Чемпіонат України серед ветеранів (40+) в Одесі: огляд другого ігрового дня

У Одесі проходить третій тур чемпіонату України серед ветеранів у віковій категорії «40+». Пропонуємо Вашій увазі результати поєдинків другого ігрового дня та огляди матчів.

«ТВД» (Львів) - ФК «Южноукраїнськ» 7:1
Голи:
Свищ, 6 (1:0). Паршиков, 8 (2:0). Свищ, 10 (3:0). Фок, 11 (4:0). Котельник, 14 (5:0). Котельник, 18 (6:0). Кисельов, 38 (6:1). Паршиков, 40 (7:1).

Якщо в матчі першого дня аутсайдер третього етапу чемпіонату гідно протистояв «Глорії» у першому таймі, провалившись у другому, то на цей раз вже до середини першого тайму «ТВД» вело з великим рахунком.

Роман Свищ точно пробив з семи метрів після ефектного скидання м'яча від Леоніда Маковського, Андрій Паршиков забив після «стіночки» з Андрієм Котельником, після чого Свищ оформив дубль, ударом з району центру лінії штрафного завершивши чергову широку розгонисту атаку львів'ян – 3:0.

Темп і рівень гри «ТВД» вражав, і складно було уявити, за рахунок чого гості з Южноукраїнська могли б переламати хід подій. Тайм-аут ніяк не вплинув на розвиток ситуації. Після удару Свища м'яч влучив у стійку, а на добиванні не без допомоги рикошету відзначився Тарас Фок, п'ятий гол Котельник забив з прекрасною хитрою передачі Паршикова, ну і далі Олег Кучер п'ятою вивів Котельника один в один, який і забив шостий м'яч – 6:0.

Друга половина поєдинку не вийшла настільки видовищною: львівський колектив діяв явно в економ-режимі, тримаючи в розумі суботнє протистояння з «Глорією». ФК «Южноукраїнськ» як міг намагався будувати свою гру, але на рівних протистояти «ТВД» виходило з великим трудом. Вже при експериментах львів'ян з п'ятим Володимир Кисельов скористався недбалої передачею опонента і вразив порожні ворота – 6:1. Але за шість секунд до фінальної сирени Паршиков безперешкодно пройшов по центру і вразив нижній кут – 7:1.

«Динамо» (Суми) - «Глорія» (Одеса) 2:2
Голи:
Шевченко, 3 (0:1). Тетявкін, 13 (1:1). Шевченко, 21 (1:2). Бойко, 35 (2:2).
На 40 хвилині Тетявкин («Динамо») не реалізував дабл-пенальті (мимо).

Зовсім інша за напруженням виходила друга зустріч дня. І навіть незважаючи на швидкий гол однофамільця і тезки головного тренера Національної збірної України з футболу, «Динамо» мало в чому поступалося одному з фаворитів другого квартету. Андрій Шевченко прийняв м'яч спиною до воріт, розвернувся і пробив під Олегом Хавренком – 0:1, і у партнерів явно можуть бути питання до своєму голкіперу. «Динамо» відігралося після класного розіграшу ауту: чітка перепасовка і хльосткий удар Романа Тетявкіна – 1:1, Юрій Снігур на мить не встиг підставити ногу під м'яч. Кінцівка тайму була навіть за сумчанами, і в парі епізодів воротаря одеситів довелося демонструвати свою майстерність.

Другий тайм почався з надшвидкого гола «Глорії». Розіграш з центру поля, розрізна передача з правого флангу від Резо Девдаріані і удар практично з «нульового» кута Шевченка – 1:2, Хавренко знову міг зіграти вдаліше. Якщо в першому таймі на п'яти фолах довелося грати гостям, то в другому з загрозою отримати дабл-пенальті діяло «Динамо». Це тільки додавало пікантності і без того неймовірно напруженому поєдинку.

Сумчани прикладали всіх зусиль, щоб відігратися, і за шість хвилин до фінальної сирени цього таки добилися. Знову розіграш ауту на правому фланзі, але на цей раз удар в дальній кут буквально від самої бровки Анатолія Бойка – 2:2. А за 20 секунд до фінальної сирени глядачі в СКА стали свідками першого в третьому турі чемпіонату дабл-пенальті. Руслан Табачун заробив фол в сантиметрах від центру лінії штрафного, і «Динамо» отримало право практично на даблпенальті, але Роман Тетявкін відправив м'яч над поперечиною.

«АРПІ» (Донецьк/Запоріжжя) - «Чорне море» (Одеса) 3:2
Голи:
Одєгов, 8 (1:0). Чернишов, 13 (2:0). Косенко, 15 (3:0). Шпичка, 36 (3:1). Шпичка, 38 (3:2).
Вилучення: Стародубовський, 7 («Чорне море»).

Третій матч дня міг достроково визначити володаря золотих медалей чемпіонату, і вже цей факт додавав до нього приставку «Супер». Але, звичайно ж, саме по собі протистояння майстрів такого калібру апріорі визначало зустріч центральною у турі.

Перший гольовий момент був за «АРПІ»: потужний удар здалеку головного тренера Національної збірної України з футзалу Олександра Косенка прийняла на себе поперечина. У відповідь біля стійки пробив Максим Павленко, а Тарас Шпичка з вбивчої позиції відправив м'яч повз цілі. Чорноморці потихеньку заволодівали ініціативою, але на 7 хвилині несподіваний поворот грі додало традиційне підключення голкіпера чорноморців до атаки і після перехоплення і удару Едуарда Босенко м'яч влучив у руку Костянтину Стародубовському – вилучення. Чисельну більшість донецько-запорізький колектив реалізував дуже швидко: передача з правого флангу від Сергія Ткаченка і удар з трьох метрів Віталія Одєгова – 1:0.

Володимир Возний, який неодноразово доводив свою майстерність не тільки як польовий виконавець, але і як голкіпер, почав гру в ролі воротаря, і чорноморці на всіх парах побігли відіграватися, але замість цього отримали другий гол. Віталій Одєгов віддав передачу на хід Віталію Чернишову, і той один в один обіграв Возного – 2:0. Ну і далі порожні ворота вразив Олександр Косенко – 3:0.

Такий рахунок вже за підсумками першого тайму давав зрозуміти, що в другому таймі підопічні Геннадія Мірошниченка продовжать грати з Возним у якості як і воротаря, так і п'ятого польового. Так і вийшло: різними варіаціями на майданчику і спробами прорватися до воріт по всьому фронту атаки одесити намагалися зламати оборону гостей, але марно. Захист «АРПІ» в цей день виглядав дуже монолітно, лише зрідка дозволяючи загострювати ситуацію біля своїх воріт.

Шанси забити у «Чорного моря» були, м'яч потрапляв і в каркас воріт, але могли вразити порожню «рамку» і футболісти «АРПІ». До 36 хвилини рахунок на табло не змінювався, поки Раміс Мансуров не відібрав м'яч у Віталія Одєгова і не віддав його Тарасу Шпичці, який пробив з лінії штрафного – 3:1.

Після прострілу від Максима Павленка ледь не замкнув дальню стійку Возний: попади в ціль – тоді б інтрига повернулася з новою силою. Але всього через пару хвилин Шпичка дальнім ударом застав зненацька голкіпера і різниця таки скоротилася до мінімуму – 3:2. Колосальне напруження не покидало зустріч до самої фінальної сирени, але результат залишився незмінним – перемога «АРПІ».

«Володимирівка» (Волинська обл.) – «U-40» (Южноукраїнськ) 5:5
Голи:
Вацяк, 15 (1:0). Бондар, 16 (1:1). Діректоренко, 18 (1:2). Вацяк, 20 (2:2). Цибик, 20 (3:2). Бєляєв, 26 (3:3). Севериненко, 27 (3:4). Москвін, 31 (4:4). Бондар, 40 (4:5). Директоренко, 40 – в свої ворота (5:5).

Заключний матч дня повинен бути стати накшталт останнього бою для «U-40», адже тільки перемога залишала команді надію на завоювання бронзових медалей чемпіонату. Ну, і «Володимирівці» виключно три очки були потрібні, щоб залишитися в золотій гонці. Не дивно, що поєдинок почався в дуже обережній боротьбі – суперники явно боялися помилитися.

Ігрова перевага була за «U-40», але волиняни не впадали у відчай, ніби вичікуючи свого шансу. У южноукраїнців був цілий ряд гольових моментів: зокрема, відмінні можливості упустили Михайло Бєляєв та Валерій Директоренко. Але забити не вдалося, і старе футбольне правило таки спрацювало: під час блискавичного контрвипаду Сергій Вацяк отримав м'яч на лівому фланзі, обіграв голкіпера і забив у порожні ворота – 1:0.

Пропустивши, «U-40» налагодили проблеми з реалізацією і дуже швидко перевернули гру в іншу сторону. Валентин Бондар прийняв передачу від Бєляєва з правого флангу, красиво хитнув суперника і пробив метрів з семи – 1:1. А незабаром через не найкращу гру «Володимирівки» з п'ятим покарав опонентів Директоренко, який вразив порожні ворота – 1:2.

«Гойдалки» тривали, і на останній хвилині в рахунку знову вели гості з Володимирівки – 3:2, а на перших хвилинах другого тайму попереду знову були футболісти з Южноукраїнська – 3:4. За такою нестабільною грі переможцем був би той, кого вирвався б вперед перед сиреною. І така чехарда цифр на табло не принесла бажаного що одним, що іншим. «U-40» за лічені секунди до фінального свистка вийшли вперед, коли Валентин Бондар, який грав до того часу у воротах, підхопив м'яч і вразив порожні ворота, проте незабаром після прострілу Євгена Москвіна м'яч у сітку власних воріт зрізав Директоренко – 5:5. Нічия – цілком закономірний результат протистояння.

За матеріалами сайту «Футзал Одеси»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!