Parimatch Екстра-ліга 2021/2022: підсумки матчів 20-го туру

У п’ятницю та суботу були зіграні поєдинки чергового туру у еліті українського футзалу. 

«ДЕ ТРЕЙДИНГ» (Миколаївка) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 0:6 (0:2)
Голи:
Масевич (1), Мих. Грицина (8), Моспан (28), Радевич (33, 38), Швед (36)
Попередження: Сагайдачний (19)

«ДЕ ТРЕЙДИНГ»: Кравець (Гурко) – Калуков, Дзюба, Виставной, Сагайдачний – Мозговий, Іванов, Жуніор, Жан Карлос, Родрігіньо, Лео, Вацюк, Аніскін

«Ураган»: Колток (Левандівський) – Фаренюк, Кордоба, Моспан, Масевич – Швед, Шеремета, Коваль, Абакшин, Мик. Грицина, Радевич, Мих. Грицина - Кардаш (в) 

У першій зустрічі туру боротьби, на жаль, не вийшло. Господарі не встигли ще вийти із роздягальні як на 15 секунді отримали перший м’яч у свої ворота від Масевича після розіграшу стандарту. 

Починати з 0:1 – завжди неприємно, тим паче, коли граєш проти чинного чемпіона. Івано-франківці далі стали більше грати по ситуації, контролюючи хід гри. Свої шанси мали і господарі, але з реалізацією цього дня були проблеми у команди Олександра Хурсова. Не допомогла навіть бразильська четвірка, яка вперше в сезоні провела повний матч. Було помітно, що легіонери поки що перебувають не в своїй тарілці, що після поєдинку підтвердив і керманич команди з Миколаївки. Глобально в такій ситуації для «ДЕ ТРЕЙДИНГа» немає різниці як програвати, все одно, це нуль набраних очків. Найприкріше те, що більшість голів команда просто подарувала супернику, грубо помиляючись біля своїх воріт. 

А ось «Ураган» своє завдання на виїзну серію виконав: привіз додому три очки із Миколаївки і результативну кубкову нічию з Херсону. Далі – чергова битва з «Продексімом», аби з’ясувати, хто із грандів буде грати у Фіналі Восьми Parimatch Кубка України, а хто усі сили уже кине на матчі чемпіонату. 

«Енергія» (Львів) – «Продексім» (Херсон) — 1:1 (1:0)
Голи:
Кузь (1) – Даніель Роза (23)
Попередження: Когут (13) – Даніель Роза (10)

«Енергія»: Войтович — Кузь, Буньо, Теряєв, Ковальчук, Пелех, Легендзевич, Когут, Королишин, Струк, Цілик, Майовецький – Пітуля, Морикишка

«Продексім»: Савенко, Даніель Роза, Клаудіньо, Евертон, Микитюк, Сорокін, Корсун, Зварич, Шотурма, Бессалов, Маєвський – Ципун, Козлов

Слідом за «Ураганом» на майданчик вийшов і лідер сезону – «Продексім», якому ми пророкували непростий виїзд до Львова. Власне, так і трапилося. 

«Енергія» довго не запрягала, і господарі з перших секунд пішли атакувати великими силами. Тому і не дивно, що рахунок на табло змінився уже на стартовій хвилині, коли Кузь виявився найбільш спритним біля чужих воріт. Для львівських уболівальників кожен м’яч Тараса – це особлива радість. Можливо, для когось і незвично бачити обійми гравця на трибунах «Боско-Арени», але уже помітно, що нова зала поступово стає своєю для команди Валерія Легчанова, і рідні стіни поступово починають допомагати «біло-зеленим». 

«Продексім», здавалося б, особливо і не здивувався пропущеному м’ячу, суперники і надалі продовжили грати від ножа, постійно створюючи небезпеку. Другий гол довелося чекати більше тайму, лише на старті другої половини Даніель зрівняв рахунок. Як виявилося, це був останній м’яч у цій грі. 

Тож, тепер «мельники» мають лише два очки переваги над «Ураганом», та й не забуваємо про «ХІТ», який завжди поруч і явно не хоче залишатися на третій позиції.  Що стосується «Енергії», то господарі закріпилися на шостому місці. Нижче посунути їх буде дуже важко, а ось поборотися за четверту сходинку – реально, хоча і до «Кардинала-Рівнестандарт», і до «Viva Cup» відстань складає вже чотири очки. 

«Кардинал-Рівнестандарт» (Рівне) – АФФК «Суми» (Суми) – 2:2
Голи:
Кравчук, 7, Новак, 39 – Малиновський, 34 (у власні ворота), Новак, 40 (у власні ворота)

«Кардинал-Рівнестандарт»: Бакинський – Новак, Панкратій, Малиновський, Волянюк, Кручок, Басич, Кравчук, Бондар, Фетько, Горпинич, Скибчик, Рибінський – Дяченко

«Суми»: Сіріцький – Ессаргіні, Гурєєв, Власенко, Катеринін, Волков, Воронцов, Расторгуєв, Бабинін, Нагорний, Пимоненко – Пєтухов

Найдраматичнішим матчем туру сміливо можна назвати зустріч в Рівному, куди завітали «Суми». Команда Ярослава Пєсоцького після неочікуваної перемоги над «Енергією» (1:0) у попередньому турі знову приємно здивувала фузальну спільноту. 

У нинішньому сезоні рівняни двічі впевнено перегравали суперника (7:1 та 3:1), але цього разу гості зуміли набрати очки. Молода команда Ярослава Пєсоцького цього разу намагалася максимально ефективно зіграти біля своїх воріт – і це їй вдалося. Вкотре доводиться констатувати, що ігрова практика йде на користь і Олександру Сіріцькому, який поступово стає справжнім лідером колективу. Окремо варто виділити його участь у першому голі команди, коли голкіпер розігнав атаку і віддав результативну передачу на Бабиніна. 

Кінцівка зустрічі стала кульмінацією всього матчу. Спочатку Богдан Новак вдало зіграв біля чужих воріт і відзначився ударом головою, а за півсекунди до кінця матчу прикрий рикошет якраз від його ноги встановив кінцевий рахунок. Результат точно не найгірший для суперників, хоча в Рівному нічиєю були дуже незадоволені, зважаючи на боротьбу за четверте місце. 

«Viva Cup» (Харків) «Сокіл« (Хмельницький) – 4:3
Голи
: Моспан, 6, 30, Овсянніков, 11, Васильєв, 23  – Первєєв,18, Гуцуляк, 28, Абзалов, 34
Попередження: Стаднік, 10, Зміївський, 29, Положій, 30 – Гуцуляк, 10

«Viva Cup»: Положій – Ланко, Зміївський, Рибак, Моспан, Бондар, Сорокін, Васильєв, Овсянніков, Калашник, Стаднік – Мірошніченко

«Сокіл»: Бабенко (Шевченко) – Первєєв, Гуцуляк, Данилюк, Боднар, Хамдамов, Абзалов, Донець, Бабак, Татумірак, Орган

А закривали програму туру у Харкові, де місцевий «Viva Cup», все ж, зміг взяти реванш у «Сокола» за виліт із Parimatch Кубка України. 

Господарі, які незвично для себе цього разу приймали суперника у залі університету імені Каразіна, здалося, були більше готові до незвичних умов. Тим паче, швидкі два м’ячі у виконанні Моспана і Овсяннікова додали команді Романа Перадзе впевненості в собі. Варто, напевно, констатувати, що цього разу не досить вдалий матч провів і Бабенко, з чим навіть погодився Роман Ковальчик. 

Звісно, коли у тебе така молода команда, то невпевнені дії будуть інколи виникати, і стабільність – це явно не той випадок. Незважаючи на все, гості до останнього боролися, намагаючись із п’ятим польовим врятувати гру. Після ударів Хамдамова та Пєрвєєва вони були максимально близькими до цього. 

Однак, доля повернула харків'янам боржок – і харківська команда за очковими показниками наздогнала «Кардинал-Рівнестандарт». А у «Сокола» починається відчайдушна боротьба за плей-оф, тим паче, «Суми» у двох матчах набрали чотири очки і саме на таку кількість балів уже випереджають молодь із Хмельницького. 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!