Підсумки сезону у Вищій лізі серед жіночих команд: думки головних тренерів

Прес-служба Асоціації футзалу України поспілкувалася з головними тренерами команд-учасниць Вищої ліги серед жіночих команд про результати сезону 2018/2019.

Тарас Шпичка, головний тренер ЖФК «IMS-НУХТ» (Київ):

Ми стали чемпіонами, тому задоволені підсумками сезону. Це було нашим головним завданням. Оскільки вдалося захистити титул – значить все минуло добре.

Формат розіграшу Вищої ліги мені сподобався. Єдиний мінус – маленька кількість матчів. Звісно, було б ще краще, якби команда провела більше поєдинків. Втім, на мою думку, цьогорічна система розіграшу змагань є доволі комфортною.

Нині ми чекаємо на загальнокомандні збори, які мають відбутися найближчим часом. Нам пообіцяли незабаром назвати дату матчу за Суперкубок. України. У залежності від неї і плануватимемо підготовку до нового сезону.

Олег Бортнік, головний тренер ФК «Ладомир» (Володимир-Волинський):

Загалом задоволені результатами сезону. Ми фінішували на 5-му місці, оскільки розуміємо, що команда була готова саме до такого результату.

Щодо запропонованого формату, то, як на мене, просто регулярного чемпіонату недостатньо. Було б непогано зробити ще другий етап, в якому б брали участь команди з першої четвірки, що гарантувало б більшу кількість матчів.

Звичайно, що після останніх успіхів ми вже думаємо про сезон 2019/2020. Згодом буде визначено остаточно чи братимемо ми участь у наступному чемпіонаті. Нині можу дати 80%, що «Ладомир» стане одним з учасників Вищої ліги.

Костянтин Власенко, головний тренер ЖФК «Будстар-НПУ» (Київ):

Загалом, я задоволений сезоном для нашої команди, окрім фінального матчу Кубка України.

Система розіграшу чемпіонату мені сподобалася. Втім, вона є дуже зручною для значно більшої кількості команд, ніж 7. 12 матчів – надзвичайно маленька кількість для усього сезону. Однозначно, – це вкрай мало для учасників.

Микола Кудацький, головний тренер ЖФК «ПЗМС» (Полтава):

Перебігом сезону, що минув я не задоволений. Ми націлювалися на першу сходинку, але, на жаль, здобути її не зуміли.

Безперечно, 12 турів для команд впродовж чемпіонату є доволі маленькою кількістю. Втім, сама система розіграшу мені подобається. Кількість матчів залежить від переліку команд. Якби їх було б більше – на нас очікувало б більше поєдинків.

Плани на майбутнє у нас такі як завжди. Будемо готуватися до чемпіонату та прагнутимемо проявити себе у ньому якнайкраще.

Олександр Резніков, головний тренер ФК «Багіра-КДЮСШ №8» (Лиман):

Безперечно, сезон, що минув допоміг нашій команді здобути безцінний досвід. Ставили завдання фінішувати на 6-ій сходинці, однак, на жаль, не вийшло. Тому, з точки зору результату я не можу бути задоволеним.

Система розіграшу мене повністю влаштовує. Кожна команда по 2 рази зіграла зі своїми суперниками, і за підсумками цих поєдинків було визначено чемпіона та призерів. Вважаю, що це справедливо.

Щодо планів на майбутнє – будемо готуватися до наступного сезону. Плануємо продовжувати свої виступи у Вищій лізі.

Світлана Головіна, головний тренер AFC «5G» (Київ):

Сезон минув для нас невдало.

Система розіграшу нам сподобалася.

Щодо майбутнього – плануємо й надалі брати участь у Вищій лізі серед жіночих команд.

Василь Сухомлинов, головний тренер ЖФК «Tesla» (Харків):

Загалом, команда задоволена сезоном. Окрім того, що посіли друге місце у чемпіонаті, хотілося б здобути Кубок України. Однак, на це є об’єктивні та суб’єктивні причини. Та сама воля жеребку. Нам вдалося пройти команду «IMS-НУХТ», яку дуже довго не могли здолати. Однак, поступилися «Будстар-НПУ». Втім, основні чинники припинення участі у кубкових змаганнях на стадії півфіналу варто шукати у собі. Зважаючи на всі ці обставини, сезон можна назвати задовільним.

Перед початком чемпіонату всі зійшлися на запропонованій схемі проведення змагань. Хоча, можливо формат з плей-офф був би трохи цікавішим. Втім, претензій до системи розіграшу та організації змагань я не маю. Загалом, дуже добре, що в останній момент додалася команда «Будстар-НПУ», яка допомогла ще більше закрутити інтригу у чемпіонаті. Цьогоріч у ньому брали участь 7 команд, і хотілося б всім подякувати. Потенційні зміни у системі розіграшу мають залежати саме від кількості команд. Хотілося б, щоб вона збільшувалася. У нас є 4 учасники, які до останнього боролися за медалі – це «IMS-НУХТ», «Будстар-НПУ», «ПЗМС» та ми. Дуже цікавий колектив – «Ладомир», який також хотілося б зберегти на майбутнє.

Завдання на наступний сезон ставитимемо з розрахунком на чемпіонство. Щодо підготовки, то будемо дивитися на кількість команд та налаштовуватимемося на очні протистояння з ними.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!