«Енергія» - «ХІТ» 5:2. Післямова + ВІДЕО

Пропонуємо Вашій увазі післяматчевий коментар головного тренера львівської «Енергії» Валерія Легчанова.

- Вітаємо Вас із перемогою. Які Ваші враження від матчу, і за рахунок чого вдалося доволі впевнено перемогти «ХІТ»?
- Я би ще посперечався – впевнено чи не впевнено. По рахунку – це одне, але команда досвідчена, хороша, відіграла цілий сезон на хорошому рівні. Десь ми загартувались на тих поразках, які у нас були в чемпіонату, у Кубку. Більш ретельно вже розбирали «ХІТ» у плей-офф. Тут на першу чергу виходить результат, і я задоволений, що команда відпрацьовувала в повній мірі. В нас не вийшов тільки перший матч серії саме по ігрових завданнях. А так - ми відпрацювали останні ігри, особливо - дві львівських. Я вважаю, що ключовим матчем для нас став другий київський. Ми мали проблеми, плюс і рахунок був у серії вже 0:1 не на нашу користь. Ми взяли вектор тієї впевненості, відчули, що можемо боротися з «ХІТом» не тільки на словах, а на ділі. Ми довели, що ми дійсно команда. У плей-офф на перший план більше виходить націленість на результат. Зараз враження тільки позитивні, тому що команда виконує завдання. Ми йдемо крок за кроком, про це розмовляємо на кожному тренуванні, на кожному зборі команди. Загалом все зрозуміло, але команди працюють від матчу до матчу. Так і налаштовуємо гравців на ці відповідальні матчі. Для деяких гравців це – перший плей-офф. У нас є гравці, які тільки починають свою кар’єру в професіональному футзалі. Тому, для них це – безцінний досвід. Будемо рухатись вперед. Всіх вболівальників – з перемогою.

- У київських матчах добре показали себе молоді гравці, але сьогодні не було Легендзевича. Він був у заявці, але не виходив на майданчик. Це Ваше рішення, чи у нього травма?
- Є травма. Вона не така тяжка, як була в сезоні, але щоб не отримати рецидив і не ускладнити те ушкодження, ми його поберегли. Тим паче, у київському матчі молодь довела, що ми можемо заповнити будь-які позиції. Тому, ми вирішили не ризикувати. Хіба що по рахунку, по ходу матчі, можливо, Олег і вийшов би. Але я завжди гравцям кажу, що на першому плані – це здоров’я. Ти можеш зробити тільки гірше собі, десь команду підвести в якомусь епізоді. Не спрацюєш так, як потрібно. Тому, ми його тримали в резерві, але на сьогодні план такий був: по рахунку дивитись, хто був свіжіший і не травмований, той і грав.

- Вболівальники цікавляться: як справи з відновленням у Кузя та Дениса?
- По Тарасу – на цьому тижні вже будемо знати. Зробимо черговий знімок, і буде відомо, коли він приступить до тренувань. Хотілося б, щоб це відбулося вже на цьому тижні, щоб він вже почав робити індивідуальні вправи, аби потім включитись в основну групу та готуватись до фіналу. По Василю – якщо хтось не знає, ще раз наголошую, що була дуже тяжка травма, і достатньо часу треба пройти спочатку післяопераційного відновлення. Зараз із ним працює наш лікар. Є позитивна динаміка. Можливо, не така, як хотілося б, але треба враховувати і вік, і інші речі. Після тих дев’яти місяців, які він пропустив, кинути одразу в бій – це не наш метод.

На жаль, головний тренер «ХІТа» Олег Лук’яненко свій коментар не дав.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: ФК «Продексім» (Херсон)   

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!