хвилині команда Євгенія Кузьміна мала чудову нагоду, аби подвоїти власну перевагу. Алемайкіна вивела на ударну позицію Лебедєву, але остання поцілила у стійку.

У «жовто-синіх» впродовж першої половини моменти виникали, передусім, після ударів з далекої відстані. На 15-ій хвилині шанс на те, щоб відзначитися отримала Дударчук. Дубицька після розіграшу ауту відкотила м’яч під удар Юлії, але та пробила вище.

Натомість, вже у наступній атаці росіянки вдруге вразили володіння Сагайдачної. Алемайкіна знову точним асистом знайшла Лебедєву, яка залишилася абсолютно однією у декількох метрах від українських воріт, подвоївши перевагу своєї команди.

За хвилину господарки сфолили вп’яте, змусивши себе діяти на паркеті значно обережніше. Втім, справа до дабл-пенальті все ж дійшла. На 18-ій хвилині підопічні Євгенія Кузьміна порушили правила під час власної атаки. Вирок взялася виконувати Воловенко, і потужним ударом вразила дев’ятку воріт Іванової.

Тож, на перерву наша команда пішла, поступаючись з різницею в один м’яч.

Після відпочинку команда Олега Шайтанова активно пресингувала своїх суперниць. Це абсолютно відсунуло гру від воріт Сагайдачної, яка майже не торкалася м’яча після перерви.

Однак, і у нападі «жовто-сині» зуміли знайти свою нагоду, щоб наздогнати суперника. Шульга пробила здалеку, а Іванова відбила м’яч перед собою. Першою на добиванні виявилася Форсюк, яку кіпер росіянок відверто смикнула за футболку, що призвело до призначення пенальті. Шестиметровий вдало виконала капітан збірної України – Юлія Титова, встановивши на табло рівний рахунок.

Наприкінці матчу команди майже не ризикували, відклавши визначення володаря бронзових медалей на серію пенальті.

У складі «жовто-синіх» з шестиметрової позначки відзначилися Дубицька та Воловенко, натомість, удар Юлії Форсюк пройшов повз ворота. На це росіянки відповіли трьома точними спробами та завоювали бронзові медалі Євро-2019.

Росія – Україна – 2:2 (2:1). Після серії пенальті – 3:2

Голи: Діна Данилова (9), Вікторія Лебедєва (15) – Сніжана Воловенко (18, 2П), Юлія Титова (29, пен.)

Попередження: Вікторія Лебедєва (16), Анастасія Іванова (29)

Росія: Анастасія Іванова – Марія Філісова, Анастасія Дурандіна, Ксенія Олькова, Єлизавета Нікітіна – Вікторія Лебедєва, Олександра Самородова (к), Діна Данилова, Оксана Алемайкіна, Марія Крупіна, Тетяна Коржова, Олександра Чернова, Маргарита Семенова, Марія Сурніна

Україна: Вікторія Сагайдачна – Юлія Титова (к), Юлія Форсюк, Сніжана Воловенко, Анна Сидоренко – Анна Шульга, Юлія Дударчук, Ірина Дубицька, Ксенія Гриценко, Альона Кирильчук, Анастасія Кліпаченко, Олена Павленко, Христина Єрьоменко, Наталія Митрофанська

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!