Євро-2019: Жіноча збірна України зіграє проти Росії у матчі за 3 місце

Підопічні Олега Шайтанова поступилися збірній Португалії у півфінальному матчі Євро-2019.

З перших хвилин господарки турніру почали застосовувати високий пресинг з подоланням якого у нашої збірної час від часу виникали проблеми.

Перший небезпечний момент у поєдинку виник на другій хвилині. Після втрати м'яча від Воловенко з гострого кута по воротах Сагайдачної пробивала Жаніс Сілва. Вікторія вдало зіграла на останньому рубежі.

Менш ніж за 60 секунд Сілва втратила ще одну нагоду, аби відзначитися. Фіфу прострілювала з флангу, а Жаніс не зуміла замкнути дальню стійку.

Навала португалок продовжувалася і на 4-ій хвилині Сілва могла виступити в якості асистентки. Після її пасу Інеш Фернандеш пробивала з близької відстані, але знову володіння нашої команди врятувала Сагайдачна.

Ще небезпечніше на паркеті стало за хвилину. Підопічні Луіса Консейсау вкотре продемонстрували, що розіграш кутових не дарма вважається однією з їхніх головних чеснот. Фіфу точною передачею знайшла Карлу Ванессу, і та потужним ударом перевірила на міцність поперечку воріт «жовто-синіх».

Після цього гострота виникла біля протилежних воріт. Після розіграшу ауту з далекої відстані пробивала Титова, але Ана Катаріна перевела м’яч на кутовий.

На 6-ій хвилині ще одна обрізка захисту нашої збірної призвела до виходу Фіфу віч-на-віч. Кіпер нашої збірної спочатку врятувала свої ворота, а Азеведо після добивання пробила вище.

На 7-ій хвилині біля власних воріт обрізалася Дубицька. М’яч перехопила Сара Феррейра і цілила у нижній кут, але у воротах збірної України вкотре чудово діяла Сагайдачна.

За хвилину, аби внести корективи у гру тайм-аут взяв Олег Шайтанов.

Втім, португалки продовжували створювати небезпечні моменти. На 11-ій хвилині у черговий раз здалеку пробивала Фіфу, але кіпер нашої команди знову врятувала власні ворота.

Ще гарячіше біля воріт «жовто-синіх» стало після удару впритул від Жаніс Сілви, однак, Сагайдачна зуміла скоротити кут обстрілу і вкотре прийняла удар на себе.

На 13-ій хвилині Фіфу вивела віч-на-віч з першим номером збірної України Інеш Фернандеш, але остання поцілила у стійку.

На жаль, за хвилину команда Олега Шайтанова вперше пропустила. Вікторія Сагайдачна відбила м’яч перед собою після удару Дженні, а Жаніс Сілва на добиванні випередила Форсюк, проштовхнувши м’яч у ворота українок.

На 17-ій хвилині п’ятий фол до пасиву нашої команди занесла Ксенія Гриценко. Після розіграшу штрафного з ударом Дженні впоралася воротар «жовто-синіх».

Однак, без дабл-пенальті у першому таймі не обійшлося. За хвилину Дубицька порушила правила вшосте. Шанс на удар з десятиметрової позначки отримала Карла Ванеса, але пробила значно вище. Тож, на перерву команди пішли за мінімальної переваги підопічних Луіса Консейсау.

Другу половину наша команда розпочала надзвичайно вдало. Вже на 22-ій хвилині Титова втекла у контрактаку і з флангу викотила точний пас на Сидоренко, яка вколотила м’яч у сітку воріт збірної Португалії, зробивши рахунок рівним.

Втім, за 6 хвилин португалки повернули собі мінімальну перевагу. Фіфу після сольного проходу не отримала належного супротиву і ударом від стійки вдруге вразила володіння Сагайдачної.

Не минуло і 60 секунд як подвоювати гандикап своєї збірної могла Жаніс Сілва, але ворота українок врятувала Форсюк, рикошетом від якої м’яч влучив у каркас воріт.

На 32-ій хвилині після порушення правил від Дубицької «жовто-сині» занесли до свого пасиву п’ятий командний фол, змусивши себе діяти значно обережніше під час відбору м’яча.

33-я хвилина принесла португалкам перевагу два м’ячі. Фіфу точним пасом знайшла Карлу Ванесу, яку українки залишили одну. Остання точним ударом з близької відстані не залишила шансів Вікторії Сагайдачній.

За 120 секунд Ванеса могла оформлювати дубль. Карла вийшла на побачення з кіпером нашої команди, але Сагайдачна в яскравому стрибку перевела м’яч у стійку.

За 5 хвилин до завершення матчу Олег Шайтанов використав хвилинну перерву після завершення якої в якості п’ятого польового на паркеті з’явилася Воловенко.

Втім, загострити гру це не допомогло. На жаль, на останніх хвилинах Жаніс Сілва та Фіфу забили ще по м’ячу у ворота збірної України, встановивши на табло підсумковий результат – 1:5.

Україна – Португалія – 1:5 (0:1)

Голи: Анна Сидоренко (22) – Жаніс Сілва (14, 39), Фіфу (28, 40), Карла Ванеса (33)

Попередження: Анна Шульга (13), Юлія Дударчук (38) – Фіфу (12)

Нереалізований дабл-пенальті: Карла Ванеса (18)

Україна: Вікторія Сагайдачна (Наталія Митрофанська, 39) – Юлія Титова (к), Юлія Форсюк, Сніжана Воловенко, Анна Сидоренко – Анна Шульга, Юлія Дударчук, Ірина Дубицька, Ксенія Гриценко, Анастасія Кліпаченко, Олена Павленко, Христина Єрьоменко, Альона Кирильчук

Португалія: Ана Катаріна (Наті, 21) – Інеш Фернандеш, Жаніс Сілва, Фіфу, Піску – Ана Азеведо (к), Карла Ванеса, Дженні, Сара Феррейра, Танінья, Катя Моргадо, Лідіа Морейра, Руте Дуарте

У неділю підопічні Олега Шайтанова о 18:00 протистоятимуть збірній Росії у матчі за 3 місце. Натомість, команда Луіса Консейсау у фінальному поєдинку Євро-2019 зіграє з Іспанією. Його старт запланований на 20:30 за Києвом.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: УЄФА

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!