Данило Єрьомка: «Можливо, «ЗХО-Тесла» йде на поступки «Будстару-НПУ», адже свято футзалу має відбутися»

Президент ЖФК «Тесла» Данило Єрьомка  розповів чому був змушений відкликати пропозицію свого клубу щодо прийому фіналу Кубка України.

 До АФУ надійшло звернення ЖФК «Тесла» про, фактично, відмову приймати фінал Кубка України серед жіночих команд, незважаючи на першочергове акцептування пропозиції саме Вашого клубу про прийом вирішального матчу у місті Харкові. З чим пов’язана зміна такої позиції?

– Для нас це досить логічне рішення після заяви президента «Будстара-НПУ» Олександра Ратича, що вони не приїдуть до Харкова на фінал. Якщо суперник не їде, то для кого це все?! Така заява з їхнього боку ніби-то вмотивована тим, що рішення Комітету з організації та проведення змагань АФУ призначити фінал на паркеті ПС «Локомотив» у Харкові суперечить принципам чесної гри.
Для мене така позиція є дещо незрозумілою, адже три місяці тому «Будстар-НПУ» здобув перемогу у матчі за суперкубок саме на паркеті «Локомотива». Натомість, рішення АФУ щодо проведення фіналу Кубка України у Харкові, на мою думку, є досить логічним.

По-перше, на 29 грудня досить складно знайти гідний зал, що відповідає статусу матчу. Якщо розглянути «нейтральні» майданчика, то можна відзначити Суми, Полтаву, Запоріжжя та Черкаси, але усюди є свої нюанси. Черкаси навіть не мають залізничного сполучення з Харковом. По-друге, на 29 грудня у Харкові запланована зустріч між «Viva Сup» та «Кардиналом-Рівнестандарт» на тому ж таки паркеті «Локомотива». Це б збільшило присутність уболівальників на трибунах. По-третє, «Локомотив» не є домашньою ареною «ЗХО-Тесла», адже ми тренуємося на паркеті СК «Каразінський».

Претензія «Будстара-НПУ» є дещо надуманою, бо, наприклад, у тому ж Лондоні є «Арсенал», «Челсі», «Тоттенхем», «Вест Хем» та інші клуби. І якщо, наприклад, «Челсі» вийде до фіналу Ліги Чемпіонів і гратиме матч проти «Арсенала», який призначать на стадіоні «Емірейтс», невже вони відмовляться грати, бо це буде домашня арена суперника?

– У чому суть вашої нової пропозиції?

– Зважаючи на те, що Кубок України має бути розіграним обовʼязково, і фінальний поєдинок є його логічним завершенням, «ЗХО-Тесла» бажає визначити переможця за спортивним принципом, а не у кулуарних інтригах. Відмова «Будстара-НПУ» брати участь у Фіналі напередодні матчу та його скасування у такі важкі для жіночого футзалу часи може мати непередбачувані наслідки. Я вже мовчу про вболівальників, для яких ця зустріч була б гідною окрасою кінцівки 2021 року. Тому ми надіслали лист-прохання до АФУ, щоб переглянути рішення та визначити нове місце проведення фіналу, якщо це є можливим.

– Чи є адекватною зміна локації фактично за три дні до дати проведення матчу та чи не вплине це на якість організації фінального матчу?

– Безумовно, це форс-мажор, і для АФУ це буде певним організаціним викликом. Можливо, «ЗХО-Тесла» йде на поступки «Будстару-НПУ», адже свято футзалу має відбутися.

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!