Екстра-ліга: анонс 9 туру

Чемпіонат України серед команд Екстра-ліги сезону 2016/2017 вже наблизився до свого екватора. 19 листопада будуть зіграні поєдинки 9 туру, і це означає, що перше коло буде позаду. Тому, для кожної з десяти команд-учасниць сезону буде справою честі закінчити першу частину турнірної дистанції на мажорній ноті.

Перший поєдинок 9 туру буде дуже цікавим. Річ у тім, що у двох минулих сезонах «Ураган» жодного разу не виграв у «Титан-Зорі», коли матчі проходили в Івано-Франківську. Двічі «дракони» мінімально поступалися «титанам». Тому, тепер івано-франківцям треба брати реванш у покровців за минулі невдачі.

Звісно, «ураганівці», які до цього поєдинку в нинішньому сезоні ще не програвали вдома, мають бажання продовжити цю безпрограшну домашню серію. І у підопічних Івана Скіцка все для цього є. Господарі майданчика дуже ретельно готувались до цієї гри. Чи допоможе це їм у матчі? Невідомо. Але факт залишається фактом: якщо «Титан-Зоря» дасть «Урагану» можливість зі стартових хвилин заграти першим номером, то покрівцям доведеться дуже сильно попрацювати. Втім, ми всі знаємо, як підопічні Віталія Соломки вміють грати на контратаках. Можливо, і цього разу ставка на таку гру допоможе Пічкурову та компанії. Тим більше, ми пам’ятаємо, як «титани» реалізовували свої шанси у контратаках під час матчу проти «ЛТК/ІнБев/НПУ». Тому, в цьому контексті гравці «Урагану» мають бути обережними, якщо вони не хочуть програвати покрівцям третій домашній поєдинок поспіль.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Титан-Зоря» (Покровське)
19 листопада 2016 року. Івано-Франківськ. Манеж Коледжу фізвиховання – 12.00
Арбітри: Л. Жиронкін (Київ), І. Якимишин (Львів), Я. Вовчок (Івано-Франківськ)
Хронометрист: В. Гронський (Івано-Франківськ)
Суддівський спостерігач: О. Банасько (Київська обл.)

Під час минулого домашнього матчу «Кардинала» пролунала така цікава інформація, що рівненська команда вже близько року не виграє у рідних стінах. Чому так відбувається? Мабуть, і сам наставник «кардиналів» Сергій Піддубний не знає. Звичайно, якби суперником рівнян у цій зустрічі був не «Локомотив», а якась інша команда, то шанси на те, щоб нарешті здобути таку довгоочікувану домашню перемогу у Фаренюка та компанії були би значно вищими. А так…

А так рівнянам доведеться грати проти «Локомотива», який, судячи з усього, буде не проти продовжити свою феєрію, яка була у матчі проти «ЛТК/ІнБев/НПУ». Тим більше, зараз харків’яни вийшли на пік форми. І для рівненської команди це буде додаткова проблема. А от чи вирішать вони цю проблему? В принципі, майже у кожній грі «кардинали» мали хороші шанси на перемогу. Але у деяких епізодах підводила реалізація моментів, яка зводила всі зусилля нанівець. А у грі з «Локо» таких моментів може бути небагато. Тому, господарям майданчику треба дорожити своїми гольовими можливостями.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Локомотив» (Харків)
19 листопада 2016 року. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4 – 13.00
Арбітри: М. Чубінський (Київ), О. Білащенко (Чернігів), П. Кравцов (Рівне)
Хронометрист: В. Дзюра (Рівне)
Суддівський спостерігач: С. Гроховецький (Київ)

Чорноморський «Юні-Ламан» у минулому турі став автором сенсації, відібравши два очки у «Продексіма». Хоча могли підопічні Сергія Бутенка і виграти цей матч. Проте, нічия теж хороший результат для чорноморців. А от гра проти «Сокола» буде мати для «Юні-Ламана» важливе турнірне значення. Перемога дозволить представникам Одеської області увійти до когорти тих команд, які будуть боротися за право завоювати восьму позицію, яка дає можливість зіграти у плей-офф. Звичайно, про плей-офф казати поки що рано, але теоретично у «Юні-Ламана» можуть з’явитися шанси на «постсезонку». Тим більше, «Сокіл» - це як раз одна з тих команд, з якою «помаранчеві» реально можуть поборотись.

У цій зустрічі, скоріше за все, перевагу матиме команда, яка зможе забити першою. Тим більше, якщо враховувати те, що обидві команди – молоді, можна передбачити, що боротьби за ініціативу, а тим більше – за право повести у рахунку і за остаточну перемогу, буде дуже багато.

«Юні-Ламан» (Чорноморськ) – «Сокіл» (Хмельницький)
19 листопада 2016 року. Чорноморськ. Спорткомплекс «Юність» - 13.00
Арбітри: Є. Динник (Харків) , І. Овчинніков (Запоріжжя), О. Ткач (Одеса)
Хронометрист: В. Докучаєв (Чорноморськ)
Суддівський спостерігач: С. Кравцов (Київ)

Столичний «ХІТ», який до цього ще жодного разу не програв у Екстра-лізі, має можливість завершити перше коло з максимумом набраних очок. Для цього підопічним Олега Лук’яннка треба лише обіграти «Продексім». Тим більше, той факт, що кияни гратимуть вдома, має додати їм додаткових сил. Ми вже відзначали те, як «ХІТ» зміг здобути звитяги над іншими фаворитами чемпіонату: «Локомотивом», «Ураганом», «Енергією». І ось тепер «кабельники» мають пройти випробування ще однією командою, чиї плани на цей сезон дуже серйозні.

За рахунок чого «ХІТ» може здобути свою дев’яту перемогу поспіль? Про фактор свого паркету ми вже казали. Але треба ще згадати, що і провідні гравці «ХІТа» наразі знаходяться у непоганій формі. Тому, в цьому плані гравцям «Продексіма» буде нелегко. З іншого боку – херсонці явно бажатимуть виправитися за несподівану нічию проти «Юні-Ламана». Тим більше, «мельники» зараз проводять непогану серію без поразок. І це, мабуть, буде головною інтригою центрального матчу туру.

«ХІТ» (Київ) – «Продексім» (Херсон)
19 листопада 2016 року. Київ. Спорткомплекс ЦСКА – 14.00
Арбітри: О. Кухарь (Кривий Ріг), С. Подворний (Хмельницький), Р. Лутій (Київ)
Хронометрист: Д. Шептун (Київ)
Суддівський спостерігач: Ю. Веремчук (Рівне)

Вперше у цьому сезоні «ЛТК/ІнБев/НПУ» зіграє домашній матч у Житомирі, а не у Києві. І це, в принципі, логічно. Враховуючи те, що ця команда представляє кілька міст одразу, то треба дати можливість побачити наживо футзал не тільки у столиці України. Тому, в Житомирі, де футзал традиційно люблять, має бути свято. Тим більше, це буде перший поєдинок такого високого рівня на паркеті житомирського ФОКу. Навесні ця арена приймала Всеукраїнський фінал Аматорської футзальної ліги України, а тепер прийматиме поєдинок Екстра-ліги, який, до того ж, буде транслюватись на каналі «Спорт-1». І це, до речі, буде дебютна трансляція саме з Житомира. Сподіваємось, що вона буде вдалою.

Що стосується гри, то обом командам кров з носа потрібні очки. «Енергія» перед цим програла два домашніх матчі поспіль, чого з чинними чемпіонами України не було вже давно. Тому, підопічні Валерія Легчанова прагнитимуть бодай би на виїзді реабілітуватись. А що стосується «ЛТК/ІнБев/НПУ», то об’єднаній команді, перш за все, треба зробити висновки після розгромної поразки від «Локомотива» з рахунком 10:2. І у цій грі ми, власне кажучи, і побачимо, як підопічні Валерія Туркіна зробили роботу над помилками.

«ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ) – «Енергія» (Львів)
19 листопада 2016 року. Житомир. ФОК – 14.00
Арбітри: Є. Гордієнко (Одеса), С. Черноусов (Херсон), М. Подранний (Житомир)
Хронометрист: А. Загоруйко (Житомир)
Суддівський спостерігач: Ю. Воложенко (Харків)

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України 
Фото: СК «Сокіл» (Хмельницький)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!