Іспанія – Україна – 4:1. Післямова

Пропонуємо вашій увазі післяматчеві коментарі гравців і головного тренера збірної України – Ігоря Корсуна, Ігоря Чернявського, Петра Шотурми та Олександра Косенка.

Ігор Корсун, гравець збірної України

– Зважаючи на гру, можна скажати, що не такою страшною є та збірна Іспанії як її малюють?

– Навіть за непоганої гри нам не вистачило забитих голів. Були чудові нагоди, але не вистачило реалізації. Загалом, футзал, який ми продемонстрували у цьому матчі був непоганим.

– Суперник чимось здивував чи розчарував?

– Іспанія зіграла на своєму рівні. Це одна з найкращих збірних світу. Вони завжди грають на високому рівні.

– Збірна України стала півфіналістом, але без медалей. Задоволені собою?

– Коли вийшли до півфіналу були дуже задоволеними. Апетит приходить під час їжі. Дуже хотілося здобути медалі. Загалом, хочу подякувати усій Україні за ту підтримку, яку ми відчували, за неймовірні емоції. Це було просто чудово! Ми працюємо саме заради таких емоцій, які були під час чемпіонату Європи.

– Що найбільше запам’яталося на цьому Євро?

– Напевно, вихід до півфіналу завдяки перемозі над Казахстаном.

– Вболівальники відчайдушно підтримували збірну України впродовж турніру. Наскільки сьогодні відчувалася їхня присутність на трибунах?

– Підтримка просто неймовірна. Грати коли тебе женуть вперед – одне задоволення. Ще раз хотів би висловити вболівальникам свою подяку!

Ігор Чернявський, гравець збірної України

– Чого забракло команді у сьогоднішньому матчі?

– Насправді, не кожна команда створює таку кількість гольових нагод біля воріт збірної Іспанії як збірна України. Реалізація нас сьогодні підвела. Через велике бажання ми не змогли завштовхати м’яч у багатьох епізодах.

– Як оціните той результат, який команда продемонструвала на турнірі?

– Загалом, ми задоволені тим, що ми опинилися у півфіналі. Однак, зараз всі засмучені тим, що команда завершила турнір без медалей. Ми були досить близькими до того, щоб опинитися у фіналі. Сьогодні я не вважаю, що ми поступилися супернику по грі. У нас було достатньо моментів, щоб результат був іншим. Дякую за підтримку!

Петро Шотурма, капітан збірної України

– Підбийте підсумки турніру для збірної України.

– Накопичилося дуже багато позитиву. У нашій команді панувала радісна атмосфера. Всі були згуртованими. За колектив не соромно взагалі. Можливо, після матчу з Нідерландами якась команда опустила руки. Однак, нам не завадив навіть спалах коронавірусу. Намагалися продемонструвати якісний футзал, і з кожним матчем нам це вдавалося все більше й більше.

– У самому колективі відчувалося, що команда додавала від матчу до матчу?

– Звичайно! Напевно, атмосферу нашого колективу може зрозуміти лише той, хто у ньому був. Мені здається, що ми гідно представили Україну на цьому турнірі.

– Ви уявляєте наскільки зросла популярність футзалу у країні. Попередній матч у прямому ефірі переглянули 1,5 мільйона людей. Переконаний, що сьогодні кількість глядачів також була дуже великою. Які у Вас враження від такої уваги?

– Один тренер перед матчем нам сказав, що ми зробили великий крок вперед для України у цьому виді спорту. Деякі хлопці вагалися який вид спорту обрати: футзал чи футбол. Завдяки таким матчам ми довели, що розвиток футзалу в Україні рухається у правильному напрямку.

– Сьогодні по грі не здавалося, що суперник надто переважав збірну України.

– Ми думали, що буде навала від іспанців з перших хвилин. Однак, так вийшло, що перших хвилин 8-10 ми переважали суперника у грі 4х4. У нас було набагато більше моментів. Їм вдалося краще реалізувати свої нагоди. Хлопці віддали все, що у них було. Нам вдалося дати бій іменитому супернику.

– Наскільки підтримка трибун допомагала команді?

– Коли грав гімн у матчі з Росією – мурахи заполонили все тіло. Відчуття не передати емоціями. Атмосфера була божевільною. Я можу сказати, що Україна завжди пишалася і буде пишатися своїми вболівальниками. Вдячний всій Україні за підтримку. Ми зробили, що могли, але ще скажемо своє слово у майбутньому.

Олександр Косенко, головний тренер збірної України

– Результат матчу за третє місце не можна назвати позитивним, але сам турнір виявився для збірної України вдалим. Підбийте підсумки Євро-2022 для нашої команди.

– Ми увійшли до четвірки найкращих команд Європи. Це неабияке досягнення та безцінний досвід. Ми повинні скористатися ним і зрозуміти за рахунок чого ми можемо перемагати та потрапляти до півфіналу чемпіонату Європи. Ми проаналізуємо цей турнір. Я вважаю, що у кожному матчі команда виглядала непогано.

– Португалія, Казахстан, Росія, Іспанія – це ТОР збірні Європи. Всього одна перемога над Казахстаном у цих протистояннях, але за грою ми не поступалися нікому. Збірна України дійшла до того рівня, що може на рівних грати з такими командами?

– Я хочу, щоб гравці повірили, що з топовими збірними можна не лише грати, а й перемагати їх. Це важко, але можливо. Потрібно намагатися досягати таких результатів за допомогою своєї гри. Якщо не рухатися у цьому напрямку – буде складно.

– Чи задоволені результатом команди на цьому турнірі?

– Так, я задоволений результатом. Однак, впродовж турніру хотілося більшого. Коли потрапили до півфіналу – мали бажання грати у фіналі. Загалом, я задоволений грою команди, її самовідданістю. Окремо вдячний вболівальникам й тим, хто причетний до цього свята.

Фото: УЄФА

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!