Parimatch Екстра-ліга 2021/2022: анонс матчів 20-го туру

Найближчої п’ятниці та суботи у рамках чергового туру Parimatch Екстра-ліги буде зіграно чотири поєдинки.

«ДЕ ТРЕЙДИНГ» (Миколаївка) – «Ураган» (Івано-Франківськ) 
12:00. м. Сєвєродонецьк, Льодовий ПС

Программа 20-го туру Parimatch Екстра-ліги буде відкрита у Сєвєродонецьку, куди у гості до місцевого «ДЕ Трейдинга» завітає «Ураган». 

Наразі команді Максима Павленка можна лише поспівчувати. Вдалий виступ збірної України на Євро-2022 поставив «драконів» у незручне становище. Спочатку івано-франківці провели принциповий матч вдома з «ХІТом» (3:1), потім поїхали на кубковий поєдинок до Херсона, де також здобули позитивний результат (3:3), а зараз виїзне турне продовжиться на сході України. І це перед матчем-відповіддю з «Продексімом» вдома – в іншому куточку країни. 

Стратегічно цією зустріччю можна було б й пожертвувати. Обойма гравців у Павленка досить широка, і не варто виключати, що у п’ятницю когось із футзалістів основи ми не побачимо на майданчику. Ситуація у турнірній таблиці глобально стабільна, і, враховуючи, що попереду плей-оф, «дракони» з позиції сили розуміють, що особливої різниці, грати проти сьомої чи шостої команд ліги, немає. 

А ось кому нікуди відступати, так це господарям майданчику. Поразка у Хмельницькому минулими вихідними знову додала інтриги у турнірній таблиці. Здається, за рівнем складу команда Хурсова повинна без проблем обходити і «Сокіл», і «Суми», але поки що впевненої переваги у господарів немає. З іншого боку – вдома «ДЕ ТРЕЙДИНГ» завжди грає цікаво і непередбачувано, намагаючись робити ставку на атакувальний стиль. Враховуючи втому «Урагана» (не лише фізичну), шанси миколаївців на позитивний результат підвищуються. 

«Енергія» (Львів) – «Продексім» (Херсон)
16:00. м. Львів, «Боско-Арена»

У схожій з «Ураганом» ситуації перебуває і «Продексім». Різниця лише в тому, що херсонці комфортно лідирують у чемпіонаті, маючи чотири очки переваги над тими ж «драконами». 

Зараз «Продексіму» важливо провести цю гру з найменшими фізичними та кадровими втратами. Помітно, як «мельникам» не вистачає Миколи Білоцерківця, який отримав травму у розташуванні збірної України. Все ж таки «стовпів» його рівня у нашому чемпіонаті дуже мало, і вся глибина складу повноцінно не може компенсувати відсутність вихованця сумського футзалу. 

В «Енергії» поки що регулярний сезон виходить неоднозначним. Львів’яни можуть як дати бій фавориту, так і втратити очки у зустрічах із аутсайдерами. Навіть головний тренер «енергетиків» Валерій Легчанов, здається, часом не розуміє, що відбувається з командою. За рівнем гри «біло-зелені» однозначно повинні бути вище, ніж на шостій позиції, але, як зазначав наставник господарів, інколи просто не вистачає фарту. А його, як відомо, потрібно заслужити. Стратегічно шоста сходинка – не дуже вдала диспозиція перед плей-оф. Навряд чи у Львові хочуть відразу грати проти одного з грандів. Тому зараз «Енергії» потрібно уже більше грати з позиції власної сили, щоб надолужити згаяне і виправити турнірну ситуацію. 

«Кардинал-Рівнестандарт» (Рівне) – АФФК «Суми» (Суми)
13:00. м. Рівне, ДЮСШ №4

Суботня програма туру, як здається на перший погляд, має нам подарувати два бойових матчі. І перший із них відбудеться у Рівному. 

«Кардинал-Рівнестандарт», щиро кажучи, уже гарантував собі місце у плей-оф (22 очки), хотя математично це і не так. Звісно, суперники з підвалу турнірної таблиці будуть намагатися вхопитися за останню соломинку, але обійти рівнян буде дуже складно. Зараз хлопцям Олександра Бондаря важливіше забронювати за собою четверту сходинку, щоб мати перевагу домашнього майданчику на першій стадії матчів на виживання. 

«Суми», якщо говорити про нинішній сезон, справляють найбільш неоднозначне враження. Постійні кадрові зміни не дають змоги сформувати «кістяк» команди. Зважаючи на те, що трансферне вікно уже закрилося, то зараз можно уже говорити про певну стабільність. Вістів команді Ярослава Пєсоцького має додати і перемога у минулому турі над «Енергією» (1:0). До слова, єдиний м’яч забив Владислав Воронцов, який приїхав у команду за кілька днів до дебюту. 

Для сумчан наразі першочергове завдання полягає у тому, щоб вийти у плей-оф Здавалося, після перемоги над львів’янами це стало простіше, але уже наступного дня «Сокіл» також здобув три очки. Інтрига внизу турнірної таблиці максимальна, і боротьба протягом третього кола між «Сумами», «ДЕ ТРЕЙДИНГом» та «Соколом», скоріше за все, буде тривати до останнього туру. 

«Viva Cup» (Харків) – «Сокіл» (Хмельницький) 
14:00. м. Харків, СК «Каразінський»

А закриватиметься 20-й тур у Харкові, де на майданчик вийдуть давні знайомі – «Viva Cup» та «Сокіл». Нагадаємо, саме ці команди боролися за вихід до Фіналу Восьми Parimatch Кубка України, і неочікувано для багатьох туди потрапили саме підопічні Романа Ковальчика. 

Серед трьох аутсайдерів, про яких ми згадували вище, у «Сокола» наймолодша, але точно не найслабша за грою команда. Керівництво клубу уже не перший рік натякає, що найближчим часом ці «діти» виростуть і дадуть жару решті команд. І цей сезон уже показує, що «соколята» йдуть правильним шляхом. 

Що стосується колективу Романа Перадзе, то тут ситуація простіша. Та сама боротьба за четверту позицію. Рівняни поки що попереду на два очки, але ще все коло попереду, та й «Енергія», яка відстає на два бали від господарів не буде сидіти склавши руки і втрутиться у ці розбірки. Третє коло також повинно дати відповідь на запитання, чи зможуть у Харкові повноцінно замінити Дмитра Литвиненка, який за короткий час став одним із лідерів колективу. Зайвий раз нагадувати, що воротар – це півкоманди, напевно, не варто. 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!