Збірна ФФУ зіграла товариський матч зі збірною воїнів АТО

В рамках суспільних заходів, присвячених проведенню в Києві основного раунду кваліфікації чемпіонату Європи з футзалу, 9 квітня в Палаці спорту відбулася товариська гра між спільною командою Федерації футболу України та Асоціації футзалу України зі збірною учасників АТО, яка була складена з кращих гравців команд, що приймали в змаганнях Ліги з футзалу учасників АТО.

Збірна учасників АТО продемонструвала гідний рівень як фізичної підготовки, так і технічної та тактичної майстерності. Протягом двох таймів по 20 хвилин спільній команді ФФУ та АФУ було досить складно стримувати атаки на свої ворота, і в решті решти довелося поступитися. 

 

 

Команду учасників АТО представив Дмитро Погребняк, старший викладач кафедри фізичного виховання спеціальної фізичної підготовки Національного університету оборони України:

- Ідея цієї товариської зустрічі виникла після того, як була проведена Ліга з футзалу учасників АТО, яка проводилися у Вишневому. За підсумками цього турніру кращі представники з кожної команди були включені до збірної. Ініціатором цієї зустрічі виступила Федерація футболу України, і дуже приємно, що в теперішній, такий складний час йде співпраця між військовими і керівними органом українського футболу. Всі ми палко вболіваємо за збірну України з футзалу, бажаємо їй успіхів, і всім складом сьогодні будемо присутні на матчі національної футзальної команди зі збірною Чорногорії.         

Про важливість зустрічей з учасниками АТО не тільки на футбольних майданчиках, а і за їх межами, розповів віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко:

- Федерація футболу України та Асоціація футзалу України є надійними соціальними партнерами наших збройних сил. Це вже не перша наша спільна подія з хлопцями, які вже пройшли та зараз проходять АТО, і коли в нас з’являється вільний час, ми обов’язково зустрічаємося не тільки на матчах національних збірних з футболу та футзалу на трибунах, але й намагаємося зіграти в футбол між собою.

Щодо сьогоднішньої гри, то спільна команда Федерації футболу України та Асоціації футзалу України провела товариський матч зі збірної переможців Кубку з футзалу героїв АТО, в якій зібрані найкращі гравці всіх наших силових установ. Рахунок на табло – на користь армії, це зрозуміло. Але ми будемо прагнути, щоб таких ігор було набагато більше, щоб ми частіше зустрічалися для того, щоб хлопці могли трошки відволіктися від поточних справ, і завдяки футболу відновитися психологічно, по-дружньому поспілкуватися між собою. Тому що в цій команді представлені майже всі силові установи нашої країни, які виконують ті завдання, які стоять в зоні АТО.

Та й для нас, як для футбольних функціонерів, є можливість в перерві поспілкуватися, обсудити плани на перспективу. Щойно ми обговорювали тему того, що Федерація футболу України зробить все можливе для того, щоб подати заявку на проведення чемпіонату Європи з футболу 2022 року. І не тільки подати, але й зробити все, щоб вона була успішною.

Нагадаємо, що збірна України з футзалу переможно стартувала у відборі до Євро-2018, перегравши збірну Бельгії 1:0 та збірну Чорногорії 4:2. 11 квітня нашим найкращим футзалістам доведеться зіграти вирішальну гру зі збірною Хорватії.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!