Наші за кордоном – 7. Огляд виступів українців у іноземних чемпіонатах + ВІДЕО

Офіційний сайт Асоціації футзалу України представляє огляди національних чемпіонатів країн, в яких грають українські футзалісти, за тиждень, що минув.

Білорусь

В регулярному чемпіонаті наразі перерва, але кінцівка року в Білорусі повністю віддана кубковим подіям. Минулого тижня відбулися матчі 1/8 Кубку Білорусі, в яких були задіяні 15 команд Вищої ліги та одна з Першої. На цій стадії кубкового турніру, а також в чвертьфіналі, суперники виявляють сильнішого лише в одному матчі.

«Борісов-900» (Борісов) – «БЧ» (Гомель) – 2:1
Голи українців: Євген Рогачов-1 – Артем Золотухін-1
Кубковий вік-енд розпочався матчем між командами, які очолюють українські тренери Сергій Гупаленко та Олександр Даниленко. Перший тайм був за гостями, у яких Артем Золотухін відкрив рахунок на 20-й хвилині прямим ударом зі штрафного. А вже по перерві за безпосередньої участі українських легіонерів господарі вирвали путівку до чвертьфіналу. На 27-й хвилині Євген Рогачов відновив рівновагу, а на 36-й Олександр Хурсов зробив гольову передачу на Пілецького, який приніс перемогу команді Сергія Гупаленка.
Додамо, що Валерій Брожко у господарів, і Микита Можейко у гостей отримали по жовтій картці.
В 1/4 фіналу «Борісов-900» на своєму майданчику зіграє з мінською командою «Динамо-БНТУ», яка у столичному дербі сенсаційно переграла МАПІД 6:3.    

Відеоогляд матчу

«Охрана-Динамо» (Мінськ) – «Форте» (Могильов) – 1:0
Команда українського тренера Сергія Задорожного, який сам провів повний матч за «Форте» в першій четвірці, вибула з Кубку Білорусі, пропустивши єдиний м’яч в середині другого тайму.

«Аматар» (Брест) – «ВРЗ» (Гомель) – 1:3
Голи українців:
у гостей – В’ячеслав Григор’єв-1, Дмитро Шамлі-1 
Виїзний матч проти одного з аутсайдерів Вищої ліги не став легкою прогулянкою для лідера чемпіонату Білорусі. В’ячеслав Григор’єв та Дмитро Шамлі забили по м’ячу в першому таймі, а вже перед фінальною сиреною суперники обмінялися влучними ударами.        

«Дорожнік» (Мінськ) – «Агрокомбінат південний» (Гомельський р-н) – 3:2
Сергій Якунін
провів за господарів весь матч в першій четвірці, проте жодним чином в грі не відзначився.

В 1/4 фіналу «ВРЗ» в Гомелі зіграє з «Дорожніком».    

«ВітЕн» (Орша) – «Авангард» (Гомель) – 4:1
Андрій Чернієнко
став асистентом четвертого голу, який остаточно зафіксував перемогу «енергетиків» над єдиним представником Першої ліги на цій стадії Кубку Білорусі.

В 1/4 фіналу «ВітЕн» на виїзді зіграє в Мінську проти «Охрани-Динамо».    

«УВС-Динамо» (Гродно) – «Сталіца» (Мінськ) – 3:5
Гол українців:
у господарів Денис Мазний-1
Денис Мазний відкрив рахунок на 4-й хвилині, проте господарі, попри палку підтримку місцевих вболівальників, не змогли створити сенсацію. Гості дуже вдало застосовували підчас матчу періодичні підключення свого голкіпера Дмитра Полякова до атаки, і таким чином змогли забити три м’ячі. Той же Поляков забив у порожні ворота п’ятий м’яч гостей, коли гродненці намагалися врятуватися за рахунок гри з п’ятим польовим гравцем.   

Відеоогляд матчу

«Лідсельмаш» (Ліда) – «Граніт» (Мікашевічі) – 4:0
Гол українців: Дмитро Іванов-1
Дмитро Іванов та Дмитро Камеко в першому таймі зробили по результативній передачі, а після перерви, на 25-й хвилині, Дмитро Іванов встановив остаточний рахунок матчу.

В 1/4 фіналу «Лідсельмаш» на виїзді зіграє в Мінську проти «Сталіци», і це найцікавіша пара в чвертьфінальній стадії Кубку Білорусі, матчі якої будуть зіграні 29-30 грудня.  

Росія

У чемпіонаті Росії відбулися спарені матчі 11-го туру.

«Діна» дуже впевнено провела обидва матчі проти «Тюмені» та здобула дві перемоги. Завдяки цьому, а також тому, що найближчий переслідувач, «Газпром-Югра», втратив три очки, поступившись в одному з двох матчі «Норільському нікелю», команда Євгена Іваняка зміцнила своє лідерство в російській Суперлізі, маючи відрив від другого місця в 5 очок та ще й гру в запасі.

Голкіпер збірної України приймав участь у другій грі, та незважаючи на 4 пропущені м’ячі, неодноразово виручав свою команду. Вирішальним в другій грі став початок другого тайму, коли за рахунку 2:2 господарі упродовж двох хвилин двічі вразили ворота «Тюмені».

Володимир Разуванов та його «Прогрес» у двох матчах проти «Динамо» дали справжній бій чемпіону Росії, а сам гравець збірної України дуже плідно попрацював на результат. Так, в першій грі Разуванов двічі зрівнював рахунок, коли його команда поступалась 0:1 та 1:2. І наступного дня «Прогресу» довелось наздоганяти грізного суперника, і в першому таймі Володимир Разуванов перевів гру до нічийної гавані – 2:2. По перерві «Прогрес» знову відпустив «Динамо» від себе – 2:4, але й цього разу зміг відіграти відставання – 4:4. Але втримати позитивний результат «Прогресу» не вдалося, пропустивши п’ятий вирішальний м’яч за півтори хвилини до фінальної сирени.

Трьома забитими м’ячами у ворота «Динамо» Володимир Разуванов збільшив свій гольовий доробок до 11 голів, і в списку голеадорів Суперліги поділяє 9-11 місця з Андрієм Батирєвим та Сергієм Івановим.       

«Діна» – «Тюмень» – 3:0 (2:0)

«Діна» – «Тюмень» – 6:4 (2:2)

«Прогрес» – «Динамо» – 2:2 (0:1)

Коментар до гри Володимира Разуванова

«Прогрес» – «Динамо» – 4:5 (2:2)

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ ЛІДЕРІВ

 

Команди

І

В

Н

П

М

О

1

Діна

16

11

5

0

84-38

38

2

Газпром-Югра

17

10

3

4

60-45

33

3

Сібіряк

16

10

2

4

84-67

32

 
Прес-служба Асоціації футзалу України      

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!