Олександр Косенко: «Мабуть, не вдалося подолати стартове хвилювання»

Після матчу між збірними України та Бельгії (1:0) головний тренер української збірної Олександр Косенко в інтерв’ю каналу «XSPORT» поділився своїми думками щодо гри.

- Олександре Петровичу, напружена гра, рахунок 1:0. Що можете сказати по гарячих слідах?
- Стартова гра, хвилювання. Мабуть, не вдалося подолати це хвилювання. Багато хто з хлопців вперше грає в таких офіційних іграх. Тому, десь хоч це і банально звучить, але так і є. Хто грав, той знає, що таке стартова гра в офіційних змаганнях. У тих моментах, у яких ми зазвичай забивали голи, тут якесь хвилювання було, що ми з таких позицій не забивали. Потім, звісно, в кінці хотілося зберегти цей результат. 1:0 – рахунок слизький, тому в кінці не лізли вже, намагалися зберегти рахунок, тому що нам все-таки потрібна була перемога. Слава Богу, ми її здобули. Хоча знову ж таки: ми не показали все те, на що здатні.

- Здавалося, що бельгійцям навіть на руку те, що вони грали у Києві, оскільки наші гравці старались забивати, а бельгійці грали в обороні.
- Я Вам так скажу. Завжди у позиційній атаці важко дається гра. Коли ми забиваємо швидкий м’яч, це дозволяє нам розкріпоститись. І тоді у нас все виходить. А коли не можемо забити або ведемо в один м’яч, то все одно присутня замкнутість. Повторюсь: де зазвичай нам вдаються моменти, цього разу, на жаль, не виходило.

- Михайло Грицина став таким собі мотором команди. Брав ініціативу на себе, обігравав, і ми дуже багато створювали за рахунок цього. Можливо, треба було більше брати на себе, а не грати через пас?  
- Ми це відпрацьовуємо і кажемо це хлопцям, які можуть обіграти, навіть змушуємо їх, щоб вони обігравали. Тому що ми бачимо, що якщо людина може обіграти, то не можна це тримати. У людини хороша швидкість, вибухова, за рахунок цього можна обіграти. Ми це вітаємо, але я знову кажу про стартове хвилювання, що десь було побоювання. Плюс, десь трибуни підганяли хлопців. Ми дякуємо нашим вболівальникам за те, що вони прийшли. Ми хотіли їх порадувати гарною грою. Але десь у нас щось не виходило. Тому, ми постараємось у наступних іграх докласти максимум зусиль, щоб порадувати наших болільників.

- Наступна гра – проти Чорногорії, яка безальтернативно поступилася Хорватії. Чи дивилися Ви гру?
- Ми дивились. Хлопці не дивились. На мій погляд, хорвати доклали стільки сил, скільки потрібно було для перемоги. На мій погляд, вони не напружувались. Хороша команда. Тому, дай бог нам зіграти вдало з Чорногорією, потім у нас буде ще день на відновлення. Але далеко забігати не будемо. Виграли цю гру, домоглися результату. Якщо розставляти, що важливіше – результат чи гра, то результат, безумовно, важливий. Знову ж кажу: хотілось більш впевнено виграти, щоб і голів побільше було. Але вийшло так, як вийшло.  

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!